Bookish posts

Original vs. German #16 – The Hunger Games

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


The Hunger Games – Susanne Collins

 Zijn ze niet mooi? Ik zag deze box al heel vaak voorbij komen op verschillende Duitse websites maar aangezien ik helaas helemaal niks met deze serie heb zat ik altijd te twijfelen of ik ze nu wel of niet zal kopen want ik ben helemaal niet van plan om ze ooit nog eens te gaan lezen. Maar zeg nou eerlijk, ze zijn wel schitterend he? Eigenlijk moet je deze gewoon in de kast hebben staan, puur voor de mooi.
Nu laat ik jullie eerst even de kaft zien natuurlijk:
Engels:
SMXLL

 Duits:
SMXLL

SMXLL

 Zoals je kan zien, heeft ook Duitsland van deze serie 2 verschillende uitgaves , tenminste in hardcover want er zijn nog een paar in paperback maar ik heb besloten om jullie alleen de hardcovers te laten zien.
De eerste afbeelding hier boven is de standaard druk van de Duitse versie. Deze zal je overal in de boekenwinkels tegen komen. Die eronder is de special edition die maar een korte tijd beschikbaar waren. Ik weet ook dat er nog een 3de editie bestaat maar helaas kan ik hier geen foto’s van vinden.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet eens weet welke ik nou het mooiste vind want elke versie heeft wel zijn charme vind je niet?
Toch zal ik deze niet gaan kopen want ik vind het jammer om geld uit te geven aan boeken waar ik geen fan van ben en die ongelezen in de kast staan.
Omdat het toch een heel groot verschil is met de originelen covers wou ik jullie die wel laten zien, want misschien vind iemand deze erg mooi en gaat hem nu wel kopen 😉
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s