TV & Series

Supergirl

Genre:Superhero; Action; Adventure; Drama; Science fiction

Country of origin:United States

Original language(s):English

No. of seasons:2

No. of episodes:42

download (4)

Supergirl is een Amerikaanse dramaserie van de zender The CW (voorheen CBS). De serie ging in première in 2015.

Kara Zor-El wordt op dertienjarige leeftijd samen met haar baby-neefje Kal-El, de man die uiteindelijk Superman wordt, op een spaceshuttle gezet naar aarde als hun planeet Krypton dreigt te vergaan. De vlucht verloopt echter niet als gepland waardoor Kal-El uiteindelijk zonder zijn nicht op aarde belandt terwijl Kara blijft rondzweven in de tijdloze Phantom Zone.

Zo’n 24 jaar later bereikt de dan nog steeds dertienjarige Kara uiteindelijk haar bestemming en wordt ze geadopteerd door de familie Danvers (leuk weetje, dit levert twee bijzondere bijrollen op met voormalig Superman acteur Dean Cain en voormalige Supergirl actrice Helen Slater als Kara’s adoptie ouders).

Zo’n elf jaar vooruit in de tijd is Kara in het dagelijks leven de assistente van een van National City’s meest invloedrijke personen, Cat Grant, eigenaresse van CatCo Worldwide Media, en leeft ze een normaal alledaags leven. Wanneer ze besluit als Supergirl de stad te gaan beschermen komt ze in een chaotisch dubbelleven terecht wat uiteindelijk zelfs leidt tot een buitenaardse oorlog waarin ook verhalen uit het verleden onthuld zullen worden.


Ah wat ben ik hier fan van geworden. Ik volgde al jaren de series The Flash en Arrow en was weer een op zoek naar een nieuwe serie. Omdat ik een groot van ben van comic helden gaaf ik deze serie een kans & BAMMMM…. ik was meteen verslaaft. Kara is gewoon super lachwekkend. Ik vind zij heeft veel weg van Felicity Smoke uit Arrow maar dan wat jonger en grappiger.
Ik keek seizoen 1 binnen 2 dage uit want ik kon gewoon niet stoppen. Als pluspunt komt er nog bij dat ook in deze serie cross-overs zijn met The Flash. In seizoen 2 heb je een mega cross-over met alle bekenden fantasie serien : Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow en Vixen. Man wat was dit gaaf om te zien. Je moet dan wel gedurende overschakelen naar andere series om het verhaal helemaal af te kunnen kijken. Gelukkig staat Flash , Arrow en Legends of Tomorrow allemaal op Netflix zodat je gemakkelijk van een serie naar de andere kan zappen.
Ik heb nu al mega veel zin in seizoen 3 want Supergirl is tot nu toe mijn favoriete serie geworden.
Zeker een dikke dikke aanrader voor iedereen die van de comic’s houd.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s