Recensies

Ginny Moon heeft gelijk – Benjamin Ludwig

Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet ’s ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden – iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend…

26167302_1602108183189365_3955820852198047472_n

3 Bibi Hearts
Cover:
9200000076194937
Ha, ik ben schuldig. Schuldig omdat dit weer een boek is die ik puur om het cover heb gekocht. Ik zag deze vaak op Facebook voorbij komen en was meteen verliefd. Die kaft heeft iets waar ik gelukkig van word. Het is heel vreemd maar als ik erna kijk krijg ik een gevoel van geluk en rust, wat best vreemd is want het cover is behoorlijk druk eigenlijk. Je ziet allemaal kringetjes en een koffer. De titel staat centraal en in de deksel van het cover staat een recensie van Graeme Simsion. Eerst begreep ik totaal niet wat de koffer te betekenen had tot ik begon het verhaal te lezen.
 Ik moet ook hier eerlijk zijn en bekennen dat ik zo blij ben dat Harper Collins voor dit prachtige cover heeft gekozen i.p.v. dit rode wat ook een versie is van het origineel zoals je hier kan zien. Ik vind het rode cover echt verschrikkelijk niet alleen omdat het deze kleur heeft maar ook omdat het totaal niet bij het verhaal van Ginny Moon past. Als je begint merk je al snel dat Ginny een andere soort van denken had en zo zie ik dan ook het cover. Al die lijntjes en streepjes die door elkaar heen gaan laat precies goed zien hoe zij denkt. Persoonlijk vind ik dit cover perfect. Gewoon omdat het het verhaal precies weergeeft.
Mijn mening:
Tja eigenlijk was ik er nog niet aan toe om dit boek te gaan lezen maar omdat mijn currently reading boek in het water was beland moest ik maar in een nieuwe beginnen. Gelukkig heb ik voor dit boek gekozen want man wat een geweldig boek.
Bij de eerste pagina zat ik al meteen in het verhaal en vond ik Ginny een schat, ze is zo lief op haar eigen bijzondere manier.
Ik heb mij nooit in de ,,aandoening”autisme verdiept en schrok er soms wel van hoe deze mensen denken. Het is geweldig om te zien dat Ginny haar eigen logica heeft die ,wat ik vind, best logisch is.
Zij heeft als klein meisje al zo veel mee gemaakt maar toch is haar loyaliteit richting haar echte familie indrukwekkend sterk.
Ik snapte in het begin totaal niet wat zij bedoelde met haar ,,babypop”en moest gewoon te weten komen wie of wat dat is. Hierdoor lees je de eerste helft van het boek in een ruk want ja het blijft echt ontzettend spannend allemaal en heel vaag.
Ginny heeft me ook vaak aan het glimlachen gekregen met haar speciale manier van humor en doen. Wat ik al eerder zei ze is een schat en ik voelde mij erg verbonden met haar.
In het midden van het verhaal werd ik wel een beetje boos. Ik kan helaas niet zeggen waarom want dan zal ik het spoileren maar het raakte me echt behoorlijk. Wat ik wel kan zeggen is dat het om de adoptieouders gaat en dat ik hun het liefste een kap voor hun harses wou geven. Man wat was dit frustrerend. Aan het einde merkte ik toch dat Ginny best gegroeid is in haar doen en laten. Ze leek volwassener geworden en dat vond ik persoonlijk erg fijn om te lezen. Dit boek was heerlijk om te mogen lezen en het heeft mij zeker een heel andere kijk op autistische mensen gegeven. Zeker een dikke aanrader.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s