Bookish posts

Original vs. German #19 – The Diabolic

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 The Diabolic – S.J. Kincaid

 Hier heb ik weer een pareltje voor jullie wat ik heel graag wil laten zien. Deze week gaat het om The Diabolic van S.J. Kincaid.  Ik wam hem zoals altijd tegen op Amazon en wist meteen dat ik deze ook in mijn kast wil hebben.
Engels cover:
the-diabolic-covers-1
 Duits cover:
download (1)
Had jij hem herkend als je dit boek in de winkel zag staan? Nee juist ik dus ook niet maar dat vind ik geweldig. Weer heeft de Duitse uitgever totaal iets anders gedaan waar ik toch helemaal tevreden mee ben. Wel zoals je misschien al weet vind ik het niet echt denderend als ik personen op een cover zie maar hier heb ik helemaal geen enkel moeite mee.
Je ziet de helft van een vrouwelijk gezicht met schitterende ogen. De titel staat centraal in een zachte parse kleur. Het herinnder mij een beetje aan de opmaak van The Infernal Device en LUX serie in het Duits. Het is een kleine mengelmoes van allebei.
Ik heb hier thuis tot nu toe nog de Nederlandse versie staan die gelijk is met de witte originele editie van The Diabolic. Helaas is dit paperback en zoals jullie misschien ook al weten zijn deze heel erg gevoelig. Je krijgt er snel een breuk in de rug en dan staat het minder mooi. Gelukkig hebben de Duitse uitgevers ook hier weer een prachtige hardcover van gemaakt.
Ik ben dan ook ontzettend benieuwd hoe deel 2 uit komt te zien. Het Engelse cover is al bekend gemaakt. Nu is het gewoon afwachten.
Hoe vind jij deze Duitse editie van dit pakkende verhaal?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s