Bookish posts

Original vs. German #21 – Shiver serie

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:

Shiver serie- Maggie Stiefvater

 Deze serie van Maggie Stiefvater heb ik een paar jaar terug gelezen. Ik vond hem wel leuk maar het was niet super denderend om deze in de kast te hebben staan. Nu heb ik de Duitse covers hiervan gezien en ben ik weer aan het denken of ik deze niet toch in de kast wil hebben want ik vind ze gewoon schitterend mooi.
Engels :
download (3)
 Duits:
download (4)
 Zoals je kan zien zijn de kleuren in het Duits heel zacht gehouden. Ik vond de Engelse en ook de Nederlandse versie wat TE kwa kleur. Hier heb je lichte pastel kleuren. Zoals je misschien opvalt zijn de kleuren wat veranderd, het is nog steeds blauw, groen en rood maar de volgorde van kleur hebben ze wat veranderd. Ook moet ik hier bijvertellen dat het schitterende hardcovers zijn in een box.
 Wat ik al zei ik vind hem echt super super mooi en de boeken zouden hier perfect in de kast kunnen staan, maar helaas is het verhaal best minder dus ik zit heel erg in dubio. Misschien dat ik deze box toch nog ooit voor een goeie prijs ergens kan gaan fixen maar mij voorkeur liegt nu toch ergens anders.
Wat vind jij hiervan?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s