Recensies

Eenzaam & extreem veer weg – Kate Ling

De 16-jarige Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet.
Seren worstelt met de zin van het leven, haar familie en de liefde. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Tenminste… dat is de gedachte waarmee ze is opgevoed.

Eenzaam-en-extreem-ver-weg-Kate-Ling-2
Foto made by Reviews & Roses

4 Bibi Hearts

 Cover:
ventura-saga-i-eenzaam-en-extreem-ver-weg-kate-ling-boek-cover-9789048828821
Ach man wat ben ik verliefd op dit boekencover. Toen het afgelopen jaar op de markt verscheen moest ik dit echt gewoon hebben ongeacht over wat het ging.
De kaft is heerlijk donker blauw zoals in de ruimte met in de achtergrond sterren. Je ziet een soort explosie en witte duiven. Ik weet nog niet wat dit precies betekend maar misschien is dit ook niet iets van het verhaal.  Ik vind het weer een van de mooiste covers die ik in mijn boekenkast heb staan alleen jammer dat het paperback is want in hardcover wa het denk ik nog veel mooier gewest.
Mijn mening:
Ik weet niet wat het is met verhalen van een ruimteschip maar ik ben er blijkbaar gek op. Van Phobos (Victor Dixen) heb ik ook genoten net zoals dit mega leuke verhaal van Kate Ling.
Toen ik ermee ben begonnen zat ik gelijk in het verhaal. Seren vond ik vanaf het begin super. Ik kon mezelf heel veel in haar vinden want ze had de zelfde instelling van het leven die ik ook heb. Ze bekeek de situatie van een andere positie en was geen kuddedier in haar maatschappij (zoals ik het dan ook zie)
Ook was ik zwaar onder de indruk hoe Kate Ling het gewone leven van tegenwoordig in dit verhaal heeft gebracht. Het leven op de Ventura is regels volgen en je aanpassen. Zo min mogelijk opvallen en met de stroom zwemmen, net zoals in het gewone leven. Heb je een andere kijk op de wereld en zie je dingen anders, dan ben je in de ogen van veel mensen ,,ziek”en val je buiten de groep.
De personages waren super uitgewerkt met een prachtig eigen levensverhaal wat aan het einde allemaal samen komt. Er was niet een persoon die ik zwak vond kwa opbouw of die nog beter had kunnen zijn.
De relatie tussen Seren ,Ezra en Dom vond ik erg leuk in elkaar gezet. Ezra die vecht om zijn status bij zijn moeder (de Kapitein) en de mensen op de Ventura te redden en de onmogelijke, geheime liefde met Dom. Ook hij had een verleden wat mij diep raakte. Hij is het perfecte boyfriend materiaal ^^
In het geheel heb ik dit boek letterlijk opgegeten. Het bleef van het begin tot het einde spannend. Er waren geen enkel hoofdstukken waar het verhaal ging inkakken en dat vind ik persoonlijk mega. Ik hou van boeken die door weg spannend blijven. Ik heb het boek dan ook binnen 2 dagen uitgelezen want ja ……het is gewoon super. Gelukkig kan ik meteen door met deel 2 ( De gloed van gedoofde sterren)
Voor iedereen die ook fan is van de boeken van Victor Dixen raad ik ,,Eenzaam en extreem ver weg”zeker aan. Het laat je niet meer los en neemt je mee op reis door de galaxy.
Liefs Bibi
 INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s