Bookish posts

Original vs. German #22 – The Loneliness of Distant Beings

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:

The Loneliness of Distant Beings – Kate Ling

Zoals je misschien hebt gezien heb ik onlangs Eenzaam en extreem ver weg van Kate Ling gelezen. Dit verhaal is gewoon zo mooi. Ik heb dit boek binnen 2 dagen uitgelezen en ben meteen door met De gloed van gedoofde sterren. Toen vroeg ik me af of dit boek ook al in Duitsland beschikbaar was en ging hiernaar op zoek. Ik hoefde niet lang te zoeken en kwam dus idd de Duitse versie hiervan op Amazon tegen.
Engels:
25874097
Duits:
34317066
 Helaas was ik hier behoorlijk teleur gesteld want ik vind dit totaal niet mooi bij het boek passen. Zoals je kan zien is de Engelse en de Nederlandse versie hetzelfde cover maar blijkbaar heeft de Duitse uitgever besloten dit niet te kiezen en zo hebben hun dus totaal iets anders van gemaakt. Persoonlijk vind ik het nog wel goedkoop eruit zien en als ik dit boek in de winkel tegen zou komen zal ik het waarschijnlijk in eerste instantie laten staan. Toen ik de Nederlandse kaft voor het eerste zag was ik meteen verkocht waarbij ik nog niet eens wist waar het verhaal over ging. Kan je eens zien wat een cover al doet.
Ik ben blij dat ik dit boek in het Nederlands in de kast heb staan en zou het ook niet anders willen.
Wat vind jij? Zou je liever voor het originele gaan of toch de versie van onze buurland?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s