Recensies

Helemaal het Einde – Lisette Jonkman

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

26114149_1602108279856022_987236453606892485_n.jpg

3 Bibi Hearts

Cover:

9200000075752706

Wie ook de anderen boeken van Lisette kent zou meteen zien dat dit ook weer een van haar pareltjes is. Opvallen , kleurrijk, simpel maar toch verfrissend. Tien ik dit boeken tegen kwam in de boekenwinkel werd ik er meteen vrolijk van. De titel is in alle kleuren van de regenboog en de naam van de schrijfster staat boven aan in dikke roze letters. Boven en beneden zie je een stukje gras en aan de onderkant heb je een gitaar. Ik vind de cover helemaal perfect passen bij het boek en de flaptekst. Als je het cover bekijkt kan je al duidelijk zien om wat het in het verhaal gaat. Ik vind hem gewoon echt cool en hij past perfect bij de 2 anderen boeken die ik van Lisette in de kast heb staan.

Mijn mening:
Toen ik vroeger (2013) Verkikkerd en Glazuur van Lisette Jonkman heb gelezen was ik helemaal weg van zulke boeken (chicklits) Ik vond haar schrijfstiel enorm leuk en was dan ook best verrast toen ik zag dat Lisette een nieuwe boek ging uitbrengen.
Aangezien ik iets luchtigs tussendoor wou voor in de zomer ging ik dit boek kopen en lezen.
Roxy vond ik in het begin nog wel best lastig, ik had beetje moeite met haar instelling maar dat komt misschien omdat zij dan een echte rockster is. Naarmate het lezen vond ik Roxy steeds beter en snapte ik waarom ze zo was hoe ze was.
Helemaal het einde is een best dikke boek met maar liefs 464 pagina’s maar je merkt er totaal niks van. Het leest heerlijk snel weg. Wat is ook erg verfrissend vond was dat het boek niet alleen uit Roxy’s perspectief is geschreven maar je ook stukken te lezen krijgt van het verleden (dagboek) van Arno. Zo leer je hem en zijn jonge ik ook beter kennen maar toch kwamen er steeds meer vragen in me op wat er nou eigenlijk gebeurd was. Ik zat hier elke keer weer over naar te denken en had al heel veel theorieën.
Je zou eigenlijk zeggen dat ,,Helemaal het einde” het verhaal verteld van een cliche leven maar dat is totaal niet zo. Eerst was ik wel wat bang dat het dus een typische Chicklit zal zijn. Tuurlijk waren sommige dingen voorspelbaar maar dat is het gekke, ik vond het helemaal niet erg. Ik heb hier heel erg van genoten. Dit boek is geen vergelijk meer met Lisette haar eerder boeken.
Helemaal het einde draait om verleden, familie, vriendschap en natuurlijk liefde.Van het begin tot het eind meeslepend goed.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s