Bookish posts

Original vs. German #24 – Angelfall

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie

Angelfall serie- Susan Ee

 Ik schrijf dit hier nu en kan eigenlijk wel janken. Ik dacht altijd dat de Duitsen 9 van de 10 keer prachtige covers maakten die vaak beter en mooier zijn dan het originele maar dit is echt erg. Ik heb nog nooit zo een verschil gezien dan bij deze boeken serie.
Engels:
download
 Duits:
2
 Neeeee… waarom? Waarom konden de Duitse uitgevers niet de prachtige originele overnemen? Of gewoon bijna net zo mooi maken? Ik snap wel dat het best lastig is om aan de originele covers te tippen want wees eerlijk: deze boekenserie is gewoon SCHITTEREND mooi. In het echt zijn ze nog 10x mooier dan hier op de afbeelding.
Toen ik zag dat Duitsland ook eindelijk deze serie kreeg was ik zo geschokt van het cover dat ik er even stil van wa. Hoe dan? Voor mij lijken de kaften best goedkoop en de tekst van boek 1 past ook totaal niet bij 2 en 3. Als het nou hardcovers waren had ik misschien nog erover na gedacht om ze toch te kopen maar ze zijn ook gewoon paperback.
Dus nee, ik vind de Duitse editie echt niet mooi.
Wat vinden jullie ervan?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s