Recensies

De gloed van gedoofde sterren – Kate Ling (recensie exemplaar)

Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar zullen de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

26165348_1602107899856060_6833604895350420491_n

4 Bibi Hearts
Cover:
680f64_21b92acc62904366b21c4d6266745f18_mv2
Kijk dit dan! Is het niet schitterend? De gloed van gedoofde sterren is net zo mooi dan het eerste deel Eenzaam en extreem ver weg. Ik hou gewoon van die explosie van bloemen samen met de kleuren. Dit cover is wel een ander soort blauw maar het past perfect bij het eerste deel. Je ziet gewoon dat die 2 samen horen.
Ik moet eerlijk toegeven dat de kleur van de titel voor mij nog wat te zacht is en het hierdoor minder opvalt. Het had van mij wat sterker naar voren mogen komen want nu wordt je toch afgeleid door de kleuren van al die bloemen die exploderen. Ondanks dat zijn het pareltjes die in elk boekenkast moeten staan.

 

Mijn mening:
Zo spannend als ,,Eenzaam en extreem ver weg”was zo avontuurlijk is het vervolg. ,,De gloed van gedoofde sterren” gaat verder waar boek een is opgehouden. Seren, Dom, Ezra en Mariana zijn op een vreemde planeet geland en moeten nu zien te overleven.
In het begin vond ik het nog wat traag opgang komen maar dat lag aan het verhaal zelf. Het einde van ,,Eenzaam en extreem ver weg” is zo spannend dat je hartkloppingen van krijgt en als je begint in het vervolg wordt het verhaal rustig opgebouwd. Ook een klein minpunt was dat ik het best apart vond hoe de groep op sommige dingen ging reageren. Als ik voor de eerste keer in mijn leven echt grond onder de voeten krijg en allemaal dingen zie die ik eerder nog nooit heb gezien (zoals bomen, wind of zand) dan zou ik wel flippen. Voor mijn smaak bleven de personages nog iets te rustig en kalm. Erg jammer want je krijgt het gevoel dat je al een eerder op een planeet zijn geweest.
Seren en haar vrienden hebben met meer dan een probleem te vechten; weer, eten en hoe nu verder. Het verhaal gaat zo door en je voelt echt hoe de personages vechten met de omstandigheden.
Wat ik vaag vond is het verloop van Seren en Ezra. Ik ga hier niet te veel spoileren , voor mensen die het hebben gelezen: ik bedoel de koralen actie. Hier had ik zo iets van ,,Huh? Serieus? Waarom gaat dit nou weer een compleet verzonnen fantasy verhaal worden?” Tot daaraan toe was het gehele verhaal voor mij echt geloofwaardig en echt. Helaas was dit een kleine afknapper want ik vond het behoorlijk onrealistisch worden.
Ook in boek 2 staat de liefde van Dom en Seren onder vuur en alle 2 moeten proberen aan hun relatie te werken. Tussendoor kon ik Seren wel slaan want ze was opeens behoorlijk kinderachtig, naïef en koppig. Dit had ik niet verwacht want in ,,Eenzaam en extreem ver weg”was ze juist bad-ass en wist wat ze wou.
In het midden van het boek komt er een mega WOW moment waar ik echt heel erg van schrok. DIT had ik nooit zien aankomen en Kate Ling heeft me hiermee totaal verrast en sprakeloos gemaakt. Wat een geweldige plottwist zeg. Toe kon ik gewoon echt niet meer stoppen met lezen want ja… er waren weer 10000 vragen die ik had: waarom? Hoe? En nu? Is het wel de waarheid? Echt zo spannend allemaal.
Toen ik bij het einde kwam moet ik wel een paar tranen laten want man wat is dit verdrietig maar ook mooi tegelijk. Ik vind dat dit boek een prachtig einde heeft gekregen maar zou toch stiekem willen dat het verhaal verder gaat want er is zeker nog zo veel te beleven op Huxley-3.
Zo spannend ,,Eenzaam en extreem ver weg” was, zo avontuurlijk emotioneel is ,,De gloed van gedoofde sterren”.
Dikke welverdiende 4 Bibi Hearts.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s