Bookish posts

Hoe vaak lees jij echt recensies?

Ik ging dus vandaag door alle Facebook berichten en las een beetje op andere blogs rond. Toen stelde ik mezelf de vraag, hoe vaak ik eigenlijk echt recensies lees?!
Ik ben een boekenblogger dus schrijf ik ook veel recensies. Omdat ik in november 1 jaar besta heb ik een gekeken naar de cijfers en de mensen die mijn blog bezoeken. Wat wordt er nou eigenlijk veel gelezen en bekeken? Ik kwam er snel achter dat boekenrecensie vrij weinig bij mij worden gelezen. Ze staan allemaal onderaan en de weergave is meest niet hoger dan 30 klick’s . Maar waar ligt dat dan aan?
Door de uitgevers hebben wij bloggers de mogelijkheid om recensie exemplaren aan te vragen die we dan lezen en de mensen ervan moeten overtuigen dat het boek waardig is om te lezen of juist niet.
Dit kan nog eens lastig uitpakken want ja je mag eigenlijk niks verklappen wat in het verhaal gebeurd maar wel erop ingaan want anders wordt het  geen goeie recensie.
Voor mij is dat soms nog wel heel lastig want juist het verhaal en de gebeurtenissen zijn de hoogtepunten in een boek. Hier moet ik mezelf vaak inhouden om niet zomaar dingen te spoileren voor diegene die het boek nog niet hebben gelezen.
Ook hangt een recensie af van je persoonlijke smaak. Hou je meer van liefdeverhalen zal je niet zo snel een goeie recensie schrijven over een fantasy verhaal zonder liefde erin. Hou je meer van actie zou je niet zo snel weg zijn van een feelgood roman waar bijna geen spanning in voor komt. Ik zeg altijd je moet boeken lezen en recenseren die bij je passen want anders wordt de beoordeling niet zo als je zelf graag wilt.
Nu weer terug naar hoe vaak ik eigenlijk recensies lees. Hier moet ik eerlijk bekennen dat ik het bijna nooit doe. Bij mij is het zo dat ik me graag zelf een mening beeld over een boek wat interessant is want ja zoals ik al zei is het allemaal persoonlijk smaak. Staat er bijvoorbeeld een recensie bij een mede-blogger online maar zij vind het boek 3 keer niks hoeft het nog niet zo te zijn dat ik hem ook slecht vind. Misschien vind ik hem juist helemaal geweldig. Dus wat zegt zo een recensie dan eigenlijk?
Ik persoonlijk vind recensie’s best handig want er zijn genoeg mensen die vaak twijfelen over of ze het boek nou moeten gaan kopen of niet, voor mij is dit minder belangrijk want ik doe toch dit wat ik juist vind.
Uiteindelijk is het iedereen zijn eigen keuze of recensies wel worden gelezen of niet. Ik doe het vrij weinig maar er zullen wel mensen bij zijn die het graag lezen.
Hoe zit het bij jou? Lees jij wel eens recensie berichten?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s