Recensies

Vogelvrij – Sebastien de Castelle (recensie exemplaar)

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

26195723_1602107773189406_4356086824101118973_n

4 Bibi Hearts

Cover:

download (2)

De kaft van Vogelvrij is mij meteen opgevallen. Speels maar super mooi. De idee erachter waren dan ook spelkaartjes waar het ook in het boek om draait.
Als ik de cover bekijk zie ik boven Kellen en Reichis (zo heb ik hem mij ook voorgesteld) en beneden op de kop Ferius met haar kaartjes.
Het boek is hardcover en in een prachtig rode kleur die meteen opvalt als het in de boekenkast staat. De Illustratie is heel erg mooi en met weinig kleur wat ik ook super leuk vind want dan leid het niet af van de titel van het boek. Alles met al een plaatje om naar te kijken en super passend bij het verhaal.

680f64_447c61a94edc469a9945fb084a714f73_mv2

 Mijn mening:
Oke laat ik al eerste even melden dat ik totaal geen fan ben van boeken met toveraars erin ( zoals Harry Potter). Ik vind er gewoon niks aan dus toen ik dit boek van uitgeverij Meis&Maas kreeg ging ik de uitdaging aan.
In het begin was het voor mij super lastig om in het verhaal te komen, je wordt meteen bekogeld met allemaal vreemde worden en begrippen die ik totaal niet snapte. Ook werd er veel gesproken over de verschillende mensen die daar op het continent leefden, waar ik best in de war mee kwam. Ik miste gewoon een soort woordenboek en een map van de wereld opbouw.
Toen ik dan wat in het verhaal kwam ging het meteen los, Kellen werd van een gebeurtenis in het volgende geslingerd en het leuke is gewoon dat het de gehele tijd echt spannend blijft. Toen ook nog Ferius en Reichis erbij kwam waren de personages compleet. Ik moest vaak zo heerlijk lachen over de droge humor van Ferius en Reichis, dit maakte het verhaal niet zo serieus.
Het boek was ook ingedeeld in hoofdstukken en ,,proeven”zodat je gemakkelijk het overzicht kon houden.
Vanaf het midden kon ik het boek bijna niet meer weg leggen want het gebeurde echt zooo veel en op eens werden alle losse verhaallijnen met elkaar verbonden dat ik soms echt versteld stond. Sebastien de Castel heeft hier echt heel goed over naar gedacht hoe het verhaal vaak een plottwist krijgt. Hiervoor mijn complimenten want het was ook best grappig voor mij: ik wist eigenlijk al wie de boosdoener was maar met al die gebeurtenissen eromheen was ik het helemaal vergeten en was het einde voor mij toch best schokkend want ja ik was het allang weer vergeten.
Af en toe moest ik ook best een traantje weg slikken of me inhouden om het boek niet schreeuwend in een hoek te smijten. Zo veel emoties kwam erin voor die ook hier weer voor een verrassende twist zorgden.
images
Alles met al een fantastisch fantasie verhaal met heel veel magie,vriendschap, verraad , leugens en een hoop chemie 😉
Vogelvrij krijgt van mij dikke 4 verdiende Bibi Hearts
Ik ben nu al heel erg benieuwd naar het vervolg : Schaduwzwart wat vanaf maart 2018 in de winkels ligt.

 

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s