Recensies

Escape Room – Maren Stoffels (recensie exemplaar)

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.
En nu staat Het voor me, in levenden lijve.
Ik schud Het de hand.
En Het heeft geen idee wie ik ben.
Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.
Het is gewoon een speler, net als die andere drie.
Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

26166927_1602107599856090_855498989547112267_n.jpg

3 Bibi Hearts
Cover:
stoffels-escape-room
De Kaft van ,,Escape Room”viel me meteen op. Sowieso vanwege de titel want ja wie kent nou tegenwoordig niet het spel maar ook omdat het zo simpel was maar heel erg mooi.
Het enige wat je ziet is een gloeilamp met erin een lucifer en rook. Dat was het, meer niet maar toch vond ik het heel interessant en wou weten om wat het dan precies ging in het boek.
In het midden zie je de titel staan en beneden de auteur. Prachtig, gewoon heel subtiel.

 

Mijn mening:
Het boek is geschreven uit verschillende perspectieven: Mint , Sky, Alissa , Milas en X
Ook heeft elk personage zijn eigen lettertype in het boek wat het makkelijk maakt om deze uit elkaar te houden.
Ik ben erin begonnen en dezelfde avond had ik hem al weer uit. Dus ik kan je wel zeggen dat dit boek echt een aanrader is.
In het begin leer je eerst alle personages kennen. Alle 4 hoofdpersonages zijn erg goed uitgewerkt en er zit zeker iemand bij met wie je je kan identificeren. Mijn favoriete was Mint: zij was echt vanaf het begin iemand die mij meteen opviel.
Je krijgt ook stukken te lezen uit hun verleden en het nu.  Deze waren voor mij soms heel vaag maar juist dit vond ik geweldig. Later komen de 4 vrienden dan in de Escape Room en begint het echte verhaal pas.
De gebeurtenissen stapelen  zich allemaal op en soms lijkt niks meer logisch te zijn.
Bijna aan het einde krijg je dan een mega plottwist te zien wat ik persoonlijk niet zag aankomen. Tenminste het heeft iets met een persoon te maken (laat ik het daarbij houden). Hier zat ik echt zoiets van ,,huh…hoe dan?” wat voor mij echt fantastisch is in een boek.
Nu is er wel een minpunt, dit is dan ook de reden waarom het boek van mij geen 4 Bibi Hearts heeft gekregen maar 3.
Het verhaal is echt super, je kan er zoooo veel mee doen maar helaas heb ik het einde kunnen voorspellen want er is maar een ding wat daarnaar toe wijst. Dit vind ik erg jammer want het had van mij nog wat meer uitgewerkt kunnen worden zodat je de lezers op een foute pad stuurt en helemaal in de war brengt. Juist door een Escape Room kan je zo veel meer uit het verhaal halen met nog meer diepgaande geheimen en meer spanning. Het was wel aanwezig maar voor mij nog wat te weinig. Ik miste gewoon het druppeltje wat het boek compleet maakte.
Ondanks dit heb ik hier zeker heel erg van genoten. Escape Room is weer eens iets heel anders en ik ben van mening dat je het een beetje kan vergelijken met ,,Verdwenen”van Tara Altebrando. Super vaag maar je blijft gewoon lezen want je wilt weten wie het nou precies is.
Escape Room is mega spannend met een plottwist die ik niet zag aankomen. Je wordt mee genomen in een verhaal waaruit je niet kan ontsnappen.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s