Bookish posts

Original vs. German #26 – Wintersong

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.

 Wintersong – S.Jae-Jones

IMG_9172
Photo made by : Two Book Thievs
All her life, Liesl has heard tales of the beautiful,dangerous Goblin King. They’ve enraptured her andinspired her musical compositions. Now eighteen, Lieslfeels that her chuldhood dreams are slipping away. Andwhen her sister is taken by the Goblin King, Liesl has nochoice but to journey to the Underground to save her. Butwith time and the old laws working against her, Liesl mustdiscover who she truly is before her fate is sealed.
Hier heb ik weer een goed verschil gevonden tussen het originele Engelse cover en het boek wat in Duitsland verschijnt.
Engels:
24763621
 Duits:
produkt-10003449
 Toen ik de flaptekst ging lezen van Wintersong moest ik meteen aan de film ,,The Labyrinth”denken met David Bowie. Een van de beste films die er zijn. Ik was er gek op en heb hem denk ik al 80x gezien (niet gelogen)
Dus wou ik dit boek heel heel graag lezen. Helaas was het er alleen maar in het Engels & aangezien ik niet meer zo veel Engels ga lezen ging ik weer op zoek naar de Duitse versie. Het was even zoeken maar ik heb hem wel gevonden.  De Duitse editie verschijnt 1 december in  de boekenwinkels en natuurlijk gaat die dan ook meteen in de winkelmand.
Sowieso vind ik persoonlijk het originele iets mooier maar het Duitse kan zich ook laten zien. Het is heel anders, met de witte achtergrond en de rode bessen erop.
Wel ook nog benieuwd naar of en wanneer dit boek vertaald wordt in het Nederlands, want ik heb er al heel veel goeie dingen over gehoord.
Afwachten dus maar voor de mensen die Engels of Duits lezen…. ze zijn er al.
Welk cover vind jij mooier?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s