Bookish posts

The Struggle:Tijd om te lezen in je drukke privé leven

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik baal er ontzettend van dat ik in de afgelopen paar maanden bijna geen tijd had om lekker te gaan lezen.
Dit bracht me op deze post want ik misschien heb jij wel een oplossing voor mijn probleem.
Ik snap er eigenlijk helemaal niks meer van. Na de zomer had ik een tijdje rustig aangedaan vanwege de planning van de geregistreerd partnerschap wat best logisch want daar ging een heleboel tijd in. Ik had geen enkel vrije minute om te bloggen of laat staan om te lezen. Dit leek wel wel heel normaal. Maar toen de maand november begon had ik al zoiets van,,hier klopt iets niet”want ja ook in de eerste weken van deze maand had ik niet echt tijd om lekker op de bank te poffen en te gaan lezen.
Het is ja niet zo alsof ik elke dag het huis van boven naar beneden schoon maak of boodschappen aan het doen ben, dus waarom heb ik dan nog steeds zo weinig tijd?
In het begin dacht ik dat ik een enorme leesdiep had want het wou maar niet lukken. Toen besefte ik dat het totaal niet zo was , want als ik een boek in de hand had vond ik het ook gewoon echt super goed en wou hem zo snel mogelijk gaan uitlezen.
Ook ga ik 1x per week naar therapie vanwege mijn HSP maar daar kan het ook niet aan liggen want het is maar 1 uur per week & de rest van de week ben ik er eigenlijk ook niet mee bezig.
Als ik terugkijk naar de afgelopen weken merk ik wel dat ik heel veel leuke dingen gedaan heb met mijn man: shoppen, op visite gaan bij familie, verbouwing van ons huis en opruiming. Wel zaten we savond op de bank en mijn man was aan het games. Je zou toch zeggen dat dit het perfecte moment is om een boek op te pakken maar ook dit ging met moeite want ik was gewoon te moe om nog een paar bladzijden te lezen.
Dus ging ik kijken waar het dan wel fout gaat. Snel kwam ik erachter dat ik best veel in moest halen met bloggen want ja mijn post waren niet echt veel of creatief, ik wist niet meer waar ik over moest bloggen en nieuwe dingen bedenken was lastig.
De laste weken probeerde ik dan wel alles in te halen en zo zit je al 5-6 uren voor de pc om alles weer op order te krijgen. Dit naam echt heel veel tijd in beslag. Nu ben ik gelukkig op dit moment weer redelijk bij en heb weer meer tijd om andere dingen te doen.
Wat me wel helpt is mijn agenda. Hier probeer ik nu echt alle taken van de week erin te zetten en te verdelen. Huishouding, boodschappen ,bloggen en andere dingen afmaken. Dit is echt perfect want zo heb ik een goeie dagverdeling en kan ik meer lezen. Ook probeer ik savonds mijn telefoon aan de kant te leggen want je wilt het niet geloven maar de tijd dat je met je telefoon bezig bent is echt veel.
Om dit verhaal af te sluiten ben ik op zoek gegaan naar goeie tips hiervoor en heb op de website van Harpers Bazaar een leuke artikel erover gevonden 10 Tips om iedere dag te lezen
Misschien dat je nog andere handige tips hebt. Laat ze mij dan sowieso weten.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s