Bookish posts

Original vs. German #28 – Three Dark Crowns

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.

Three Dark Crowns – Kendare Blake

In every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born: three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.
But becoming the Queen Crowned isn’t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it’s not just a game of win or lose…it’s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins.
The last queen standing gets the crown.
 Engels:
28374007
Duits:
download (1)
 Deze serie zag ik al heel vaak voorbij komen bij verschillende bloggers die ook Engelse boeken lezen. Ik was heel erg nieuwsgierig maar helaas is mijn Engels niet zo goed dat ik heel wat boeken ervan kan lezen.
Dus ging ik weer op zoek naar de Duitse versie en tadaaa… hij bestaat gelukkig wel.
Zoals je kan zien zijn er 2 verschillende uitgaves in het Engels wat ik persoonlijk heel erg mooi vind maar als ik dan de Duitse versie zie weet ik wel welk ik het mooiste vind.
De witte kaft met de kroon erop en de rook en raven is prachtig. Toen ik hem zag was ik meteen verliefd op. Het is zeker een pareltje die niet mag missen in mijn boekenkast.
Ook deel 2 is al uit in Duitsland, deze cover komt  volgende week in een nieuwe post online maar wat ik je zeker hier alvast wil laten zien zijn de ruggen van alle 2 boeken naast elkaar.
derschwarzethron4.png
Check dit dan. Als je alle 2 boeken dus naast elkaar in je kast hebt staan ziet het er zo uit. Gewoon prachtig. de kroon vormt dan een geheel uit de kleuren roze-goud en goud.
Ik moet deze boeken gewoon in de kast hebben. niet alleen vanwege hun covers maar gewoon omdat het verhaal mij ook heel erg aanspreekt.
volgende week laat ik je deel 2 zien.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s