Recensies

Liefdestips aan mezelf – Sylvia van Driesschen

Noodgedwongen verhuist Olivia naar de villa van haar vader (bekende tv-presentator), stiefmoeder en stiefzus, maar ze moet niks van haar nieuwe stijve familieleden weten. Met haar BFF Billie doet ze er alles aan om in de buurt van haar grote liefde Max te komen, maar ze belandt van de ene blunder in de andere. Dan besluit Olivia dat ze wil leren hoe de liefde werkt en schrijft al haar liefdestips in haar dagboek, tot ze iemand tegenkomt die niet in al die liefdestips gelooft.

26166472_1602106899856160_7201135841867811962_n.jpg

3 Bibi Hearts
Cover:
9200000081278913.jpg
De kaft van dit boek is voor mij niet echt spectaculaire ofzo. Het is gewoon gemaakt als een dagboek/notitieboek wat natuurlijk is omdat het ook om het verhaal gaat. Dit boek is gewoon het dagboek van Olivia Jacobs en dat straalt het ook uit vanaf buiten.
Je ziet op de cover dat er met een rood pen allemaal worden opstaan, deze heb ik niet gelezen in het begin want ik dacht dat dit aardig wat spoilers kunnen zijn maar gelukkig was dit niet zo.
Wat ik al zei ik vind het perfect bij het boek passen maar het is dus niet mijn favoriete cover.

Mijn mening:

Verhaal
Dit boek volgt 1 jaar het dagboek van Olivia Jacobs aka Olijfje, een meisje dat noodgedwongen bij haar vader moet wonen omdat haar moeder in een psychiatrische inrichting werd opgenomen. Ze vindt het totaal niet leuk bij haar vader, stiefmoeder en stiefzus (Suikerspin).  Het boek is niet geschreven in hoofdstukken maar in dagen en maanden. Olivia vecht met verschillende dingen die je allemaal mee maakt als je 17 jaar oud bent. Familie, vriendschap en natuurlijk verliefdheid.
In het begin was ik een beetje bang dat het zou gaan als in het laatste boek wat ik had gelezen ,,Als het waar is”van Tara Altebrando. Maar gelukkig kon je dit totaal niet met elkaar vergelijken en vanaf het begin zat ik er helemaal in en vond de schrijfstijl gewoon hilarisch. Niet alleen Olivia haar verhaal trok me maar ook de liefdestips die ze ging opzoeken op internet en die ze hierin schreef. Het waren best wel goeie tips die je zeker in de dagelijkse leven kunt gebruiken als je iemand wil veroveren.
Het boek laas lekker snel weg en je vloog zowat doorheen.
Personages
Heerlijk, ik vind Olivia echt machtig. Ik heb hier heel erg van genoten. Ze weet wat ze wil en hoe ze haar doel kan bereiken. Ik kon me heel erg vinden in dingen die ze schreef en hoe ze dingen beleefde. Ik vond het fijn om te zien dat Olivia toch op sommige vlakken al volwassen was en dat ze redelijke beslissingen naam wat natuurlijk best logisch is als je ziet wat die arme meid allemaal al mee gemaakt heeft in haar jonge jaren. Soms herinnerde Olivia mij aan mezelf want ook ik had een zwaar verleden maar heb altijd probeert het beste van te maken.
Ook Billie haar beste vriendin was me vanaf het begin meteen sympathisch. Zo iemand als haar had ik ook graag als beste vriendin gewild.
Het verhaal ging grotendeels over Max, waar ze helemaal weg van was maar toch was ik totaal niet mee eens. Max was voor mij veel te kinderachtig en ik kon hem gewoon niet series nemen. Natuurlijk logisch dat meisjes op zo een soort jongens vallen maar stiekem was ik toch beetje verliefd geworden op Silas, de collega van haar vader want hij was gewoon echt perfect uitgewerkt en heeft meteen indruk op me gemaakt toen hij in beeld kwam.
Alles met al een prachtige Feelgood verhaal waar je lekker van kan genieten met steeds een glimlach op je gezicht.
Heb jij dit boek ook al gelezen? Ben je met mij eens of heb je een totaal andere mening?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s