Recensies

De Notenkraker – E. Hoffmann

Op dat moment zag Marie iets wat niemand nog was opgevallen. Helemaal achter op de tafel stond een eigenaardig mannetje, heel onopvallend, alsof hij geduldig op zijn beurt wachtte.
Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt ’s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

Het klassieke sprookje van De Notenkraker in een prachtig nieuw jasje, met illustraties van Sanna Annukka – bekend van onder andere Marimekko.

26167654_1602106423189541_932826490666993436_n

 3 Bibi Hearts
Cover:
9200000079270523
Oh boy wat is die mooi zeg. Dit boek met deze kaft topt echt alles wat Blossom Books tot nu toe heeft uitgegeven.
Ik weet niet of je het goed kan zien op de foto boven maar het gehele omslag van dit boek is van stof met erop een mega leuke print van een Notenkraker.
Toen ik hem binnen had gekregen was ik eerst beetje in de war want ook het formaat is heel erg anders dan normale boeken. Hij gaat meer in de lengte dan in de brede. Ook de boeken rug is fantastisch gemaakt met de titel erop in gouden letters. Het is serieus een plaatje voor het oog en ik heb hem dan ook voor de sier onder de kerstboom gezet naast een echte Notenkraker want hij is echt zo mooi.
Verhaal:
Tja eerst moet ik bekennen dat ik nog nooit eerder de Notenkraker heb gelezen. Ik weet het ….het is wel heel erg maar het is de waarheid. Als kind ben ik natuurlijk met dit verhaal groot geworden en met kerst kwam er steeds het ballet op tv. Misschien was ik toen nog te klein om het allemaal goed te begrijpen.
de-notenkraker-eta-hoffmann-met-illustraties-van-s
Foto made by Spread the Booklove
Toen ik in het boek begon was het voor mij behoorlijk verwarrend want het is natuurlijk een oud verhaal en de zins opbouw was voor mij erg lastig. Misschien kwam het daardoor dat ik het verhaal niet zo heel goed snapte allemaal.
Dit drukte de pret van het lezen totaal niet want het was echt zo mooi. Er zaten ontzettend veel leuke illustraties in waar ik graag naar keek.
Bijna elk pagina had een schitterende illustratie waar je je ogen uit keek. Je ziet meteen dat er heel veel liefde is ingestoken.
Nadat ik dit boek heb gelezen moest ik toch nog even op Youtube gaan opzoeken of er niet een soort film van was. Die was er en nadat ik ook deze heb gekeken begreep ik de Notenkraker een stuk beter.
Het is een prachtig kerstverhaal dit elk kind gehoord of gelezen moet hebben.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s