Recensies

Library Kiss – Kasie West

Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.
Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

26168532_1602106543189529_4013158363278689482_n

4 Bibi Hearts
Cover:
9200000079457202
Tja er is eigenlijk vrij weinig te melden over het cover van dit boek. De naam zegt het al ,,Library Kiss”en dit zie je ook al meteen op de afbeelding.
een jonge en een meisje die van plan zijn om zich te kussen en tijdgelijk omringt zijn van boeken.
Persoonlijk vind ik de kleuren die voor deze kaft zijn genomen echt geweldig. Ik ging het originele cover opzoeken en vind toch de Nederlandse versie veel beter passen. Ook de titel ,,By your Side” kan wel maar Library Kiss vind ik ook hier passender. Alles met al een prachtige cover waar je graag naar kijkt.
Verhaal
Het verhaal draait allemaal om Autumn ( ja klopt zo heet ze echt). Ze is een doorsnee teenager met normale problemen. School, ouders en de vraag: ,,hoe vertel ik hem dat ik hem leuk vind”. Op zich heel erg cliché maar ach , tijdens de kerstdagen vind ik het fantastisch om zulke verhalen te lezen.
Autumn komt door omstandigheden vast te zitten in een Bieb ( de droom van ons allemaal) maar voor haar is het toch iets minder leuk. Ze ontdekt dat ze niet alleen is want Dax Miller , een jongen van haar school is er ook. Toeval of met opzet?
Eigenlijk dacht ik dat het gehele verhaal zich zou afspelen in de Bieb maar dar was dus niet zo. Ik keek er wel vanop want dit had ik niet verwacht.  Persoonlijk vond ik het best jammer maar als ik dan zo over naar ga denken is het wel beter zo.
Het gaat van hot naar her en tussendoor had ik wel erg medelijden met haar. Het is normaal dat je met deze leeftijd nog niet weet wat je wilt en je jou eigen weg nog moet zoeken.
Ook vond ik het prachtig welk boodschap Kasie West ons hiermee wil mee geven. Het is dus totaal niet belangrijk wat andere mensen over je denken want diegene die jou leuk vinden zullen altijd blijven. Ook gaat het niet alleen erom hoe populaire je bent of dat je de beste uit de klas bent. Het is hoe je zelf in het leven staat en wat je ervan maakt.
Perosnages:
De hoofdpersonages Autumn, Dax en Jeff waren heel authentiek. Ik kon me heel goed verplaatsen in de problemen die Atumn had want met deze stoornis vecht ik ook al jaren. Ik weet hoe het is en snap haar voor de volle 100 procent. Zoals zij in het begin ging handelen zo was ik ook. Jezelf achteraan zetten en dat doen wat van jou wordt verwacht ook ga je dan over je eigen grenzen heen.
Jeff was voor mijn smaak een beetje te perfect. hahahaha… hij was blijkbaar grappig, zag er goed uit en populaire. Toch had ook hij zijn mankementen en dat vond ik prima om erover te lezen.
Dax werd in het begin als kleine ,,Bad Boy”beschreven, tenminste dat maakten de mensen van hem. Ik kon me ook heel goed in hem verplaatsen en begreep waarom hij afstand naam van anderen. Dit had ik zeker ook gedaan was ik hem. Maar zoals bijna in elke mens sluimerde ook bij hem een kleine softie. Vanaf het begin was ik helemaal weg van Dax en ik kon niet wachten om het einde te lezen want het was nog wel behoorlijk spannend allemaal.
In het geheel een verslavend Contemporary waar het niet alleen om liefde gaat maar ook om jezelf zijn en niet te veel over na denken wat andere mensen van je vinden.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s