Bookish posts

Top 5 boeken 2017

Oh boy, hoe snel toch een jaar voorbij kan zijn. Nog maar 5 dagen en het is alweer de laatste dag van het jaar. Voor mij was het een heel leuk jaar privé en natuurlijk ook als blogger.Dit jaar heb iets minder boeken gelezen dan in 2016 maar het neemt niet weg dat er ook dit jaar fantastische boeken(series) bij waren.
Vandaag is het tijd om je mijn favoriete top 5 boeken van 2017 te laten zien.

 5. Phobos – Victor Dixen

SLXLM

Het boek is eigenlijk vrij gaaf wat het verhaal betreft. Ik moet eerlijk zeggen ik was echt nooit een fan van zulke verhalen. Alles wat met ,,Space”te maken had , wou ik niet eens aan beginnen.Ik ben dan ook heel erg blij dat ik het gedaan heb. Een van de beste boeken die ik dit jaar dus heb gelezen. Phobos verdient dan ook zeker een plek in mijn top 5 van dit jaar. Nadat ik deel 1 uitgelezen had ben ik meteen in deel 2 begonnen en ook dit heeft me zeker niet teleur gesteld.
Voor mijn gehele recensie kan je HIER klikken.

 4. Cel 7- Kerry Drewery

SLXLM

 Toen ik in oktober het boek binnen kreeg van uitgeverij Luitingh Sijthoff als recensie exemplaar ben ik meteen in begonnen want  ik was hier zo benieuwd naar.

Het was precies zoals ik had verwacht: IK KON NIET MEER STOPPEN. Binnen enkele uren zat ik al op de helft en het werd alleen maar beter en beter. Al snel besefte ik dat dit boek mij het bloed onder de nagels weg gaat halen. Ik ben een mens wat totaal niet tegen leugens en corruptie kan. Het duurde dus niet lang , toen wou ik het boek al vanwege frustratie tegen de muur werpen.

Voor mij was het snel duidelijk dat dit ook een van de besten boeken is van dit jaar.

Ben je benieuwd naar de volledige recensie klik dan HIER

3. The Jewel serie- Amy Ewing

SLXLM

Amy Ewing heeft een leuke begin gemaakt van een boeken serie,waar nog veel lucht naar boven is.The Jewel is voor mijn smaak nog wat traag geschreven. Geen idee of het zo hort te zijn.De spanning in het boek is gelijkblijvend en de gebeurtenissen laten soms wat lang op zich wachten.Sommige dingen zijn erg voorspelbaar, wat ik niet erg vond maar voor andere lezers kan het wat slap overkomen misschien.Het boek leest lekker weg en ik had niet eens in de gaten hoe snel ik door de 444 bladzijden vloog.En natuurlijk liet ze ons zitten met een enorme cliffhanger die ik zelf ABSOLUUT NIET zag aankomen.Gelukkig kon ik meteen door met deel 2 en 3 en zo traag hoe het begon zo mega spannend gaat het allemaal verder. Deze serie heb ik in maar liefs enkele dagen uitgelezen. Niet alleen de covers zijn schitterend maar het verhaal moet je gewoon gelezen hebben.
The Jewel recensie HIER
The White Rose recensie HIER
The Black Key recensie HIER

2.Sneeuw als As- Sara Raasch

SLXLM

Sneeuw als As heb ik eind november gelezen. Ik had de box van Harper Collins gekocht en was nu toch wel heel erg benieuwd naar het verhaal.Ik heb soms wat problemen met het begin van een fantasyboek. Niet alleen vanwege de wereldopbouw maar ook vaak vanwege vreemde begrippen die ik totaal niet kan plaatsen.  Meest duurt het ook wel even tot het verhaal op gang komt maar hier totaal niet. Het is alsof je middenin valt. Diegene die mij kennen weten misschien dat de ,,Jahreszeiten serie”van Jennifer Wolf mijn favoriete zijn. Daar gaat het dus ook om jaargetijden en hier heb je ook een soort van. Ik lees hier heel heel graag over en ben op dit moment nog weinig boeken tegen gekomen waar die in voor komt. De wereldopbouw was prachtig en de personages super uitgewerkt. Ik ben zeker een groot fan van deze serie geworden en moet snel deel 2 en 3 gaan lezen.
Mijn uitgebreide recensie vind je HIER

1 De Royal serie- Erin Watt

SLXLM

God wat heb ik hiervan genoten. Toen ik zag dat in Nederland het eerste deel zou uitkomen moest ik het gewoon lezen. Wel heb ik hier voor de Duitse editie gekozen want daar zijn alle 3 delen al vertaald en kon ik in een ruk doorlezen. Het einde van deel een was verschrikkelijk. Mijn hart lag in 1000 stukken. Het herinnerde mij ook erg aan de DIMILY serie , dus de mensen die dit al leuk vonden zullen de Paper serie echt GEWELDIG vinden. Want de opbouw is eigenlijk bijna gelijk.

Ik ben savonds begonnen en kon gewoon niet stoppen, tot half 2 snachs heb ik gelezen en was nog steeds niet moe. Het verhaal pakt je vanaf het begin.

Paper Prince is nog erger dan deel 1. DIMILY meats Gossip Girl meats PLL. Geheimen, verraad ,leugens en wraak. Ook dit deel kon ik niet weg leggen en had hem binnen 24uur uitgelezen.

Complete recensie vind je HIER.

Paper Palace is het laatste deel van deze serie.

Man wat een fantastische serie. Ik kan het niet vaak genoet zeggen en dat is dan ook de reden hoezo deze serie op plek 1 staat 2017. Ik wou het laatste deel niet echt gaan lezen want dat betekende dus dat het dan ook echt afgelopen was. Ik moet eerlijk toegeven dat deel 3 best heftig was want zo luchtig en grappig Paper Princess (deel 1) begon zo ernstig en schokkend word het in dit laatste deel van de Paper serie. Recensie vind je HIER

Alsnog was dit de beste serie en kan ik deze iedereen echt serieus aanraden.


Dit zijn ze dan. Ik heb hier onwijs van genoten om te lezen. Heb jij ook een top 5 lijst met je favoriete boeken van 2017? Ik ben wel heel erg benieuwd naar dus laat het hieronder weten of onder de Facebook post.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s