Recensies

Wonderland

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

26165289_1602106809856169_6256178858774225278_n

3 Bibi Hearts
Cover:
9200000078648361
Als eerste wil ik je even een vraag stellen: ben ik de enige die vind dat die vrouw op de cover op Taylor Swift lijkt?
 De kaft van dit boek is niet zo mijn smaak maar dat is persoonlijk. De vrouw op de cover stoort me wel een beetje. Ik had liever gezien dat er iets magisch op stond of het kasteel van de achtergrond meer na voren was gehaald.
Wat ik dan wel weer super vind is de kleur. Mijn favoriete kleur is blauw en in de combinatie met dat wit is dit echt heel mooi. Waar ik me ook aan stoorde was de gele tekst boven en de donker blauwe titel met een rood randje. Ik had het liever gezien als alles een kleur was, dat matcht gewoon beter. Maar goed gelukkig gaat het niet om de cover maar om de inhoud.
Mijn mening:
Het boek bestaat uit 10 verschillende korte verhalen geschreven door verschillende schrijvers. Ik moet eerlijk bekennen dat ik positief verrast was, want afgelopen jaar heb ik ,,Let it Snow”van John Green gelezen en dat viel vies tegen.
Hier vloog ik zowat doorheen. Ik heb het boek met een lach en een traan gelezen want ik vond dat het iets andere kerstverhalen waren die je normaal gesproken leest.
Ook vond ik de illustraties aan het begin van elk verhaal die door Emmy zijn gemaakt prachtig. Algemeen de vormgeving van de pagina’s was heel bijzonder. Je zag vaak sneeuwvlokken en dergelijke aan de randen van de pagina’s.
Mijn absolute favoriete verhaal was ,,Een wonder”geschreven door Anne Nicolai. Ach wat kon ik hiervan genieten. Het heeft me echt een glimlach op mijn gezicht getoverd.
Er waren ook 2 verhalen waar ik behoorlijk moest slikken en een traan moest weg vegen. Dit was ,,Mijn allerliefste”geschreven door Debora Elisabeth en ,,Helse heenreis”van Marijke F Jansen. Wow wat waren die verhalen heftig zeg.
Het laat je toch weer beseffen dat kerst niet voor iedereen gezellig en leuk is en dat er genoeg mensen zijn die in deze tijd van het jaar een behoorlijk zware tijd doormaken.
Door het lezen van dit boek beseft men pas echt waar het allemaal om draait met de kerstdagen. Het gaat niet erom hoeveel cadeautjes je krijgt en hoe snel je je vol kan proppen met allemaal lekker eten. Door dit boek te lezen besef je heel goed dat het tijdens de kerst gaat om familie, liefde, opoffering en dat je elk wonder moet koesteren, ook is het nog zo klein.
Ik heb hier heerlijk van genoten en ben de schrijfsters zo dankbaar dat ze ons aan deze dingen herinneren. De boodschap is duidelijk over gebracht en hierdoor kan ik dit boek echt iedereen aanbevelen.
Een prachtig boek dat je leest met een traan en een lach. Hierdoor besef je pas echt waar het om draait tijdens de kerstdagen.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s