Bookish posts

Celebrate Books Box – Dark & Twisted (oftewel de rede dat ik geen box meer ging kopen)

Celebrate Books Box unboxing DARK & TWISTED:  oftewel…. de rede dat ik zo lang geen box heb gekocht.

Het donkerste deel in het bos, de meest boosaardige koningin van het land en een geliefde met het zwartste hart: het thema van de Nederlandse box in februari is Dark & Twisted! Deze box bevat een prachtige hardback van een boek dat in februari verschijnt. Het verhaal is betoverend en vooral vol van zoete verleidingen en beloftes die te mooi klinken om waar te zijn. Een must-have voor iedereen die van magie en mysterie houdt!-Celebrate Books

Het is alweer behoorlijk lang geleden dat ik een Box van Celebrate Books heb gekocht. In december dacht ik van : doe’s gek, ik ga weer eens een box kopen’.

Tja had ik dit geweten had ik mijn 30 euro beter kunnen besteden. Ik wist al welk boek erin zou zitten dus dat was geen verrassing meer voor mij, de rest van de box wel maar het was zeker geen positieve verrassing voor me …maar goed we beginnen bij het begin.


27709845_1639913882742128_3191612506012372043_o

Toen ik de box ging openen, sprang me meteen de roze drinkfles in het oog. Ik dacht meteen van; hey dat heb ik al ergens gezien voor een paar dagen terug’ & toen een vriendin zei dat ze het ook tegen kwam bij de Action wist ik het weer.  Helemaal niet erg hoor want ik vind de fles wel okeeee maar de kleur is echt verschrikkelijk. Ik haat roze en dan ook nog zo een felle kleur. Geeft helemaal niks want het is een persoonlijke smaak.

27750625_1639914206075429_2954793688716446375_n

Als tweede kwam ik natuurlijk weer de Dark & Twisted kaart tegen, waar je op de achterkant kan zien wat er allemaal in de box zit. Deze leg ik altijd aan de kant want ik vind het leuker om mij te laten verrassen.

 

 

27867409_1639915726075277_6020000116167119419_n

Toen kwam ik weer iets tegen in de kleur roze, en het was ..TADAAAAAAAA een notitieblokje.  Wow serieus ik wist niet of ik hierover moest lachen of serieus gaan huilen. Ik kan mijn biografie al opschrijven op alle notitieboekjes die ik heb gekregen van CB. Je wordt er inmiddels mee dood gegooid. Ik was er eigenlijk al heel erg bang voor dat er weer een blokje in zou zitten.

 

Toen ik de schok had overleeft van het notitieboekje kwam er meteen de volgende schok. De Ribbon Boekenlegger van Proud Book Junk. Als ‘mede collega’ die ook zulke boekenleggers uit lint maakt en verkoopt heb ik zeker nog een paar tips:

 1.  probeer de lint zeker niet zo strak te vouwen want nu heb je allemaal van die vieze knikjes erin die totaal niet mooi zijn en die je met heel veel moeite eruit gaat krijgen.
 2.  Als je een boekenlegger maakt die bij moet passen bij een boek, zorg er dan voor dat die er ook echt heel goed bij gaat passen. Kijk naar het cover van het boek en ga op zoek naar Lint in de passende kleur. (het rood vind ik persoonlijk niet passen) Ga op zoek naar passende bedel’s die het cover of het thema meer specifiek aangeven. (als ik de bedel’s zie denk ik ook meer aan Belle & het Beest of de boeken van Sarah J Maas) het is voor mij niet exclusief genoeg.

27654681_1639915799408603_2004947963760889595_n

Ikzelf heb binnenkort een Ribbon boekenlegger van Everless in de webshop staan en ik kon wel passende bedel’s vinden die exact overeenkomen met het boek en de kleuren. Dus het is niet onmogelijk om er een klein beetje meer moeite voor te doen.

Toen had ik nog een beetje de hoop dat er iets in zou gaan zitten wat ik mega mega gaaf vond. Dus ging ik verder met de zoektocht….

Ik kwam deze stikker tegen waarvan de illustratie gemaakt is van Julia Iredale. Een klein pluspunt voor CB dat ze ook eens iemand anders hebben gevraagd dingen te ontwerpen ipv Anothervieuw of Zon & Maan…. alleen weet ik hier totaal geen raad mee. Ik ben helaas niemand die een stikker-plak boek thuis heeft liggen waar ik vrolijk alle stikkers in ga verzamelen. De bedoeling is zeker goed maar ook hier helaas niks voor mij.

27657114_1639915956075254_2137829534297782363_n

Ik zit nog steeds erover na te denken wat CB met de chocolade muntjes bedoelt? Willen ze me terug betalen omdat de box tegen viel ? Geen idee maar deze hebben voor mij totaal geen toevoeging aan iets. Misschien snap ik alleen de hint niet ofzo….

 

Dan kwam ik bij de kaartjes terecht die vanaf januari in elke box zouden zitten. Ik vind het prima gemaakt en een leuk idee….. alleen heel erg brutaal als je mij vraagt. Als je het gehele set wilt hebben ben je gewoon verplicht om de boxen van rond 30 euro elke maand te gaan kopen. Stel je koopt serieus elke maand een box 1 jaar lang, kost het je zo’n 360 euro. Dat is een hoop geld tenminste voor een kaartspel die je heel graag wilt hebben. Ook hier heb ik niks mee en ga deze op internet zetten, misschien kan ik er wel ander mee blij maken.

27907867_1639915862741930_7236826020300723660_o

Dan kwam ik eindelijk een lichtpunt tegen in deze ‘Dark’ box en dat was natuurlijk het boek ,,Everless”van Sara Holland. Natuurlijk zoals al bekend van CB met een Quote kaart die echt super mooi is en een speciaal brief van Sarah Holland. Dit is zeker een leuk extraatje en weer een pluspunt waard.

27709689_1639916049408578_2569254398653612383_o

Toen ik de box in december heb besteld was ik eigenlijk van mening dat er een ander boek in zou zitten. Een paar weken terug ging ik namelijk met een paar vriendinnen erover praten die dit boek al hadden gelezen. Verbazingwekkend dat hun zeiden dat dit boek niet om een boze konigin of een donker woud draait. Ik kan hier zelf nog niks over zeggen want ik moet het boek nog lezen maar ben wel heel benieuwd naar of de beschrijving van CB wel klopt, ja of nee.

 

Tja en dat was het dan ook al. De Dark & Twisted Box maakt haar naam aller eer en dan niet in het positieve. Voor mij persoonlijk een echt teleurstelling en weer een bewijs das ik ook de komenden manden de vinger laat van een van de boxen. Het spijt me heel erg maar CB was wel ooit beter geweest. Er is tegenwoordig weinig origineels meer aan en als je niet dood gegooid word met tegels dan wel met notitieblokjes.

27797848_1639916196075230_4516822484780216545_o

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

5 gedachten over “Celebrate Books Box – Dark & Twisted (oftewel de rede dat ik geen box meer ging kopen)

 1. Heerlijk om ook oprechte blogs te lezen. Zelf ben ik al een tijdje gestopt met CB. Na de goodies die ik wel leuk vond en soms twijfels over het boek, vond ik het het risico hier meer waard. Wel heb ik de box met de vrees me reeks besteld. Deze serie stond op mijn wenslijst, dus deze box kan geen miskoop zijn. Verder ben ik even genezen. Inderdaad veel herhaling van goodies. De meiden van CB doen meer dan hun best, maar toch, smaken verschillen.

  Like

 2. Ik heb deze box ook besteld, maar ik krijg hem later omdat ik het samen met de Tahereh Mafi box laat verzenden. Ik was zo benieuwd naar de box dat ik toch maar naar je post ben gaan kijken. En ja… Ik heb echt spijt van deze bestelling. De januari box vond ik heel goed, de december box vond ik wel slecht. Maar ik denk dat deze box wel alles slaat… Een drinkfles van de Action? Het duizendste notitieblokje? (En als ik me niet vergis, is de tekst op het notitieblokje al eerder in een box geweest, maar dan in een andere kleur). Het enige wat me aanstaat is het boek en de quotekaart met brief. En dan vind ik de kwartetkaarten ook leuk, maar inderdaad te gek voor woorden dat je €360 uit moet geven om het gehele kwartet te hebben! Eerlijk gezegd voel ik me een beetje opgelicht dit keer… ben benieuwd naar de Tahereh Mafi box dan… ik zal hierna niet snel meer bij CB bestellen.

  Like

 3. Het kwartet vind ik wel gaaf, maar de rest vind ik ook erg tegenvallen. Ik wilde hem eerst nog bestellen, speciaal voor het kwartetspel, maar ben blij dat ik hem niet heb besteld.

  Like

 4. De munten hebben wel degelijk een connectie met het boek! De titel Dark en Twisted past ook wel goed bij het boek. De boekenlegger en waterfles hebben niet echt iets met het boek te maken en het zoveelste notitieblokje is ook wat overdreven… Er zit in ieder geval geen illustratie van een superheld bij…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s