Bookish posts

Young Adult event – Drachten

Gister was het dan eindelijk zo veer, het YA event bij Van der Velde in Drachten.

Hier keek ik al heel lang naar uit want ik had ontzettend zin in een gezellig avond met allemaal boeken-vriendinnen, boeken en natuurlijk de presentatie van Lotte van uitgeverij Blossom Books.


Toen ik er gister avond 19.30 uur kwam was ik al wat aan de late kant want heb nog lekker gegeten bij mijn mama die vlak in de buurt woont. Ik ging zitten bij de meiden van The ABC leesclub die ook aanwezig waren en meteen begon ook al de presentatie van Lotte van uitgeverij Blossom Books. Ze had ons weer de nieuwste boeken laten zien en verklapt waarmee ze allemaal bezig waren achter de schermen.

We hadden het vanaf het begin al super gezellig en luisterden gespannen naar het gehele programma wat de dames van Van der Velde Drachten voor ons voorbereid hadden.

  • Presentatie van Lotte )Blossom Books
  • Presentatie Sarina ‘if.i.read‘ ( Bookstagrammer + haar favoriete boeken)

Hierna was er een pauze van 10 minuten waar we even rond konden kijken door de winkel, iets lekkers konden eten en drinken en met iedereen konden praten. Natuurlijk zijn we helemaal verwend met allemaal sapjes en snoepjes. Man wat was dit lekker allemaal.

27972397_1647196258680557_5092062705451225283_n

Na de pauze ging het verder met een ,,presentatie’van Lia ( letters_van_lia) die ons iets vertelde over haar favoriete boeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het super leuk vind als Lia aan het praten is. Ze betrekt echt de gehele groep in het gesprek en al snel hadden we allemaal gesprekken over schrijfsters, boeken en welke boeken zij nog moet gaan lezen.

27858642_1647196172013899_5597790504701149326_n

Rond half 9 kwam Monica (medewerker van Van der Velden) dan met het spel ’30 seconds’ maar dan boek gerelateerd. Man wat was die avond gaaf zeg…we hadden er helemaal zin in en gingen 3 groepen maken en spelden zo’n 4 ronden heel enthousiast. Aan het einde hadden we gelijk spel met team 2 (ik was team 1) en het plichtprogramma was hiermee beëindigt. Nu konden we allemaal nog blijven en heerlijk met elkaar babbelen. Natuurlijk moest er ook nog een foto gemaakt worden maar helaas waren al heel wat mensen weg dus bleven alleen wij over:

27993352_1646916388708544_4202158470313087528_o

Het was een mega geslaagd avond met heel veel lachen, boeken en aan het einde ook nog een prachtig gevuld goodie-bag die werd uitgedeeld.

Zoals je kan zien had iedereen een boek in de goodiebag (sommigen Engels sommigen Nederlands) het waren ook allemaal verschillende boeken zoals ik later heb gezien. Ik had eerst een Engels in mijn tas maar gelukkig kon ik ruilen met Inez die mijn boek aan haar broertje wou geven. Mooi was dat ook weer geregeld. Persoonlijk ken ik het boek ‘Als geen Ander’ nog niet maar ben wel erg nieuwsgierig naar want de flaptekst spreekt me wel aan:

Een eerste liefde raakt je altijd tot in de kern van je wezen. Maar alleen de meest wezenlijke liefde verandert je leven voor altijd.
Devorah is een lief meisje dat nooit is afgeweken van haar strenge chassidische opvoeding. Jaxon is een grappige en slimme nerd die zich nooit gemakkelijk heeft gevoeld in de buurt van meisjes. Ze hebben hun hele leven doorgebracht in Brooklyn aan weerszijden van dezelfde straat. Hun paden hebben elkaar nooit eerder gekruist… Tijdens een orkaan stranden ze samen in een lift, waar het lot ze geen andere keuze laat dan een verbinding aan te gaan. Hoewel hun relatie ten strengste verboden is, spreken Devorah en Jax in het geheim met elkaar af en riskeren ze alles om samen te kunnen zijn. Maar hoe ver kunnen ze gaan?

Maar de avond was nog lang niet afgelopen want de meiden van de boekclub besloten dat we nog gezellig de stad in gingen, even kroegje pakken. Tuurlijk!!!!! Altijd gezellig nou… & dus deden we nog 2 rondjes in een kroeg die zich ‘Binnen’ noemde op de Kaade in Drachten.

Ik denk dat ik zo rond 12 uur thuis was geloof ik. Heb niet echt op de klok gekeken maar acht wat maakt het ook uit. Het was een fantastische avond die zeker voor herhaling vatbaar was. We hebben weer veel gelachen, veel over boeken gepraat en over het een en andere gesproken. Wat een avond 😉

Bedankt Van der Velde Drachten voor deze geslaagde avond.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s