Bookish posts

Fancast: De Glazen Troon

Velen van jullie hebben het wellicht al gehoord, maar Throne of Glass (ofwel, De Glazen Troon) krijgt een eigen TV serie.
Hoe awesome is dat?!

Afbeeldingsresultaat voor hella awesome gif

De TV serie gaat “Queen of Shadows” heten, en volgt het verhaal van Celaena Sardothien vanaf het eerste boek. Het is nog niet zeker wanneer ze de serie gaan verfilmen aangezien er nog vrij weinig over bekend is, maar de plannen zijn er. En zo ook het script voor de eerste aflevering.

Afbeeldingsresultaat voor throne of glass tv show

Dat allemaal terzijde, is het natuurlijk tijd om te gaan fancasten. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat je spoilers kan tegenkomen. Bepaalde karakters die ik ga casten komen pas voor in boek 4 en verder. Heb je nog niet t/m Empire of Storms (Rijk van Stormen) gelezen, dan raad ik het af om deze post helemaal door te lezen.

**HIERONDER VOLGT SPOILER GEVOELIGE TEKST**


Celaena Sardothien.

Afbeeldingsresultaat voor cara delevingne

Celaena is de hoofdpersoon in de boeken, en daarom heel belangrijk voor deze casting. Omdat haar karakteristieken en uiterlijk heel specifiek wordt beschreven in de boeken, wilde ik iemand die zo natuurlijk mogelijk op Celaena lijkt. Hiermee bedoel ik dat ik dus geen kleur-contactlenzen wilde of pruiken. Daarom past Cara Delevigne voor mij het beste in dat plaatje.


Dorian Havilliard.

Afbeeldingsresultaat voor logan lerman the three musketeers

Je denkt nu vast… Percy Jackson? In Throne of Glass? Absoluut NIET!
Maar toch… Logan Lerman heeft zowel de ogen als de haarkleur van Dorian. De Dorian in mijn verbeelding komt dicht in de buurt van Logan en daarom zou ik hem als Dorian terug zien in een verfilming van ToG. Bovendien ziet Logan er goed uit met een zwaard 😉


Chaol Westfall.

Afbeeldingsresultaat voor austin butler

Het zal je verbazen, maar Chaol is mijn favoriete karakter in de serie. Desondanks al zijn gebreken is hij mijn nummer 1 ❤ Dat maakt het alleen heel lastig om hem te casten. Toch is het me gelukt (na eeuwen van research) om iemand te vinden die dichtbij mijn verbeelding van hem komt, en dat is Austin Butler. Je kent hem misschien wel van The Shannara Chronicles waar hij Will speelt. Het zou zonde zijn om zijn mooie, lange blonde haren te knippen maar verf het bruin en je hebt Chaol 😀


Nehemia Ytger.

Afbeeldingsresultaat voor bianca lawson

Nehemia was, net als Chaol, heel lastig te casten. Ik ken te weinig actrices (en kon niemand vinden) die dichtbij mijn verbeelding van Nehemia kwamen. Tijdens het zoeken zag ik dat veel mensen Bianca Lawson als Nehemia casten, en daar kan ik me prima in vinden 😀


Kaltain Rompier.

Afbeeldingsresultaat voor adelaide kane

Kaltain was heel makkelijk. Vanaf het eerste moment dat ze beschreven wordt in de boeken, had ik Adelaide Kane al in mijn hoofd. Toen ik dat eenmaal had, kreeg ik die verbeelding ook niet meer weg. Wellicht komt dit door haar rol in Reign, maar ook haar uiterlijk lijkt heel erg op dat van Kaltain.


Aedion Ashryver.

Afbeeldingsresultaat voor travis fimmel

Je wil niet weten hoe moeilijk Aedion te casten is. Er zijn zoveel dingen waar ik rekening mee wilde houden. Net als bij Calaena waren zijn ogen heel belangrijk, hij moest die blauwe ogen hebben die alle Ashryvers hebben :p Maar ook goed gespierd en wat natuurlijke Fae trekjes. De perfecte man voor die rol is Travis Fimmel.
* insert heart-eyes here*


Rowan Whitethorn.

Afbeeldingsresultaat voor CHRISTOPHER MASON

Rowan was vrij makkelijk te casten. Als je zoekt naar fancasts voor hem kom je één man heel veel tegen, en dat is Christopher Mason. Heel de fandom wil hem als Rowan en ik sluit me daar graag bij aan. Hij is niet alleen heel lang, maar ook mooi blond en hij heeft lichtelijke Fae trekjes.


Lysandra.

Afbeeldingsresultaat voor phoebe tonkin

Phoebe Tonkin is een actrice die ik leerde kennen tijdens haar H2O dagen, maar haar rol in The Originals heeft me haar aan Lysandra doen denken. Ze past niet in het perfecte plaatje van de Lysandra in mijn verbeelding maar ik zou haar die rol super graag willen zien spelen.


Elide Lochan.

Afbeeldingsresultaat voor astrid berges frisbey

Elide is mijn favoriete vrouwelijke karakter in de serie. Haar groei in de boeken vind ik zo fantastisch, en haar attitude (vooral is Rijk van Stormen) is badass en al-met-al geweldig! Hoe dan ook, ze was redelijk makkelijk te casten. Net als bij Kaltain had ik bij Elide meteen een actrice in het hoofd. Ik zou zo graag Astrid Berges-Frisbey als Elide terug willen zien in een verfilming van de boeken.


Manon Blackbeak.

Afbeeldingsresultaat voor dakota fanning

Er zijn zoveel actrices die wel in het beeld van Manon paste, maar niet het “witchy” gevoel hadden. Bij Dakota Fanning vond ik dat gevoel wel terug. Het is niet zo dat ze er uitziet als een heks maar ze kan, volgens mij, een hele goede Manon neer zetten.


Maeve.

Afbeeldingsresultaat voor eva green

Maeve was net als Kaltain en Elide. Ik had bij de introductie van het karakter meteen het beeld van Eva Green in mijn hoofd en krijg het er sindsdien niet meer uit. Voor mij is Eva de perfecte Maeve ❤


De Koning van Adarlan.

Afbeeldingsresultaat voor ralph fiennes

Voldemort als koning? Jazeker! Probeer hem in te beelden met ietsje meer haar en gekleed als koning. Ralph Fiennes komt (van alle acteurs die ik tegenkwam tijdens de zoektocht) het dichtst bij mijn verbeelding van de Koning. We weten allemaal hoe goed Ralph is in het spelen van een “evil villain”, en ik ben ontzettend benieuwd naar hoe de Koning van Adarlan zou zijn als Ralph hem zou spelen.


Arobynn Hamel.

Afbeeldingsresultaat voor aidan turner

Misschien ken je hem van Poldark, of wellicht van The Hobbit maar ik ken Aidan Turner van zijn rol in Being Human. Zijn looks (vooral zijn wilde haar) deed me meteen denken aan Arobynn, die in mijn hoofd altijd een soort piraat-achtige look had. En die look kan Aidan heel goed dragen. Zou hem super graag Arobynn zien spelen. Helaas is dit maar een fancast xD.


Duke Perrington.

Afbeeldingsresultaat voor stellan skarsgard as duke

Duke Perrington wordt een behoorlijk belangrijk karakter in de loop van de boeken. Ik zal niet zeggen waarom, maar daarom wil ik hem wel casten. Voor zijn rol koos ik Stellan Skarsgard. Ik heb vele films en series gekeken met Stellan erin en ben ervan overtuigt dat hij de perfecte Perrington zou neer zetten in zowel looks als acteerkunsten.


Lorcan Salvaterre.

Afbeeldingsresultaat voor zach mcgowan

Naast Chaol is Lorcan mijn favoriete mannelijke karakter. In Rijk van Stormen ben ik hard voor hem gevallen en ben heel benieuwd naar hoe het verder gaat in het komende boek (Ik kan amper wachten!!!)
Voordat Zach McGowan in The 100 speelde, had ik niemand voor de rol van Lorcan. Maar toen Roan in The 100 voorbij kwam, wist ik meteen dat Zach de rol van Lorcan moest gaan vervullen indien er ooit een Throne of Glass film kwam. Hij past perfect bij het plaatje in mijn hoofd 😀


En met Lorcan sluit ik deze fancast af. Ik heb niet iedereen kunnen casten, helaas, (anders word deze post kilometers lang) dus als je favoriete karakter er niet tussen staat, laat dan vooral weten wie het is en met wie je hem/haar zou casten 😀 Ik ben heel benieuwd!

Veel liefs,
Lili

otter logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s