Recensies

The Cruel Prince

The Cruel Prince (The Folk of the Air, #1)Jude was seven years old when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the treacherous High Court of Faerie. Ten years later, Jude wants nothing more than to belong there, despite her mortality. But many of the fey despise humans. Especially Prince Cardan, the youngest and wickedest son of the High King.

To win a place at the Court, she must defy him–and face the consequences.

In doing so, she becomes embroiled in palace intrigues and deceptions, discovering her own capacity for bloodshed. But as civil war threatens to drown the Courts of Faerie in violence, Jude will need to risk her life in a dangerous alliance to save her sisters, and Faerie itself.


01

Ik kreeg Cruel Prince in de january Fairyloot, en aangezien ik Holly Black vorig jaar heb mogen ontmoeten was ik zeer benieuwd naar haar schrijfkunsten 😀 Het duurde alleen even voor ik de tijd vond om met dit boek te beginnen. Zo veel boeken en zo weinig tijd… *huilt*

“If I cannot be better than them, I will become so much worse.”

Ik weet alleen niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden en dat zie je terug in mijn rating. Aan de ene kant vind ik het geweldig en wil ik alleen maar meer, maar aan de andere kant heb ik niet het gevoel dat ik iets fantastisch heb gelezen.

Jude is een jong meisje die samen met haar ouders, tweelingzus en Faerie zus tussen de mensen woont. Dan verschijnt er op en dag een vreemde man die haar en haar zussen meeneemt naar de wereld van Faerie. Daar groeien Jude en haar zussen Taryn en Vivi op onder het gezag van Madoc. Zonder al te veel problemen draaien ze mee met lessen, verschijnen ze op gala’s en leven ze als mens tussen de Fae.

“What could I become if I stopped worrying about death, about pain, about anything? If I stopped trying to belong? Instead of being afraid, I could become something to fear.”

Maar niet iedereen is het daar mee eens. Cardan, één van de prinsen, doet er alles aan om Jude het leven zuur te maken. En zijn vrienden doen maar al te graag mee.

Een goede verhaallijn toch? Het deed me op een gegeven moment zelfs denken aan een bepaalde serie die ik vroeger keek, waardoor ik het alleen maar beter ging vinden. Maar hier is waar het plot -en dan met name de karakters- heel plat aan gaan voelen tijdens het lezen. Er gebeurd niet veel op het vlak van karakter groei.
Er gebeuren wel dingen waar Jude van leert en ze wordt ook zeker een sterker persoon aan het eind, maar sommige scenes (die ik niet ga noemen i.v.m. spoilers) bouwden de spanning op om vervolgens alles los te laten. In andere woorden, Holly pakt niet door en ze komt er ook niet meer op terug waardoor er gaten in de karakters en het verhaal vallen.

En dat is zo zonde. Het concept van de karakters, de wereld en de problematiek om hun heen heeft zo veel potentie maar alles gebeurd te snel en op een ietwat hilarische manier waardoor ik de karakters niet meer serieus kan nemen.

Hopelijk is deel 2 beter.

I fix him with a look. “I can be charming. I charmed you, didn’t I?”
He rolls his eyes. “Do not expect others to share my depraved tastes.”

Wat ik wel heel goed vond was de beschrijvende factor in het boek. Holly Black creëert een wereld die ze rijkelijk beschrijft. Ze schrijft heel veel boeken over Faeries, maar ook al ken je de wezens nog niet en is dit je eerste Faerie boek dan nog krijg je een goed beeld van hun wereld en cultuur. En het leuke is dat ze subtiele hints geeft naar andere boeken van haar in dit verhaal 😀

Ik ben, desondanks mijn gemixte gevoelens over dit boek, zeker van plan om deel 2 te lezen. Ook al ben ik niet gehecht aan de karakters, ik wil graag weten wat er gaat gebeuren in de wereld om Cardan en Jude heen.


Veel liefs,
Lili

otter logo

2 gedachten over “The Cruel Prince

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s