Bookish posts

Unboxing: Fairyloot Februari

Hallo allemaal!

Deze maand was Fairyloot lekker vroeg met het verzenden van hun boxen en daar ben ik maar al te blij mee 😀 Zodra ik mijn Fairyloot in handen heb voel ik me net een klein meisje in een giga snoepwinkel.

Wil je weten wat Fairyloot precies is? Neem dan snel een kijkje op hun instagram of hun officiele website.

Afbeeldingsresultaat voor excited gif

Deze maand had als thema; TWISTED TALES waarbij alle goodies en het boek zouden draaien om sprookjes en badass karakters. Zelfs met de beschrijving van de box, had ik geen enkel idee om welk boek het zou kunnen gaan. Het was daarom een grote verassing deze keer!

 “If you’re a fan of Grimm fairytales like Hansel and Gretel, Little Red Riding Hood, Snow White and Rapunzel then you definitely don’t want to miss this box!”

20180220_131141

Net als iedere andere boekenbox gebruikt Fairyloot een spoilerkaart. Dit is een art-print met op de achterkant alle informatie over de goodies. Zo weet je wie de maker is en waar de goodies vandaan komen. Deze leg ik altijd naast me neer zodat ik geen spoilers krijg voor ik alles uitgepakt heb.

Alle art-print spoilerkaarten zijn gemaakt door Taratjah. Ze is echt een geweldige tekenaar! Ze tekent ook veel Throne of Glass karakters of karakters van Shadowhunters ❤ Naast Charlie Bowater is zij mijn favoriete fan-art tekenaar.

20180220_131309

Het eerste wat me gelijk opviel was het witte kartonnen doosje in de box. Aangezien Fairyloot wel vaker mokken in hun box stopt, wist ik meteen wat het was. In eerste instantie was ik wat teleurgesteld… ik heb mokken genoeg en ze nemen zoveel ruimte in MAAR toen ik zag welke print erop zat was ik opslag verliefd ❤ ❤

Ik kan hem niet goed rond op de foto zetten maar het is een panorama tekening van 4 verschillende sprookjes 😀 Je hebt het snoephuisje van Hans & Grietje, grootmoeder’s huisje van Roodkapje, het kasteel van Sneeuwwitje en de toren van Rapunzel. En niet alleen dat! Er zitten ook kleine hintjes naar De Kikkerprins en Doornroosje in. De print is gemaakt door Aunjuli Art. Als je haar instagram bekijkt maakt ze nog veel meer mooie tekeningen ^^

Afbeeldingsresultaat voor freaking awesome gif

Vind het nog steeds jammer dat het weer een mok is, maar ik vergeef het ze. De print vind ik zodanig mooi dat ik mijn kasten maar moet herindelen *trekt boekenkast leeg*

20180220_131357

Het volgende item dat ik eruit pakte was de kaars. Elke maand stopt Fairyloot een kaars in de doos. Deze hoort dan bij het boek of het thema van de maand. Deze keer was de kaars geïnspireerd door het boek.

De titel op het deksel leest: Hinterland, wat voorkomt in het boek van deze maand. De auteur van het boek heeft deze kaars samen met Fairyloot ontworpen, en is gemaakt door Wick & Fable. Hij doet me, desondanks de beschrijving, niet denken aan een woud of bos maar meer aan een zoete thee… als dat logisch klinkt xD Dat terzijde, ruikt de kaars wel ontzettend lekker! Ga hem straks lekker aansteken tijdens het lezen ^^

20180220_131552

Het enige nadeel aan Fairyloot is dat ze soms een zakje badzout in de box doen. In Engeland heeft bijna iedereen wel een bad/douche maar hier in Nederland is dat toch minder vaak voorkomend. En dat is jammer want ik kan er niks mee.

Naast dat ruikt het zakje wel lekker. Het ruikt een beetje naar appels. Ken je de appelsmaak bij snoepjes? Zo ruikt dit zakje een beetje :p De makers van dit zakje zijn Little Heart en de art-print is van Till&Dill.

20180220_131452

Het volgende pakje wat ik uit de box haalde was deze verrassing ^^ Fairyloot ontwierp deze keer zelf een paar sokken gebasseerd op Hans & Grietje. Er staan heksenhoedjes en snoephuisjes op afgebeeld. Super schattig! Deze ga ik zeker aantrekken! 😀

Ze passen mij ook goed maar ik vraag me af of iemand met maat 44 er ook in zal passen….

20180220_131609

Net als met het badzout, doe ik met zulke boekenleggers vrij weinig. Ik vind de tekening best mooi maar ik zal hem nooit gebruiken. Ik heb ooit een soortgelijke boekenlegger gehad van Lord of the Rings en die begon al snel te splijten.

De maker van de tekening en deze boekenlegger is Ink&Wonder en is speciaal ontworpen voor Fairyloot, dus nergens anders te krijgen.

20180220_131734

Hier moest ik even heel hard om lachen. Het is namelijk nog geen week geleden dat ik te horen kreeg, dat ik Hazelwood beter kon laten liggen. Op dat moment wilde ik het boek nog graag hebben maar door de gemixte meningen kwam ik daarop terug.

Nog geen uur later kreeg ik een advanced copy van Hazelwood in mijn goodie-bag op het YA evenement in Drachten… en nu is het dinsdag en krijg ik het boek in mijn Fairyloot.

Afbeeldingsresultaat voor awkward laugh gif

Misschien moet ik het dan toch maar gaan lezen :p Heb hem nu toch dubbel.

Hazelwood is geschreven door Melissa Albert en is dit keer gesigneerd!! Het is anders altijd een bookplate dus dit maakt me super happy! Ik vind het dus ook helemaal niet erg om het boek nu dubbel te hebben.

Seventeen-year-old Alice and her mother have spent most of Alice’s life on the road, always a step ahead of the uncanny bad luck biting at their heels. But when Alice’s grandmother, the reclusive author of a cult-classic book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her estate, the Hazel Wood, Alice learns how bad her luck can really get: her mother is stolen away―by a figure who claims to come from the Hinterland, the cruel supernatural world where her grandmother’s stories are set. Alice’s only lead is the message her mother left behind: “Stay away from the Hazel Wood.”

Alice has long steered clear of her grandmother’s cultish fans. But now she has no choice but to ally with classmate Ellery Finch, a Hinterland superfan who may have his own reasons for wanting to help her. To retrieve her mother, Alice must venture first to the Hazel Wood, then into the world where her grandmother’s tales began―and where she might find out how her own story went so wrong.

Desondanks de gemixte meningen over het boek, blijft hij toch op mijn TBR lijst staan. Ben toch wel benieuwd naar het verhaal. Zeker nu ik hem via Fairyloot nog een keer gekregen heb.


En dat was het dan. De box is leeg (op een boel paarse papiertjes na) en ik ben een paar goodies en een boek rijker 😀

Ik geef de februari box van Fairyloot een 7 op een schaal van 1 tot 10. Ik heb zo veel leukere boxen van hun gekregen en het feit dat er badzout in zit vind ik heel jammer. Niet iedereen heeft een bad. Ik heb liever dat ze goodies uitzoeken waar iedereen wat aan heeft.

Veel liefs,
Lili

otter logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s