Recensies

The Captive Prince trilogie

Captive Prince (Captive Prince, #1)Damen is a warrior hero to his people, and the rightful heir to the throne of Akielos, but when his half brother seizes power, Damen is captured, stripped of his identity, and sent to serve the prince of an enemy nation as a pleasure slave.

Beautiful, manipulative and deadly, his new master Prince Laurent epitomises the worst of the decadent court at Vere. But in the lethal web of Veretian politics, nothing is as it seems, and when Damen is caught up in a dangerous play for the throne, he must form an alliance with Laurent to survive and save his country.

For Damen, there is just one rule: he must never reveal his true identity. Because the one man Damen needs is the one man who has more reason to hate him than anyone else . . .


13

 Oke….. hold up! Want dit is echt een serie die me zo dicht bij het hart staat, dat ik de titel het liefste op Nationale TV zou willen rondbazuinen. Ik zou zo naar de hoogste toren in Friesland lopen en het van de daken schreeuwen als het kon….

Captive Prince ( helaas nog niet te verkrijgen in het Nederlands) is één van de beste LGBTQ+ boeken die ik ooit heb gelezen. Nu moet ik toegeven dat ik weinig van dit genre heb mogen lezen aangezien er vrij weinig te krijgen is, en als je dan al een boek gevonden hebt is het vaak een stereotypering van… Daarom hou ik nog een beetje extra van dit boek.

“Laurent could inspire homicidal tendencies simply by breathing.”

Captive Prince is een trilogie die het verhaal van kroonprins Damianos van Akielos verteld. In het begin van boek 1 wordt Damen (Damianos) uit zijn huis verjaagd en als slaaf verkocht aan een vijandig buurland. Erger nog, hij wordt geboeid en wel naar de jonge prins, Laurent van Vere, gestuurd.

Eenmaal in het paleis van Vere moet Damen voor zijn leven vechten. Tijdens zijn inburgering als slaaf moet Damen ervoor zorgen dat Laurent hem niet herkend, terwijl hij hem op zijn wenken moet bedienen en dit is nogal moeilijk. Laurent is een bloeddorstige en geniepige prins die Damen’s leven met een simpel gebaar zo kan beëindigen.

Maaer hoe graag Laurent Damen ook als martel object wil gebruiken, hij heeft Damen nodig. In het paleis is Laurent niet de enige die graag politieke spelletjes speelt en als een groep huurmoordenaars de prins komen doden is het hebben van een sterke slaaf maar al te handig.

“A golden prince was easy to love if you did not have to watch him picking wings off flies.”

Zo klinkt het heel plat en simpel, en typisch Young Adult maar niks is minder waar! Ten eerste is het sowieso New Adult en heeft een behoorlijke diepgang wat betreft de karakters en hun relaties. EN HET PLOT IS FREAKING FANTASTISCH!!!!

Er waren door de boeken heen zoooo veel twists waarvan ik bijna een whiplash kreeg, dat ik de boeken nog een keer wil lezen. Puur om te zien hoe het verhaal loopt nu ik alle puzzelstukjes gezien heb. Niks kan de eerste leessessie overtreffen maar toch! Nu ik alles weet wil ik zien hoe en waarom, vooral in boek 1 en 2… als dat logisch klinkt xD

“Is there anyone at this court who isn’t my enemy?”
“Not if I can help it,” Laurent said.

In deze boeken zit natuurlijk een homo stel. Daarom reken ik ze ook tot de LGBTQ+ boeken. Maar er wordt geen gebruik gemaakt van het stereotype gay wat vaak naar voren komt in YA (of bekendere YA boeken). Misschien lees ik dan de verkeerde boeken maar toch.. dit is mijn absolute favo en hij staat dan ook zeker in mijn top 5 lijst van boeken die ik aan zou raden 😀 Het heeft namelijk alles waar ik van hou; Een goed verhaal, een spannend plot, een onvoorspelbaar plot met sterke en ronde karakters die door het verhaal heen groeien en een slow-burn romance die je hart in stukken scheurt en er dan op gaat dansen met naaldhakken.

Kortom, je zult in een zware emotionele achtbaan terecht komen met deze boeken maar het is het allemaal waard.

Afbeeldingsresultaat voor happy cry gif

Veel liefs,
Lili

otter logo

 

Een gedachte over “The Captive Prince trilogie

  1. Whaaa hier word ik heel enthousiast van! Klinkt echt zo leuk! Ik hoop dat hij in het Nederlands ook komt (niet dat Engels echt een probleem is, maar ik wil wel weer meer Nederlandse lezen haha). Klinkt wel als een serie die heel succesvol zou zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s