Bookish posts

Bibi’s Bookhaul februari 2018

Een maand is weer afgelopen en hiermee laat ik je niet alleen zien hoeveel boeken in de maand februari bij zijn gekomen maar ook pak ik vanaf nu het bloggen weer op *yeah* dus vanaf nu kan je regelmatig blogpost’s van me verwachten met heel wat nieuwe recensie en natuurlijk het nieuwe topic “999 Vragen aan jezelf”.

Maar goed ik ga dus beginnen met de book haul van de maand.


Illuminae. Die Illuminae-Akte 1

Illuminae-Akten-01-2.jpg

This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do.
This afternoon, her planet was invaded.

The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that’s little more than an ice-covered speck at the edge of the universe. Too bad nobody thought to warn the people living on it. With enemy fire raining down on them, Kady and Ezra who are barely even talking to each other are forced to fight their way onto one of the evacuating fleet, with an enemy warship in hot pursuit.
But their problems are just getting started. A deadly plague has broken out and is mutating, with terrifying results; the fleet’s AI, which should be protecting them, may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a tangled web of data to find the truth, it’s clear only one person can help her bring it all to light: the ex-boyfriend sheswore she’d never speak to again.

 

Kendare Blake – Der schwarze Thron

derschwarzethron1

In every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born: three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.
But becoming the Queen Crowned isn t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it s not just a game of win or lose…it s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins.

The last queen standing gets the crown.”

 

Sara Holland – Everless

28168385_1653902018009981_5034954490793567956_n

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Claire Christian – Een schitterende chaos (recensie exemplaar)

19260507_1653908708009312_7448654772390854854_n

Hoe de scherven van twee levens samen schitteren.
Ava is kwaad op de wereld sinds de dood van haar beste vriendin Kelly. Ze maakt zichzelf onmogelijk op school en – hoe geliefd ze ook is – het geduld van de mensen om haar heen raakt op. Ze voelt zich eigenlijk alleen prettig als ze bij de Magic Kebab werkt. Gideon is Ava’s tegenpool: een in zichzelf gekeerde jongen die zich het liefst terugtrekt in zijn eigen wereld, omringd door zijn lp’s. Als hij zich tussen de mensen moet begeven is hij bang voor een paniekaanval – niet voor niets loopt hij al jaren bij een psychiater. Na de zoveelste mislukte sollicitatiepoging wordt hij bij Magic Kebab aangenomen als bordenwasser. In dat louche restaurant ontstaat tussen Ava en Gideon een voor beiden onverwachte, bijzondere vriendschap. Zullen ze elkaar tussen de scherven van hun levens kunnen vinden?

Izara (das ewige Feuer)- Julia Dippel

Izara-1-Foto

Ari beschouwt zichzelf als een normaal echtscheidingskind: ze woont samen met haar onstabiele moeder, verafschuwt haar rijke vader en werkt naast school om een auto te kunnen betalen. Maar al haar zorgen vervagen abrupt als bovennatuurlijke wezens – de Primus – proberen haar te doden. Een van hen is Lucianus, waar Ari als de dochter van zijn aartsvijand, hoog op zijn hitlijst staat. Maar wanneer hij beseft hoe fout hij is, beginnen Ari en Lucianus aan een gevaarlijke zoektocht naar antwoorden. Voor hen opent zich een afgrond van intriges, verraad en de machtsspelletjes van een verborgen samenleving waarin Ari hun plaats moet vinden en vooral moet zien te overleven.

Als geen ander – Una LaMarche

28070834_1647195818680601_4928289075484897769_o

Een eerste liefde raakt je altijd tot in de kern van je wezen. Maar alleen de meest wezenlijke liefde verandert je leven voor altijd.
Devorah is een lief meisje dat nooit is afgeweken van haar strenge chassidische opvoeding. Jaxon is een grappige en slimme nerd die zich nooit gemakkelijk heeft gevoeld in de buurt van meisjes. Ze hebben hun hele leven doorgebracht in Brooklyn aan weerszijden van dezelfde straat. Hun paden hebben elkaar nooit eerder gekruist… Tijdens een orkaan stranden ze samen in een lift, waar het lot ze geen andere keuze laat dan een verbinding aan te gaan. Hoewel hun relatie ten strengste verboden is, spreken Devorah en Jax in het geheim met elkaar af en riskeren ze alles om samen te kunnen zijn. Maar hoe ver kunnen ze gaan?

Diabolic – S.J.Kincaid

Processed with MOLDIV

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?


Zoals je kan zien waren het er niet echt heel veel boeken deze maand. Ik ontving 1 recensie exemplaar van uitgeverij Lemniscaat  ,een boek (Everless)wat in de Celebrate Books box zat, een boek wat in de goodiebag zat van boekenwinkel Van der Velde Drachten en 4 boeken die ikzelf heb gekocht voor een prikje. Best wel weer fijn om minder boeken te kopen en mijn TBR iets naar benden te werken toch?

Hoe zag jou book-haul van februari eruit?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s