Bookish posts

Booktalk #1; Lili’s ships.

Hallo allemaal!

Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben, heb ik een wekelijkse reeks aan leestips opgezet op Firefly. Naast die wekelijkse reeks van berichten wil ik beginnen met een wekelijkse BookTalk. In deze posts wil ik praten over alle fangirl gerelateerde dingen die erbij komen kijken wanneer je als fangirl aan het lezen bent.

Voor ik aan de eerste post begin wil ik even zeggen dat ik super blij ben dat Bibi weer terug is op dit blog ūüėÄ Na een zware periode is ze vandaag weer begonnen met bloggen en is ze volledig terug ‚̧ Na de lieve woorden in haar blogpost van vandaag¬†ben ik nog enthousiaster over onze samenwerking!

Afbeeldingsresultaat voor cheers to us gif

Op naar het volgende avontuur met Bianca en Firefly! En welkom terug ‚̧


Shipping?

Jullie weten vast allang wat shipping en het hebben van een OTP inhoudt. Het leven van een fangirl kan eigenlijk niet meer zonder. Zodra je op Twitter of Tumblr rondzoekt naar plaatjes van een favo boek of TV serie kom je de term zonder twijfel tegen.

Zit je niet op Tumblr en heb je geen Twitter? En vraag je je nu af wat ik met shippen bedoel? Geen zorgen. Shipping is een Engelse term voor: Het cre√ęren van een koppel en willen dat ze samen eindigen. Kortom: Je hebt twee personen die je graag als koppeltje wilt zien.

Afbeeldingsresultaat voor shipping gif

Ships (oftewel koppels) komen overal in terug. Je hebt ze in boeken, op TV, in films en ga zo maar door. Niet iedereen doet het maar in het fandom leven is het vrij normaal om (soms nogal extreem zoals ikzelf) koppels the shippen en soms zelfs tot OTP te verklaren.

Afbeeldingsresultaat voor what's an otp gif

OTP staat voor: One True Pairing, en het gaat dan om hét koppel dat je bij elkaar MOET zien anders word je gillend gek!! Je moet het zien als een soort van vloot met schepen. Je hebt allemaal kleine scheepjes (dat zijn je ships) en één giga schip (je OTP).


Mijn shipping lijst.

Afbeeldingsresultaat voor shipping gif

Als ware fangirl heb ik aardig wat ships in mijn vloot. Bij elk boek dat ik lees word mijn vloot groter en groter. Hetzelfde geld voor TV series. Wat dat betreft ben ik een hele emotionele lezer xD Om jullie een ellendig lange post vol ships te besparen noem ik alleen mijn actieve ships nog.

Afbeeldingsresultaat voor bellarkeBellarke.
Om te beginnen met mijn ships geef ik jullie mijn OTP. Deze ship -bestaande uit Bellamy Blake en Clarke Griffin van The 100- kwam ik in 2014 tegen toen de TV serie voor het eerst op TV kwam. Toentertijd had ik nog een Tumblr en ineens stond mijn hele tijdlijn vol met Bellamy en Clarke waardoor ik natuurlijk een kijkje moest nemen :p 4 jaar later en ik ben behoorlijk diep in deze serie en de ship gezonken xD

IK WIL ZE ZO GRAAG BIJ ELKAAR *huilt*

Feyrhys.
Iedereen die de ACOTAR series heeft uitgelezen snapt vast waarom ik Feyre en Rhys ship. Heb je ACOTAR nog niet uitgelezen PLZ DOE HET WANT HET IS SUPER TOF EN AWESOME (Ben zo blij dat we Bianca zo ver gekregen hebben :p). Natuurlijk zijn er mensen die Tamlin en Feyre nog steeds shippen maar ik ben helemaal voor Feyrhys ‚̧ Al sinds het moment dat we Rhys tegen komen in boek 1 was ik verkocht. Op dat moment wist ik nog niet waar het heen zou met het verhaal maar toen ik eenmaal doorkreeg wat Rhys zou betekenen ging ik bovenop deze ship zitten en liet ik niet meer los.

Afbeeldingsresultaat voor elorcanElorcan.
Elorcan was een blije verrassing in de Throne of Glass serie. Na de ramp met Chaol en Celaena had ik een nieuwe ship nodig maar ik vond nooit een koppel die ik zodanig leuk vond dat ik ze bij elkaar wilde. Ik accepteerde het feit dat er waarschijnlijk niks meer zou komen (ongeacht alle relaties die er ontstaan) en geniete volop van het verhaal totdat deze twee puppies bij elkaar kwamen en mijn leven ru√Įneerden.

Kitty.
Dit is de leukste shipname ever!! En hij is een combinatie van Kit en Ty uit The Dark Artifices van Cassandra Clare. Uit die boeken ship ik Emma en Julian ook maar lang niet zo erg als Kit en Ty. Ze zijn zo schattig samen en als je vanuit Kit zijn point-of-view leest is het nog 1000 keer schattiger. Het beste aan deze ship is dat we na TDA nog een hele serie over hun twee krijgen. Echt super tof, toch?

Reylo.
Sinds kort ben ik een rasechte Star Wars fan. Ik had de films in mijn 25 jaar nog nooit gezien behalve dan de bekende stukjes van Darth Vader en Luke, maar nooit helemaal totdat een vriendin van me zei dat ik moest. Ze zette me zonder pardon voor de TV en drukte de eerste film aan…. en schreef geschiedenis. 7 films en een paar dagen later zat ik diep in de fandom en vooraan bij de laatste film in de bioscoop. En nu ship ik Rey en Kylo Ren als geen ander en juich ik net zo hard mee op Social Media zodra er nieuw materiaal is.

Afbeeldingsresultaat voor reylo

Daemon X Katy.
Volgens mij bestaat er geen shipname voor Daemon Black en Katy Swartz (maar kan het mis hebben dus laat het me weten als er wel eentje bestaat) maar ik ship ze even hard. De¬†Lux serie is wel al voorbij en voltooid maar ik krijg nooit genoeg van Daemon en Katy en blijf de eerste paar boeken steeds lezen. Vooral¬†Oblivion ‚̧ Daemon’s POV is zooooo goed en maakt de ship nog zoooo veel beter ^^

Afbeeldingsresultaat voor cal and mare red queenCalmare.
Deze ship bestaat uit Theodore Caledon en Mare Barrow ‚̧ In het begin van de boeken shipte ik Mare en Maven heel erg maar narmate het einde naderde ging ik meer en meer van Cal houden en nu ship ik hem met Mare, wat het einde van¬†King’s Cage¬†echt superklote maakt!

IK WIL HET VOLGENDE BOEK NU.

Wessa.
Van al mijn ships (behalve Bellarke) doet deze wel het meeste pijn. Niet omdat het zo’n dramatische ship is maar vanwege het einde van¬†Clockwork Princess en het weten hoe Tessa haar toekomst eruit zal zien. Ik kan amper boeken lezen waar Will in voor komt zonder vol te schieten (emotionele lezer ;P) dus ik ben heel benieuwd naar¬†The Last Hours die zich afspeelt tussen¬†TMI en¬†TID in met James Herondale in de hoofdrol en beide ouders op de achtergrond.

Afbeeldingsresultaat voor claceClace.
Ik was altijd hardcore¬†Malec shipper in de¬†TMI serie maar die ship is wat afgezakt door de Tv serie. Ik vind Magnus nog altijd √©√©n van de beste karakters die de Shadowhunter boeken te bieden heeft maar de ship waar hij bij hoort is voor mij toch echt op de achtergrond geraakt…. waardoor Clace weer naar voren trad. Ik hield van de slow-burn romantiek die tussen hun heerste. Er was wel liefde op het eerste gezicht maar de ontwikkeling van hun relatie was lekker traag en opbouwend, en daar hou ik van. Zo veel feels!!

Lamen.
Ik heb ze nog maar net uit maar ik ship Laurent en Damen van¬†Captive Prince met een ware passie! Ik blijf erbij, het is √©√©n van de beste trilogie√ęn die ik ooit gelezen heb met een mooie slow-burn romance ‚̧ EN LAURENT IS ZO’N POEPIE ALS HIJ BIJ DAMEN IS OMG!!


Bekende ships die ik niet ship.

In elke fandom komt het voor dat er mensen zijn die bepaalde ships niet shippen. Zo heb je een hele aanhang Feylin shippers (Tamlin en Feyre) die zelfs na ACOWAR nog achter de ship staan. Zo ben ik geen fan van:

  • Rowaelin (Throne of Glass)
  • Destiel (Supernatural)
  • Hinny (Harry Potter)
  • Stydia (Teen Wolf)
  • Clexa (The 100)

Afbeeldingsresultaat voor NOTP gif

Zijn er ships die jullie heel hard shippen? Heb je ook een OTP? Of juist een ship die iedereen shipt maar jij niet?

Veel liefs,
Lili

otter logo

 

Een gedachte over “Booktalk #1; Lili’s ships.

  1. Jaaa ships! Oh man, sowieso Bellarke, Kitty, Clace.. yesyes! Ik ben ook een beetje die-hard Newtmas-fan geworden. Ik weet niet precies hoe ik dit ship, maar er is gewoon iets (maze runner btw). En uhm verder.. CaptainSwan (alhoewel ik ook guilty ben aan WoodenSwan).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s