Bookish posts

Ik ben weer terug

Na heel lang weg geweest te zijn ben ik nu eindelijk weer terug om volop te bloggen . Ik had een paar manden even wat tijd nodig en iets meer rust. Privé was het een groot drama vanaf de kerstdagen en tot eind januari was er geen enkel verbetering in zicht.

Heel veel verdriet

Sommigen van jullie wisten al dat mijn stiefpapa kanker had maar dat het dus niet zo goed met hem ging. Eind december kregen wij dan te horen dat de artsen niks meer voor hem konden betekenen en voor ons brak een wereld samen. Mijn moeder had eindelijk een partner gevonden met die ze oud wilde worden en ik had een lief zorgzame papa erbij gekregen. Helaas ging het heel snel achteruit met hem en op 17 januari is hij dan uiteindelijk voor altijd in slaap gevallen. De weken erna waren een groot wazig iets. Je leeft op de automatisch piloot, je vliegt heen en weer en moet aan zo veel dingen denken dat je savond’s alleen maar nog wilt slapen maar dat lukt natuurlijk niet door al het verdriet.

Ik kon in deze tijd geen enkel woord op papier brengen laat staan tijd vinden om te lezen of te bloggen. Wat telde was mijn familie. Toen al die drukte iets was gedaald had ik heel veel tijd nodig om rust te pakken want ja zoals je misschien weet heb ik HSP en is het voor mij erg lastig om dingen te verwerken. Ik ben gevoeliger dan normale mensen en verwerk dingen op mijn eigen manier.

Nieuwe website

Ook heb ik eindelijk de knoop doorgehakt met de WIX site en ben overgestapt naar WordPress. Hier ben ik ontzettend tevreden mee en het was nogal en hele taak om alle blogberichten over te zetten op de nieuwe blog. Dit koste me ook werkelijk weken. Ook moest ik eerst WordPress onder de knie krijgen want het is een stuk ingewikkelder dan mijn oude website.

Webshop

Tussendoor heb ik dan ook nog mijn etsy shop online gezet want ja achter de schermen was ik al een tijdje bezig met nieuwe boekenleggers (van lint) en natuurlijk nog mijn lippenbalsem’s. Alles met al een enorme drukke tijd.

Nu heb ik weer volop energie en zin om heerlijk los te gaan met de nieuwe website en allemaal nieuwe post’s en toppic’s. Man wat heb ik het bloggen gemist zeg. Ik miste het delen van dingen met jullie en mijn volgers. Ik miste het sociaal gebeuren en mijn boekenvrienden om me heen. Nu ben ik dus weer terug en ik hoop dat jij net zo uitkijkt naar allemaal nieuwe dingen dan ik doe.

Samen uit samen thuis

Ook zal je hebben gezien dat er veranderingen zijn wat betreft de blog want ohhh wat ben ik hier blij mee. Ik ga niet meer alleen bloggen zoals het je misschien al is opgevallen. Dit was eigenlijk best wel een spontane idee die ik aan Lili heb gesteld maar ze was meteen vuur en vlam en zei meteen ja. Ik ken Lili al een aantal jaren want we zaten toen samen in een WhatsApp groep en ze woont heel dicht bij mij.

Tussendoor ging het contact even verloren maar sinds een paar manden hadden we weer regelmatig met elkaar te maken en zagen ons op boeken avonden die werden georganiseerd in verschillende winkels. Ook zij is lid van de ABC leesclub en zo zien we ons weles vaker in de maand. Toen ze tegen me zei dat ze eigenlijk weer heel graag wilde beginnen met bloggen (want ze had vroeger al een blog) was de keuze van mijn kant snel gemaakt. Ik was al langer op zoek naar iemand met die ik samen konde bloggen. In de laatste tijd werd het me alles een beetje te veel en was er altijd in mijn achterhoofd een gevoel van eenzaamheid. Ik wou ook samen met iemand over boeken en boek gerelateerde dingen schrijft. …ik wou ook de beslissingen eens aan iemand anders geven maar het kon nooit want ja je staat er altijd alleen voor. Nu heb ik gelukkig een schat van een meid gevonden met die ik samen het nieuwe avontuur aan ga. Ik moet eerlijk bekennen dat het wel nog even wennen is maar op een positieve manier.

Je zal dus binnenkort ook zien dat de blognaam gaat veranderen. Dit was een bewuste keuze want ik vind :samen uit samen thuis en daar hoort ook een nieuwe naam bij. Lili is net zo belangrijk dan Bibi. Dus we gaan een gehele nieuwe start maken maar jullie hoeven niet bang te zijn hoor… de Blog gaat alleen maar beter en beter worden. Ik zal de toppic’s en posts blijven schrijven die jullie van mij gewend waren en Lili gaat haar eigen draai eraan geven. Persoonlijk is het een super pluspunt dat zij Engelse boeken leest want nu pakken we zo een heel breed gebied wat boeken betreft en kunnen jullie nog meer leuke recensies verwachten.Ik heb er in iedergeval heel veel zin in en wil hiermee nog eens officieel Lili welkom heten 😘 Op dat wel heel lang samen mogen bloggen 😊

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

2 gedachten over “Ik ben weer terug

  1. Wat fijn dat je weer terug bent met nieuwe energie! En natuurlijk welkom Lili! Het is ontzettend leuk om samen met een vriendin te bloggen, dus ik wens jullie veel succes en plezier (ook met de nieuwe lay-out!)

    Like

  2. Wat fijn dat je tijd hebt gevonden en genomen voor jezelf. Een beetje laat, maar toch nog gecondoleerd. Ik wens je heel veel succes met je nieuwe blog. Lili, heel veel plezier en succes met bloggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s