Recensies

Roar

Roar (Stormheart, #1)In a land ruled and shaped by violent magical storms, power lies with those who control them.

Aurora Pavan comes from one of the oldest Stormling families in existence. Long ago, the ungifted pledged fealty and service to her family in exchange for safe haven, and a kingdom was carved out from the wildlands and sustained by magic capable of repelling the world’s deadliest foes. As the sole heir of Pavan, Aurora’s been groomed to be the perfect queen. She’s intelligent and brave and honorable. But she’s yet to show any trace of the magic she’ll need to protect her people.

To keep her secret and save her crown, Aurora’s mother arranges for her to marry a dark and brooding Stormling prince from another kingdom. At first, the prince seems like the perfect solution to all her problems. He’ll guarantee her spot as the next queen and be the champion her people need to remain safe. But the more secrets Aurora uncovers about him, the more a future with him frightens her. When she dons a disguise and sneaks out of the palace one night to spy on him, she stumbles upon a black market dealing in the very thing she lacks—storm magic. And the people selling it? They’re not Stormlings. They’re storm hunters.

Legend says that her ancestors first gained their magic by facing a storm and stealing part of its essence. And when a handsome young storm hunter reveals he was born without magic, but possesses it now, Aurora realizes there’s a third option for her future besides ruin or marriage.

She might not have magic now, but she can steal it if she’s brave enough.

Challenge a tempest. Survive it. And you become its master.


01

Laat ik één ding zeggen, de cover van dit boek is 1 van de mooiste covers die ik ken ❤ De meeste covers van boeken die ik heb, of boeken die ik zie zijn heel donker of hebben een enorm hoofd op de voorkant.

Daarom moest en zou ik dit boek lezen :p

“She had hoped. And hope broke more hearts than any man ever could.”

Roar is het eerste deel in de Stormheart serie en verteld het verhaal van Aurora. Aurora is de dochter van een Stormling (mensen die de krachten van een storm beheersen) en de prinses van Pavan, maar Aurora is geboren zonder krachten en is weerloos tegen de stormen die door het land heen razen. Voor het publiek doet ze alsof ze de krachten heeft die zo krachtig vloeien in haar stamboom, maar niks is minder waar en als haar vader en broer omkomen staat Aurora voor een groot probleem.

Om te voorkomen dat men erachter komt verlooft Aurora zich met Cassius, de jongste prins uit Locke. Hij zal ervoor zorgen dat haar geheim ook geheim blijft en dat zij de troon van haar vader opvolgt. Maar is Cassius wel te vertrouwen?

“And I am here with you. If you have questions, ask them. If you have fears, shed them. If you have doubts, give them to me and I will crush them beneath my heel. If you need help, I will provide it. Even if you only need someone to yell at, I can be that too. And when the time comes that you need someone to trust, I will be that person. I promise.”

Ik vond dit boek echt heel goed! Het is geen top favoriet maar ik hou van het concept, van het idee dat stormen een eigen leven en een eigen hart bezitten. En dat er jagers zijn die stormen achterna jagen voor het hart en de magie die erin verschuilt. Het is een origineel verhaal in een zee van YA fantasy 😀

De plottwist in het verhaal vond ik ook heel netjes uitgewerkt. Over het verloop van het verhaal merk je de kleine hintjes al. Je leert kennen wie Locke is, wie zijn vrienden zijn en wat ze doen. Je merkt dat Aurora bepaalde invloeden krijgt en ziet hoe Cassius met haar omgaat… al-met-al brengt het verhaal je naar de plottwist. De eerste keer zag ik het niet aan komen, de tweede keer ging er een wereld voor me open xD Meer zal ik niet zeggen i.v.m. spoilers :p

Afbeeldingsresultaat voor cora carmack ROAR

Ik ben heel benieuwd naar deel 2. Het einde van Roar was echt een cliffhanger, en ik zit mezelf bijna op te vreten tijdens het wachten, haha. Helaas duurt het volgens GoodReads nog tot 2019 (publisher zegt 2018) dus ik wacht geduldig af.


Veel liefs,
Lili

otter logo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s