Bookish posts

Booktalk #2; Fandoms

Hallo allemaal!

Zodra je fan bent van een bepaald object, van een TV serie, een boekenserie of wellicht een auteur mag je jezelf lid noemen van de bijbehorende fandom. Fangirl of niet, als fan hoor je bij de familie.

Je hebt namelijk twee type fans: De normale en gewone fan, en de internet fan.
Ze hebben allebei een hele andere ervaring wanneer het aankomt op fandoms. Waar de gewone fan vrij weinig van een fandom meekrijgt en op zijn eigen manier geniet van een fandom, is de internet fan heel actief bezig met het volgen van de fandom en zijn bewegingen.

Afbeeldingsresultaat voor fandoms gif

Ik ben zelf een rasechte nerd en een volledige internet fan. Ik heb heel wat uren in mijn Tumblr zitten, gebruik mijn Twitter en Instagram actief om op de hoogte te blijven en zat heel veel op Facebook. Uit al deze social media platforms is Tumblr het walhalla onder de fandoms. Hier vind je letterlijk alles echt alles.

Een Fandom is een groep mensen (lees duizenden mensen) die samen komen om over iets te praten, te lachen, te huilen, te ragen… enzovoorts. Dit doet men dan vaak via het internet. Wat is er nou leuker dan met mensen verspreid over de hele wereld te kletsen over een boek waar je fan van bent? Of memes te delen over een bepaald karakter? Of feels te delen met mensen die je feels begrijpen?

Afbeeldingsresultaat voor meme jon snow
Source

Ik moet alleen wel zeggen dat je behoorlijk diep in een fandom kan komen te zitten. Een plek die elk klein nieuwtje tot een epische newsflash doet aanvoelen zodat je hele wereld op z’n kop staat wanneer ToG #8 eindelijk een titel krijgt.

Ik hou er van xD

 


Mijn fandoms.

Zelfs voor ik begon te lezen was ik al deel van een aantal fandoms. Ik heb serieus geen leven. De lijst met fandoms is door de jaren heen alleen maar groter en groter geworden narmate ik meer boeken las, TV series keek en films ging kijken. Een paar fandoms van mij zijn:

Shadowhunters.
1.pngIk voel me zo ontzettend oud als ik me bedenk dat ik 9 jaar geleden voor het eerst City of Bones oppakte en toch is het zo. Ik kwam het boek tegen op GoodReads tussen alle aanbevolen boeken en kocht het tijdens een bookhaul. Ik had nooit gedacht dat ik zo van deze serie zou gaan houden maar het zijn mijn favo boeken ❤ En er is nog geen één Shadowhunter boek die me tegen gevallen is. Ik zwoegde door alle hiatussen heen, werd verliefd op de karakters en kan nu amper wachten tot Queen of Air and Darkness op mijn deurmat ligt WANT IK MOET HEM HEBBEN NA DAT EINDE AHAJLIFHSVNJOSJNVLNVJOVSK…

The 100.
Met een OTP als Bellarke kan het ook niet anders dan dat ik een fan ben van The 100. Ik moet bekennen, ik heb de boeken nog nooit gelezen. Ze schijnen heel anders te zijn dan de TV serie maar toch… Ik vind de serie zodanig goed dat ik bang ben de boeken te gaan lezen. Sowieso omdat Bellarke in de boeken canon blijkt te zijn en ik bang ben dat het boeken koppel de tv koppel gaat verpesten ofzo xD

2.pngAziatische manga, anime en dramas.
Dit zijn een aantal fandoms in één verpakt. Omdat er veel mensen zijn die dezelfde drama’s kijken (of hebben gekeken) is deze fandom vaak een groep die praat over verschillende dramas (en soms zelfs anime). Drama’s zijn verfilmingen van Aziatische verhalen of manga’s. Het wordt dan vaak een TV serie van ongeveer 10 tot 20 afleveringen die elk 40 minuten tot een anderhalf uur duren.

Voorbeelden van drama’s zijn:
– Why why love (Taiwans)
– Hana Yori Dango (Japans)
– You’re Beautiful (Koreaans)

Anime’s zijn de Japanse animatie series die we soms ook hier op TV kunnen kijken. Zo is Pokémon een goed voorbeeld van een Japanse anime. En kennen jullie misschien Chin-Chan nog? Dat kleine irritante jochie op Fox Kids? Dat was ook een anime 🙂

Supernatural.
Toen ik nog samenwoonde met een vriendin van mij, heeft ze me een keer voor de TV neergezet, een Supernatural dvd in de speler gestopt en weg was mijn leven. 8 seizoenen verder was ik helemaal verslaafd aan het verhaal van de Winchesters. Vooral Sam…. Sam is bae ❤

Supernatural is een TV serie van momenteel 13 seizoenen en verteld het verhaal van Sam en Dean Winchester die samen op jacht zijn naar alle paranormale beesten en geesten om ze vervolgens om zeep te helpen. Het klinkt misschien wat saai maar het is één van de meest epische series ever!!!

4Chaol Westfall.
Heel lang heb ik in m’n uppie de vlag van deze fandom omhoog gehouden. Nou ja.. zo voelde het :p Niet iedereen is te spreken over mijn puppie Chaol Westfall maar sinds Tower of Dawn hoor ik toch steeds meer mensen goede dingen over Chaol zeggen. Bovendien durven nu veel meer mensen toe te geven dat ze Chaol wel leuk vinden (en niet alleen vanwege Chaolaena).

Hopelijk blijft Chaol groeien in het volgende boek en stiekem hoop ik dat hij een grote rol heeft in what’s to come.

Captive Prince.
Okay okay… dit komt echt puur omdat ik momenteel in een bookhangover zit. Deze boeken hebben me geruïneerd en gebroken. Dus ik ben natuurlijk alleen maar bezig met het vinden van fan-art, fanfictie en zoveel meer zodat ik geen afscheid hoef te nemen van deze wereld. Gelukkig voor mij is een een hele grote fandom voor deze boeken dus ik kan nog even heerlijk gebruik maken van mijn uitstelgedrag en met mensen kletsen over Damen en Laurent ^^

3

Maasassins.
Nooit gedacht dat Sarah J Maas haar aanhang een naam zou hebben maar toch ben ik deel van een fandom die zichzelf de Maasassins noemt 😀 In mijn ogen is alles wat Sarah aanraakt goud waart. Ik vind haar schrijfwijze zo mooi en aangrijpend… Van beide series die ik van haar heb (ACOTAR en Throne of Glass) heb ik zoveel feels gehad dat het bijna onmogelijk is om deze werelden los te laten. Elke dag nog ben ik bezig met het doorlezen van theorieën over hoe het laatste deel van ToG zal eindigen of wat we kunnen verwachten in ACOFAS. 

Ik zeg vaak over laatste boeken dat ze mijn dood zullen zijn maar met ToG #8 meen ik dat ook echt xD Hoe gaan we dat boek overleven???

Metalhead.
Qua muziek ben ik een metal fan. Ik luister eigenlijk van alles maar merendeels van wat in mijn speellijst staat is metal of heavy metal, en dan met name bands zoals:
– Asking Alexandria
– A Day to Remember
– Sleeping With Sirens
– Metallica
– Greenday
– All Time Low


Veel liefs,
Lili

otter logo

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s