Recensies

Lady Midnight

Lady Midnight (The Dark Artifices #1)The Shadowhunters of Los Angeles star in the first novel in Cassandra Clare’s newest series, The Dark Artifices, a sequel to the internationally bestselling Mortal Instruments series. Lady Midnight is a Shadowhunters novel.

It’s been five years since the events of City of Heavenly Fire that brought the Shadowhunters to the brink of oblivion. Emma Carstairs is no longer a child in mourning, but a young woman bent on discovering what killed her parents and avenging her losses.

Together with her parabatai Julian Blackthorn, Emma must learn to trust her head and her heart as she investigates a demonic plot that stretches across Los Angeles, from the Sunset Strip to the enchanted sea that pounds the beaches of Santa Monica. If only her heart didn’t lead her in treacherous directions…

Making things even more complicated, Julian’s brother Mark—who was captured by the faeries five years ago—has been returned as a bargaining chip. The faeries are desperate to find out who is murdering their kind—and they need the Shadowhunters’ help to do it. But time works differently in faerie, so Mark has barely aged and doesn’t recognize his family. Can he ever truly return to them? Will the faeries really allow it?


1

Toen ik dit boek voor het eerst in handen kreeg op de dag van uitkomst ging ik bijna ten onder van feels. Het is geen geheim dat Shadowhunters en alles wat erbij hoort mijn favoriete boeken zijn. Dus toen Lady Midnight eindelijk uitkwam was ik zo over-the-top blij dat ik eerst wat rondjes door het huis heen rende met het boek in mijn handen.

De cover is ook echt amazing!! Ik vind Cassie’s covers altijd wel al heel mooi maar deze behoort echt tot één van de beste. Emma Carstairs staat op de voorkant terwijl ze onder water aan het zweven is. Je ziet Cortana, er zijn runes….. wat wil een fan nog meer??

Lady Midnight is het eerste deel uit de serie die The Mortal Instruments opvolgt. Qua tijd zit je wel zo’n 5 jaar later maar in feite is het de opvolger van. Het verhaal centreert zich rondom Emma, wie we al zijn tegengekomen in City of Heavenly Fire. Toentertijd hebben we via haar POV gezien hoe de familie Blackthorn eruit ziet en met welke karakters we te maken krijgen in The Dark Artifices (waar LM deel één van is). Julian is op dat moment haar beste vriend. Ze doen alles samen en zijn praktisch broer en zus maar door de gebeurtenissen tijdens “the dark war” worden Julian en Emma noodgedwongen gescheiden. Julian en zijn jongere broers en zussen moeten naar Californië terwijl Emma overgeplaatst zou moeten worden naar familie.

@CassandraJean

Om dit tegen te houden besluiten Emma en Julian om parabatai te worden. Twee broeders die hun krachten delen tijdens de strijd tegen het kwaad.

Dit verhaal gaat verder in Lady Midnight. 5 jaar na TMI zijn Julian en Emma inderdaad parabatai. Gebonden voor het leven maar niet echt op de manier dat Julian voor ogen had. Hij is tot over zijn oren verliefd op Emma maar weet donders goed dat parabatai geen relatie mogen hebben.

En ook Emma weet dit maar al te goed…. Bovendien heeft Julian genoeg aan zijn hoofd met de zorg voor zijn jongere broertjes en zusjes. Na de dood van zijn ouders en de verbanning van zijn oudste zus en vermissing van zijn oudste broer, is Julian de enige die deze verantwoordelijkheid kan dragen. Zelfs zijn oom is mentaal niet in staat om voor ouder te spelen. Dit maakt Julian een heel sterk karakter. Er zijn zoveel elementen waar zijn karakter rekening mee moet houden dat het gevaar van “platheid” heel dichtbij ligt maar hij is zodanig complex dat zijn groei en verhaal interessant blijven.

Alhoewel ik Julian een heel interessante karakter vind is Emma het hoofdkarakter van

@CassandraJean

deze serie. Lady Midnight wordt gelukkig verteld vanuit een personaal-perspectief. Je volgt steeds één persoon (of dat nou Emma of Julian is) waardoor je meerdere lagen van het verhaal leert kennen. Toch is Emma degene die het meest gevolgd wordt. Emma is een jonge meid die als enige Carstairs in een huis vol Blackthorns woont. Haar ouders zijn tijdens the dark war gedood door duistere schaduwjagers maar Emma is de enige die dit gegeven niet gelooft. Volgens haar is er iemand anders verantwoordelijk voor hun dood. Om de dader te kunnen vinden is Emma bereid om alles wat ze kent en bezit op te geven.

Emma’s doel om haar ouders’ moord op te lossen verandert in een groep actie wanneer er meer slachtoffers beginnen te vallen die dezelfde verwondingen hebben als Emma haar ouders. Nadat er twee seelies naar het instituut komen voor hulp in ruil voor iets wat de Blackthorns niet kunnen weigeren, gaat de familie tegen alle regels van de Clave in. In samenwerking met de seelies (wat verboden is na the dark war) wordt de zoektocht naar de juiste moordenaar als maar spannender en spannender en steeds meer mensen komen Emma helpen.

@CassandraJean

Dit boek is echt fantastisch! Het zit zo vol twists dat je hart zal exploderen van feels, en er is gewoon geen genoeg tijd om je hart te helen voor de volgende feelsplosion eraan komt. De karakters zijn zo verrekte schattig en loveable dat je alleen nog maar in een hoekje kan kruipen en kan duimen voor een goed einde.

Ik kan niet eens een favoriet karakter kiezen… ze zijn allemaal zo leuk!

Aan de andere kant hoor ik heel veel mensen zeggen dat het boek heel traag is en dat men er moeilijk doorheen komt. Dat klopt wel een klein beetje. Het verhaal begint heel traag maar zodra het op gang komt (een paar hoofdstukken erin) ben je er in één keer doorheen. Tenminste… dat had ik. Ik ging er zelfs zo snel doorheen dat ik mezelf moest dwingen om het boek neer te leggen zodat het niet te snel over zou zijn.

Lady Midnight is ook een schat voor mensen die meer willen weten over de parabatai band. Er zit veel over deze broederband in The Mortal Instrument en nog meer info in The Infernal Devices maar we kregen nog nooit zoveel inzicht in de band tot nu toe. Juist omdat Julian zo zwoegt met zijn gevoelens voor Emma en weet dat hij geen relatie met haar mag en kan beginnen geeft ons zoveel info over het parabatai wezen. Je komt erachter waar de parabatai band wegkomt, hoe het is ontstaan en waarom ze geen gevoelens voor elkaar mogen hebben.

Het is gewoon zo amazing ❤


Veel liefs,
Lili

otter logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s