Bookish posts

Leestips #3; Nachten doorhalen.

Hallo allemaal!

De titel verklapt het al een beetje…. ik heb een hele nacht doorgehaald tijdens het lezen. En wie moest de volgende dagen werken??? Juist ja.. ik.

Oeps.
Afbeeldingsresultaat voor sleepy gif

Volgens mij hebben we dat probleem allemaal wel eens. Zodra je een nieuw boek (of een trouwe ouwe) in handen krijgt wil je niks anders dan alleen maar lezen, en vooral als je hem dan ook nog super goed vind ben je zo uren aan het lezen. Dag nachtrust en zeg maar hallo tegen the worst day ever!!

Het gebeurde mij toen ik het briljante idee had om ACOMAF te herlezen. Ik dacht dat ik een paar hoofdstukjes kon lezen voor het slapen gaan…. Slechtse. Idee. Ever!! Voor ik het wist had ik het boek uit en was het bijna tijd voor de wekker en me om te kleden voor werk.
Mijn werkdag ging natuurlijk hartstikke goed (nietes) en ik liep nergens tegenop (3 deuren welgeteld) en was totaal niet moe (stond te dromen achter de kassa). Omdat dit me wel vaker overkomt, heb ik een paar tips om de werkdag -of schooldag- makkelijker te laten verlopen nadat je een hele nacht hebt doorgelezen.


Sla heel veel cafeïne in. Héél veel.

Afbeeldingsresultaat voor need coffee gif

Voor iedereen die moeite heeft met de ochtenden is cafeïne de beste vriend. Of het nou in de vorm van koffie of energy-drink is, dat maakt niet uit maar heb je een slapeloze nacht gehad? Sla dan een gigantische hoeveelheid van dit spul in. Stop het in je tas, giet het in een jerrycan of neem een heel koffiezetapparaat mee, maakt niet uit, zolang je het maar binnen handbereik hebt.

Oké oké… je moet niet te veel cafeïne in één keer achteroverslaan want dat is super slecht voor je. Daarom moet je het een beetje verspreiden over de dag. Neem het dus mee in je tas, in je broekzak of wat dan ook zodat je, zodra je je ogen dicht voelt vallen, een kop koffie of een blikje energy-drink kan drinken en weer een paar uur lang verfrist mee kan doen met de dag.


Zet je muzieklijst op: “HOU ME WAKKER A.U.B”

Afbeeldingsresultaat voor loud music gif

Dit is heel makkelijk voor mij (ik ben nogal een metalhead) maar voor mensen die meer van pop of iets dergelijks houden is dit misschien toch een uitdaging. Om je wakker te houden in de trein of bus (let’s face it… je gaat niet slaapdronken zelf achter het stuur) naar je werk (of school) is het heel handig om je afspeellijst zodanig in te stellen dat je luidde muziek hoort die je wakker houdt.

Geen slaapliedjes of langzame ballades. Anders val je (net als mij) in slaap en mis je de halte.


Hou jezelf bezig.

Afbeeldingsresultaat voor keep calm and keep busy

Het is cruciaal dat je het tot sluitingstijd red (of het einde van je schooldag). Daarom moet je jezelf goed bezig houden zodat er geen rust momenten vallen waarin je in slaap kunt donderen. Blijf jezelf uitdagen, ga bezig met dat project, ruim dat troepje op, help andere collega’s en blijf zoveel mogelijk doen. Het klinkt misschien uitputtend (is het ook) maar in combi met de cafeïne kom je er wel. Sowieso als je in de pauzes even een kort powernapje doet.


Denk aan alles behalve je bed.

Afbeeldingsresultaat voor conceal don't feel gif

Voor het eerst (en het laatst) zal ik je vertellen dat je naar Elsa moet luisteren. Conceal don’t feel. Don’t let them know… kortom, laat je collega’s of docenten niet merken dat je ligt te slapen achter dat boek of in het hoekje achter de kassa (of onder je bureau). Laat ze niet zien dat je wallen bijna op de grond hangen en het enige wat je nog wil doen is slaaaaaaaaaapen. In plaats daarvan doe je net alsof er niks aan de hand is, ben je de vrolijkste op de werkvloer of in het lokaal en zet je een googley-eyed bril op terwijl je ligt te slapen.

Niemand die het ziet, toch?


Veel liefs,
Lili

otter logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s