Recensies

Unplugged – Donna Freitas

Skye leeft in de App-wereld; een extravagante, online versie van de echte wereld. Ze werd hier jaren geleden door haar familie naartoe gestuurd in de hoop op een beter leven, maar Skye is een niemand. Een virtuele zestienjarige zonder geld voor dure downloads en exclusieve apps, die van haar virtuele personage iets bijzonders kunnen maken zodat ze in de App-wereld zal opvallen. Al haar hoop is gevestigd op het moment dat ze mag uitpluggen en haar familie in de echte wereld kan ontmoeten. Maar dan worden de grenzen tussen de twee werelden gesloten en zit Skye voor de rest van haar leven gevangen in de App-wereld. Skye riskeert haar leven om haar droom waar te maken -maar eenmaal terug op aarde ontdekt ze dat de realiteit veel duisterder is dan ze zich herinnerde.

3 Bibi Hearts

 

Cover:

9200000057111464

Joar, ik ben hier totaal geen fan van. De kaft van dit boek zegt voor mij eigenlijk niet heel veel. Het is een jonge vrouw (Skylar) die aan de plug hangt, een wit jurk draagt en in de lucht hangt. Ik heb al betere covers gezien.

Best jammer, want het verhaal is echt super goed en je kan behoorlijk veel doen met dit cover. Had ik het in de winkel zien staan en wist niet wat dit voor een boek was , had ik het nooit mee genomen. Het oog wil ook wat en hier is het volgens mij best fout gegaan want het oog krijgt niks dan de kleur blauw.

Nogmaals heel erg jammer. Zou ik de kaft ook sterren moeten geven zou ik het 1 ster geven.

Mijn mening:

Skye leeft in een virtuele wereld. Tenminste zo begint het verhaal.Iedereen ziet er hetzelfde uit en kan apps gebruiken om zijn uiterlijk te veranderen, maar bijvoorbeeld ook om te vliegen, spelletjes doen of eten te downloaden. Skye is de enige van haar familie die in de App-wereld leeft, ze is door haar familie (moeder en zus) op jonge leeftijd ingeplugd met de hoop op een betere toekomst. Meteen in het begin lees je ook al dat Skye zich eenzaam in deze wereld voelt, wat ik me best kan voorstellen want ja, App’s zijn wel leuk maar je leeft dus niet echt. Skye kan niet wachten om uit te pluggen, dit is haar enige kans om haar familie in de echte wereld weer te zien. Als wordt besloten dat niemand meer in- of uit mag pluggen in de virtuele wereld, beseft ze dat ze haar zus en moeder nooit meer zal zien en dat ze voor altijd opgesloten zit in deze wereld. Tja wat doe je dan? Precies en uitweg zoeken.

Ik moet eerlijk zeggen dat Unplugged vanaf het begin al mega gaaf was. Dat met die virtuele wereld spraak me meteen aan want tegenwoordig is bijna iedereen online te vinden, je kan haast niet meer zonder je telefoon of laat staan het internet. Ik ben van mening dat Donna Freitas niet zo een hele  gekke fantasy wereld heeft beschreven want wees nou eerlijk, binnen 100 jaar zal het misschien realiteit kunnen zijn.

Wel vond ik sommige stukken heel langdradig geschreven, met details die er eigenlijk niet toe doen maar toch vloog ik zowat door het boek heen want Donna heeft de gehele wereld zo goed beschreven dat je dacht middenin te staan. Ondanks die langdradige stukken bleef het verhaal mega spannend. Soms zat ik met spanning van de ene naar de ander kant te wiebelen….

Zelfs kan ik me voorstellen dat zo’n virtueel leven aantrekkelijk is: je hoeft maar een App te downloaden en je kan de Mount Everest beklimmen. De mogelijkheden zijn gewoon bizar.  Een extra plus punt krijgt  Donna Freitas omdat zij het menselijke deel van Skylar perfect uitgewerkt heeft. Bij elke nieuwe ervaring was het alsof ikzelf alles voelde wat Skye voelde. Echt super , want dit heb je niet vaak in een boek. Het verhaal begint langzaam, maar het wordt later echt spannend, geloof mij maar. Helaas kan ik niet verder op ingaan want anders worden het spoilers maar oh man wat zat ik vaak naast met de personages die te vertrouwen waren.

Een spannend verhaal over een fantasie wereld die waarschijnlijk in de toekomst voor ons realiteit zou kunnen worden. Zeker dik verdiende 3 Bibi hearts voor Unplugged.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s