Recensies

Flame in the Mist

Flame in the Mist (Flame in the Mist, #1)The only daughter of a prominent samurai, Mariko has always known she’d been raised for one purpose and one purpose only: to marry. Never mind her cunning, which rivals that of her twin brother, Kenshin, or her skills as an accomplished alchemist. Since Mariko was not born a boy, her fate was sealed the moment she drew her first breath.

So, at just seventeen years old, Mariko is sent to the imperial palace to meet her betrothed, a man she did not choose, for the very first time. But the journey is cut short when Mariko’s convoy is viciously attacked by the Black Clan, a dangerous group of bandits who’ve been hired to kill Mariko before she reaches the palace.

The lone survivor, Mariko narrowly escapes to the woods, where she plots her revenge. Dressed as a peasant boy, she sets out to infiltrate the Black Clan and hunt down those responsible for the target on her back. Once she’s within their ranks, though, Mariko finds for the first time she’s appreciated for her intellect and abilities. She even finds herself falling in love—a love that will force her to question everything she’s ever known about her family, her purpose, and her deepest desires.


12

Ik was al helemaal verliefd op The Wrath and The Dawn dus toen ik zag dat Renée Ahieh bezig was met nog een boekenserie, wist ik dat ik deze moest en zou hebben. Toen ik hoorde dat het gebaseerd zou zijn op het verhaal van Mulan was ik nog enthousiaster ❤

Afbeeldingsresultaat voor give it to me gif

Flame in the Mist is het eerste boek in haar nieuwe serie en verteld het verhaal van een jong meisje genaamd; Hattori Mariko (oftewel Mariko Hattori). Mariko is de enige dochter van een nobele Japanse clan en tweelingzus van een beroemde samurai. Al vanaf haar geboorte weet Mariko precies hoe haar leven eruit gaat zien. Ze zal gaan trouwen met iemand die haar familie nog rijker en beruchter zal maken. Bovendien zal zij haar familie’s entree kaartje naar het paleis worden, maar Mariko wil meer dan dat. Ze IS meer dan dat. Ze verlangt naar een uitdaging en avontuur en wil meer dan alleen de toekomst die haar ouders voor ogen hebben.

Maar zonder de mogelijkheden om haar eigen pad te kiezen wordt Mariko als een mak lam naar het paleis gestuurd waar ze de tweede prins zal trouwen.
Tijdens haar reis wordt Mariko’s convo aangevallen door The Black Clan en plotseling bevind ze zich middenin een plot voor haar dood en een rebelse actie tegen het paleis. Mariko ontsnapt op het nippertje en kiest ervoor om haar moordenaar op te sporen door The Black Clan op te sporen en te infiltreren in hun groep, maar niet als meisje.

wkdijqo.png

Eenmaal in de groep realiseert Mariko zich echter dat niets is wat het lijkt. Alles wat ze dacht te weten, en waar ze zo zeker van was blijkt alleen maar propoganda te zijn vanuit haar ouders en clan wetenschap. De buitenwereld lijkt wel onecht… bijna fictief en Mariko moet nog heel veel leren.

“I believe the stars align so souls can find one another. Whether they are meant to be souls in love or souls in life remains to be seen.”

Het lezen van Flame in the Mist voelde alsof ik een Japanse drama aan het kijken was die gebaseerd is op het oude Japanse keizerrijk. Ik keek vroeger echt belachelijk veel Aziatische dramas (hoezo huiswerk? hoezo examens?). Tegenwoordig kijk ik lang zoveel dramas niet maar dit boek bracht me terug naar de binge-watching days 😛 Dat gevoel maakte het boek nog veel spannender en boeiender.

Het boek was heel intrigerend qua plot en karakters. Het maakt gebruik van een soort legenda omdat er vaak Japanse leuzen en woorden in de tekst voorkomen. Dit kan als vervelend ervaren worden (als je de context kwijt raakt moet je de hele tijd naar de legenda en weer terug) maar omdat ik zoveel dramas gekeken heb herkende ik veel Japanse gebruikten, gewoontes en woordjes die in de tekst verwerkt waren. Dat maakte het voor mij nog zo veel leuker.

Ik kan Japans… YAY

Net als bij TWAYD geeft Ahdieh een goed beeld van de buitenlandse (en vrijwel onbekende voor haar lezers) cultuur. In dit geval was het de Japanse cultuur, en ook nog een oude cultuur. Het enige wat weggeeft dat het een Amerikaans geschreven boek is, is het feit dat de karakters geen Japans spreken. De rest is allemaal Japans en dat vind ik persoonlijk heel tof. Er zijn zoooooveel boeken die zich afspelen in Amerika en een paar die zich afspelen in Europa maar heel weinig boeken (die wij hier kunnen kopen) die zich afspelen in Azie of het Midden-Oosten, of zelfs in Australië en omgeving.

Afbeeldingsresultaat voor flame in the mist quotes

In het boek mis ik wel een beetje opbouw. Het verhaal is redelijk slow-paced maar sommige elementen schieten ietsje te kort. Er komt iets met magie naar voren, of iets wat erop lijkt maar dat hele gegeven wordt niet echt goed uitgelegd. Het is aanwezig en je hebt het er maar mee te doen. Wellicht dat dit in deel twee nog verder uitgediept word maar het voelde nogal plat in dit deel. Ik kon er geen touw aan vast knopen.


Veel liefs,
Lili

otter logo

 

 

3 gedachten over “Flame in the Mist

 1. Fijne recensie. Dit boek staat al een tijdje in mijn kast, maar toch pak ik hem steeds maar niet op… Ik vond The Wrath and the Dawn echt geweldig en ik ben een beetje bang dat Flame in the Mist dan een beetje tegen gaat vallen 😦

  Like

  1. Thnx 🙂

   En dat had ik inderdaad ook wel een beetje na TWATD maar omdat ik haar schrijfwijze zodanig briljant vind moest ik het proberen :p Natuurlijk kan er bijna niks aan TWATD tippen maar dit boek komt zeker dicht in de buurt. Ik zou zeggen, probeer het ^^

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s