Bookish posts

Boekenfestijn 2018 – Leeuwarden

Bibi:

Ja het was weer tijd voor het jaarlijkse Boekenfestijn in Friesland. Al manden keken we ernaar uit. Elk jaar in maart komt dit ‘evenement’naar Leeuwarden en natuurlijk waren ik en Lili er kijken, op zoek naar boeken die we graag wilden hebben.

Afgelopen jaar maakte ik nog een vlog ervan maar dit jaar ging het helaas een beetje anders. Vanwege verbouwing bij mij thuis had ik maar even de tijd om te gaan kijken. Helemaal niet erg want Lili ging natuurlijk ook (iets later) en ze stuurde mij nog foto’s voor het geval ik iets over het hoofd had gezien. Ondanks de haast die ik dit keer had ben ik toch aardig geslaagd & hierbij laat ik je nu mijn buit zien:

Starters & Enders – Lissa Price

29315078_1675140862552763_5203490141963812864_o

Callie bevindt zich in een uitzichtloze situatie: haar broertje is ernstig ziek, haar ouders zijn dood en er is niemand meer die ze kan vertrouwen. Ze kan haar broertje niet ook nog verliezen. Ten einde raad schrijft ze zich daarom in bij de Bodybank: een gewetenloze organisatie onder leiding van de wrede Ouweheer. Ze moet een aantal levensgevaarlijke opdrachten volbrengen en opgeven is geen optie. Maar zelfs als het haar allemaal lukt, zal ze dan ooit echt vrij zijn?

Soulmates – Holly Bourne

29250050_1675140955886087_7679297355111202816_o

Eens in de zoveel tijd worden er twee mensen geboren die elkaars perfecte match zijn: soulmates. Je hebt meer kans om door de bliksem te worden getroffen dan je soulmate te vinden, maar wanneer twee van zulke mensen elkaar ontmoeten en verliefd worden slaat de natuur op hol. Poppy is zeventien jaar oud, cynisch en heeft weinig vertrouwen in de liefde. Maar dan ontmoet ze Noah, de sexy gitarist, op wie haar hoofd en lichaam heftig reageren. Er ontstaat een relatie van aantrekken en afstoten, maar hun aantrekkingskracht is al snel zo sterk dat er grote rampen dreigen. De heftige regenbuien, bliksems en stormen zijn slechts het begin. Met een geheime politieorganisatie op hun hielen worden Poppy en Noah geconfronteerd met een onmogelijke keuze: het einde van de wereld of een leven zonder liefde… Soulmates. Zielsverwanten.

Riders – Veronica Rossi

29216855_1675140699219446_7135411966947885056_o

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg

29313993_1675140572552792_9127812175614705664_o

Sterven aan een gebroken hart is nog maar het begin. Welkom in de eeuwigheid!Als Brie wordt gedumpt door Jacob betekent dat het einde van haar wereld. Letterlijk. Alleen is Brie nog niet klaar om onder de zoden te liggen en ze blijft als geest op aarde. Nu ze D&W is (Dood en Weg), komt Brie erachter dat liefde veel ingewikkelder is dan ze ooit had gedacht. In Half Moon Bay begint haar familie uit elkaar te vallen. Haar beste vriendin verbergt een geheim over Jacob en de waarheid achter zijn verraad. En dan is er Patrick, Brie’s mysterieuze nieuwe gids en collega-Verloren Ziel die misschien wel de sleutel tot haar eeuwige geluk in handen heeft.

Lilli had voor mij nog 2 boeken van de ‘Chemical Garden’serie mee genomen die ik nog moet krijgen en niet op de foto kon zetten. Alles met al een super geslaagd Boekenfeestijn dit jaar waar ik erg blij mee ben.

Lili:
Helaas konden Bibi en ik niet samen over het festijn heen lopen maar dat maakte de pret niet minder, gelukkig. Al snel kreeg ik van Bibi te zien welke boeken ze gescoord had en via andere vriendinnen zag ik wat het aanbod was, dus ik moest en zou zo snel mogelijk heen.

Nou is mijn mandje schrikbarend leeg gebleven omdat ik eigenlijk hoofdzakelijk Engels lees en merk dat het aanbod Engelse boeken toch aardig karig is wat Young Adult betreft. Niet dat ik dat het festijn kwalijk neem. De vraag naar Engelse YA is natuurlijk veel minder dan Nederlandse YA. Bovendien had ik mijn geld al uitgegeven bij Bookdepository… oeps :p

Wel kan ik echt genieten van al die boeken om je heen. Op zulke momenten vind ik het onwijs jammer dat ik het Nederlands lezen toch enigszins verleert ben, aangezien ik alles op die tafel wel wilde hebben xD. De verleiding was dan ook heel groot maar met super veel overtuigingskracht (vooral van mijn bookdepo bestelling) heb ik een hele stapel aan boeken achter gelaten op het festijn en ben ik alleen met de boeken die Bibi nog graag wilde hebben naar buiten gelopen.


Veel liefs,
Bibi & Lili

 

Een gedachte over “Boekenfestijn 2018 – Leeuwarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s