Recensies

Hof van Doorns en Rozen – Sarah J Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

3 Bibi Hearts

Cover:

512y93gJEvL._SX347_BO1,204,203,200_

Zoals je kan zien lees ik de Duitse versie van Hof van Doorns en Rozen. Dit omdat ik het cover veel veel mooier vind dan het Engelse of Nederlands.  De Duitse versie is niet alleen mooier maar ook hardcover, wat ik best prettig vind bij zo een dik boek. Zoals je kan zien, zie je op de kaft een jonge vrouw in een rode jurk die door een bos loopt met peil en boog. Aan de bovenkant zie je rode rozen en aan de onderkant de titel van het boek. De gehele serie heet: Das Reich der sieben Höfe en kan je alleen onderscheiden door verschillende ondertitels. Bij deze cover sie je dus niet welk deel het eigenlijk is.

Vind ik persoonlijk niet erg want de anderen delen van de Duitse versie hebben verschillende kleuren.

Mijn mening:

Wow, waarom heb ik dit boek niet al eerder gelezen?

De 19-jarige Feyre (ik kan de naam nog steeds heel moeilijk hard uitspreken) behoort tot een arme familie die ooit wel rijk was.Om te overleven, moet ze jagen in een bos dat grenst aan de wereld van Prychian. Door een oud verbond is er een muur opgetrokken tussen beide rijken, maar soms glippen wezens door openingen in de barrière. Eerlijk gezegd was ik heel erg blij met een map voor in het boek.

karte_prythian_124403

Ik heb vaak wel moeite met een verzonnen wereldopbouw dus pakte ik deze steeds bij als er over verschillende werelden werd gesproken. Later hoefde ik deze natuurlijk niet meer want je zat er zo in.

Wanneer Feyre op een dag een wolf neerschiet, beseft ze niet dat ze een Fae heeft vermoord. Maar al snel komt Tamlin, van het Lentehof, vergelding eisen. Ze wordt meeg genomen naar een onbekende wereld, waar ze haar dagen slijt in het gezelschap van Tamlin, voor wie ze een vurige haat voelt. Toen begon ik me best wat te irriteren aan Feyre om eerlijk te zijn. Man wat kon die meid zeiken zeg. Niks was goed genoeg, steeds maar weer zeuren over alles en iedereen en vet koppig zijn. Ze haalde me echt het bloed onder de nagels vandaan. Gelukkig werd het in het midden van het boek eindelijk iets beter en kon ik ontspannend verder lezen en van Tamlin genieten. *zucht* wat een vent. Wie wil er nou niet een Tamlin hebben?

Ja ja ik weet het ik ga nog van mening veranderen. Dat hoor ik wel vaak en zelf ben ik ook heel vaak gespoilerd. Ik weet al dat Feyre uiteindelijk bij Rhysand terecht komt maar alsnog vraag ik me af: HOE DAN? Serieus ik mag Rhysand voor geen meter. Achterbaks ,zelfingenomen klotzak wat het is. Sorry maar dat is wel mijn mening. Geef mij dan maar Tamlin.

Maar goed, de Duitse editie van Hof van Doorns en Rozen telt 475 pagina’s en binnen 2 dagen had ik hem uit. Man wat is dit verslavend zeg. Ik mag nu ook officieel bekennen dat ik een ACOTAR fan ben.

Het verhaal gaat van kwaad tot erger tot het allemaal ontploft. Saraj J Maas weet hoe ze ons lezers in spanning moet houden. Wel heb ik nog 1 klein minpunt waardoor ik alleen maar 3 Bibi Hearts heb gegeven en dat was het einde van Feyre. WTF is er gebeurt? Ik bedoel je gaat veranderen en dan doe je niks? Voor mijn smaak is deze gebeurtenis veel te snel afgehandeld worden wat ik erg jammer vond. Graag had ik nog meer over Feyre haar nieuwe gevoelens en indrukken willen lezen. Hoe ze echt voelt, wat allemaal nieuw is en wat nog oud en en en….  maar goed, ik ga meteen in boek 2 beginnen want die heb ik al klaar liggen.

Helaas laat het 3de deel in Duitsland nog op zich wachten en verschijnt pas 9 maart in de boekenhandel.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s