Recensies

Caraval

Caraval (Caraval, #1)Whatever you’ve heard about Caraval, it doesn’t compare to the reality. It’s more than just a game or a performance. It’s the closest you’ll ever find to magic in this world . . .

Welcome, welcome to Caraval―Stephanie Garber’s sweeping tale of two sisters who escape their ruthless father when they enter the dangerous intrigue of a legendary game.

Scarlett has never left the tiny island where she and her beloved sister, Tella, live with their powerful, and cruel, father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval, the far-away, once-a-year performance where the audience participates in the show, are over.

But this year, Scarlett’s long-dreamt of invitation finally arrives. With the help of a mysterious sailor, Tella whisks Scarlett away to the show. Only, as soon as they arrive, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. It turns out that this season’s Caraval revolves around Tella, and whoever finds her first is the winner.

Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. But she nevertheless becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic with the other players in the game. And whether Caraval is real or not, she must find Tella before the five nights of the game are over, a dangerous domino effect of consequences is set off, and her sister disappears forever.


12

Caraval verraste me in duizend verschillende manieren. Toen ik het boek las zat ik middenin een reading-slump, dus het kan zijn geweest dat dat me dwars zat.. of het waren de hoge verwachtingen die ik had maar in mijn ogen was het boek lang niet zo goed als dat men beloofde. Ik kwam moeilijk in het verhaal en kon mijn hoofd er niet bij houden.

Het verhaal draait om Scarlett Dragna, de oudste dochter van Marcello Dragna wie nogal agressief is naar zijn dochters toe. En naar iedereen die ook maar in de buurt van zijn dochters komt. Het enige wat hem kan bedaren is het huwelijk tussen Scarlett en haar onbekende verloofde wiens naam alleen bij Marcello bekend is. Volgens Scarlett is deze onbekende man haar redding. Hij zal haar en haar zus redden vanuit de vuisten van haar vader, maar kan ze hem vertrouwen? Zijn brieven laten hem overkomen als een leuke en lieve man… maar wat als hij zich alleen zo voordoet op papier? Wat als hij in het echt heel anders is?

“Every person has the power to change their fate if they are brave enough to fight for what they desire more than anything.”

Om Scarlett te beschermen besluit Donatella (haar zus) om haarzelf en Scarlett naar het beruchte Caraval te brengen. Caraval is een reizend spel bedacht door Legend en zijn artiesten en Donatella droomt ervan om eens naar het spel te kunnen als deelnemer of toeschouwer. Scarlett is er niet zo zeker van maar wanneer ze het spel beginnen begint de fascinatie die ze voor het spel had als kind toch de kop op te steken.

Samen met Julian, de zeeman die de zusters naar het spel loodst, begint ze het spel met gevaar voor eigen leven.

 

“Whatever you’ve heard about Caraval, it doesn’t compare to the reality. It’s more than just a game or performance. It’s the closest you’ll ever find yourself magic in this world.”

Alhoewel ik gefascineerd was door het concept van dit boek, kon ik er moeilijk in komen. Er waren op een gegeven moment zoveel elementen en achtergrond verhalen dat ik de rode lijn steeds even kwijt was. Dit komt natuurlijk omdat het spel van Caraval soms heel manipulerend is. Voor mij had dit een hele verstoorde werking.
Bovendien verliep alles me wat te snel. Ik weet dat er beperkte ruimte is in een boek dat maar 400 pagina’s heeft maar toch… het ging allemaal zo snel, er was totaal geen ruimte meer voor de karakters of het verhaal om te groeien.

Wel vond ik het heel tof dat het mysterie rondom Legend ervoor zorgde dat het verhaal spannend en interessant bleef 😀

 

“It’s better this way, sister. There’s more to life than staying safe…”

Het einde was voor mij dan ook heel onvoorspelbaar. Na de helft van het boek begon ik eindelijk in het verhaal te komen en las ik het boek in 1 stuk uit. Het verhaal kreeg op dat moment zoveel leuke twisten en er was een enorme build-up van spanning waardoor ik eigenlijk opgerold in een hoekje wilde gaan zitten.


Veel liefs,
Lili

 

otter logo

2 gedachten over “Caraval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s