Bookish posts

Leestips #4; Ik ga op vakantie en neem mee…

Hallo allemaal!!

Er staat weer een vakantie voor de deur (hallelujah) en voor deze leestips wil ik de vakantie gebruiken om jullie handige tips te geven voor het meenemen van boeken naar de bestemming van vakantie.

Maakt niet uit waar je heen gaat, als je maar boeken bij je hebt :p Met een boek in de hand duurt een vliegreis, autorit of treinreis lang niet zo lang als wanneer je niks te doen hebt. Maar wat moet je nu doen als je tas niet heel groot is en je wil meerdere boeken meenemen? En hoe bescherm je je boeken?


Ik heb geen ruimte in de koffer.

Afbeeldingsresultaat voor full suitcase gif

Dit probleem is heel bekend onder ons lezers. Je gaat op vakantie en dan wil je genoeg kleding en toiletspullen meenemen. Voor je het weet zit je koffer al voor 80% vol en sta je naar de inhoud te kijken met een hele stapel boeken in je hand. Waar laat je die dan?

Voor iedereen die toch het liefste uit een echt boek leest zou ik aanraden om een speciale boekentas te gebruiken. Linnen tassen (tote bags) zijn hiervoor het meest geschikt. Helaas kunnen deze tassen niet goed tegen een stootje dus pas goed op waar je ze neer zet en hoe… maar ze zijn perfect voor het verhuizen van meerdere boeken. Je kan er ook voor kiezen om een tas te kopen met een zachte voering. Deze zijn nog ietsje beter in de bescherming van je boeken PLUS je kan de tassen krijgen met gave artprints erop ^^

Op society6 kun je bijvoorbeeld vet veel tote bags kopen met het thema ACOTAR ❤ Of je kunt Etsy even doorbladeren 🙂

Mocht je geen problemen hebben met het lezen van Ebooks, dan is een e-reader toch echt de beste optie. Een e-reader geeft je de ruimte om zoveel boeken mee te nemen, als je maar wil zonder dat je 30 tassen mee moet slepen. Op een e-reader zit gemiddeld ruimte voor 3000 tot 6000 ebooks. En ze hoeven niet duur te zijn. Voor 50 euro heb je al eentje (dat is dan geen topmerk.. maar hé het is een e-reader). Bovendien kun je op de meeste smartphones tegenwoordig ook ebooks lezen.
Het vervelende echter is dat je de ebooks moet kopen. Boeken die je al in de kast hebt staan maar niet mee kunt nemen op vakantie moet je dan helaas dubbel kopen als je ze digitaal wilt hebben.


Welke boeken neem ik mee?

Afbeeldingsresultaat voor choosing books gif

Het is altijd lastig om te kiezen welke boeken je meeneemt. Zo heb ik een keer de eerste 3 delen van Vampire Academy meegenomen op reis en iedereen die deel 3 gelezen heeft weet in wat voor staat ik was toen ik na deel 3 niet verder kon lezen tot ik weer thuis was…. (op dat moment had ik nog anderhalve week vakantie te gaan en e-readers bestonden toen nog niet) Nou klink ik wel heel oud, hea?.

Bovendien heb je soms met vliegtuigen te maken waar het koffer gewicht een probleem kan zijn. Kijk daarom altijd even kritisch naar wat je mee wil nemen. Welke boeken zijn groot en zwaar? Welke boeken zijn deel van een serie? Hoe snel lees je hem uit? Ga je voor hardcover en dus meer bescherming? Of ga je voor een paperback die lichter van gewicht is?
Als je op alle vragen een antwoord hebt kan je een lijst gaan maken met titels die je meeneemt. Zodra die lijst klaar is kan je kijken of ze nog in de koffer passen of dat je een aparte tas nodig hebt. (Of je stopt ze stiekem bij je zus, je broer, je vriend(in) of je ouders in de tas).


Hoe bescherm ik mijn boeken?

Afbeeldingsresultaat voor protect books gif

Tegenwoordig zijn er zoveel gave spullen om je boeken te beschermen wanneer deze in je tas zitten. Zo heb je onwijs veel booksleeves voor allerlei soorten boeken op Etsy en in allerlei verschillende kleuren of fandoms. Ik heb er zelf eentje van Throne of Glass en ACOTAR. Ik wil er nog eentje van Shadowhunters bestellen dus die komt volgende maand bij de collectie ^^

Bovendien kun je bepaalde tassen kopen waar boeken goed in kunnen blijven. Zo heb je de tote bags maar ook kun je speciale boekentassen krijgen. Ook deze twee kun je krijgen in welke kleur en maat je maar wilt en zelfs aanpassen op een fandom naar keuze.


Ik wil boeken kopen op mijn vakantie adres.

Afbeeldingsresultaat voor buying books gid

Ook hier hebben we allemaal wel eens last van. Stel je voor, je kunt de taal van het land waar je heen gaat vloeiend spreken en lezen gaat ook super. Hoe vet is het dan om naar een boekenwinkel te gaan en daar boeken te kopen.

Daarom neem ik altijd een extra tas mee wanneer ik weer naar London ga :p Hoe dan ook, ik kom altijd terug met een stapel boeken die niet meer in mijn koffer passen. Oeps…
Zorg er daarom voor dat je ruimte voor die boeken inplant voor je van huis weggaat. Desnoods neem je een opgevouwen boekentas mee en gebruikt die voor je nieuwe aankopen. Hou dan wel rekening met ruimte in de auto, in het vliegtuig of het gesleep wat je moet doen als je met de trein of bus reist.

Om niet te veel te kopen is het handig om jezelf een limiet te geven. Dit kan per persoon verschillen. Je kan namelijk een geldbedrag als limiet instellen maar je kunt ook een ruimtelimiet doen waarbij je kiest om een bepaald aantal boeken aan te mogen schaffen.


Dat was het weer voor deze week ^^

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s