Happy Planner·HP

Happy Memory Planner

Zoals velen van jullie misschien weten ben ik helemaal gek op mijn Happy Planner van MAMBI (Me And My Big Ideas) . Het is niet alleen een handig agenda maar ook kan je er heel creatief mee bezig. Voor diegene die te lui zijn om een Bullet Journal te maken is de Happy Planner precies goed. Ik zelf kan hem niet meer missen want ik plan niet alleen mijn dagelijkse dingen en afspraken maar ook is er ruimte voor de blog en hou ik zo een mooi overzicht van wanneer wat online komt.

imagesNu is het wel zo dat ik al bijna 2 jaar vecht met HSP, ik heb het niet maar ik ben het. Op dit moment beheerst en belemmert het aardig mijn dagelijks leven en moest ik een manier zoeken om ermee om te gaan. Mijn therapeut zei dat ik het beste een dagboek kon bijhouden waar ik al mijn gedachten en gevoelens in kwijt kan…. DAAAAAAG… ik was nog nooit iemand geweest die een dagboek bijhield. Misschien hou ik het 1 week vol en erna heb ik totaal geen zin meer in. Toen kwam ik dus de Happy Memory Planner tegen en was meteen verkocht. Het is in principe net als de gewone Happy Planner alleen is de opbouw iets anders. Dit wou ik jullie even laten zien want ik vind dat de Happy Planner helaas nog niet echt populaire is hier in Nederland en hij verdient zeker veel meer aandacht.


 

 

 

Zoals je kan zien is dus de opmaak een klein beetje anders dan de standaard planner. Sowieso heb je bij de Memory Planner grotere vakjes (Big planner dus) waar je heel wat ruimte hebt om je verhaal kwijt te kunnen. Als je bijvoorbeeld op een dag minder hebt gedaan dan een andere kan je natuurlijk ook andere vakjes voor het schrijven gebruiken.


29472840_1680650312001818_7809688864250920960_n

Ook heb je elke week een soort overzicht aan de linker kant van de week. Hier kan je erin zetten wat waar je deze week van hebt gehouden, waar je naar uitkeek, wat je hebt gedragen of waar je heen gaat. Dit vind ik best gaaf want mijn geheugen is soms wat aan de slechte kant en kan ik die overzicht ook nog gebruiken als planner.

Wat ook nog anders is dan de happy planner is dat je geen datum’s boven de weken kan vinden. Dit omdat jezelf mag bepalen welke dagen je belangrijk vind en op welke dagen je iets hebt beleeft. Ook zal je opvallen dat in sommige vakken lijnen of punten staan. Dit gebruik ik vaak als quote vakje of om iets te tekenen. Ik vind het best grappig.


29432968_1680651342001715_2593184846826176512_o

Aan het einde van elke maand vind je een ‘Monthly Milestones’ waar je terug kan kijken op je maand. Er is ruimte voor een kleine samenvatting, een leuke foto , jou favoriete momenten en wat je hebt gevierd. Omdat ik de Memory Planner gebruikt heb overgenomen van iemand uit de ,,Happy Planner Netherland”groep op Facebook heb ik helaas niet elke maand meer zo een overzicht want ze heeft er een klein rommeltje van gemaakt.  Helemaal niet erg want ik heb nu wel weer alles op orde. Zo gaat dus de planner elke maand. Ik heb zelf een paar manden eruit gehaald want hij was me een beetje te dik. Mijn Planner gaat nu tot eind augustus.


 

Nu komen we bij iets wat ook uniek is voor de Memory Keeping Planner. Achterin vind je van die speciale pagina’s die ik absoluut geweldig vind. Je hebt 3 seizoenen pagina’s : Zomer, Herfst en Kerst die je helemaal leuk kan invullen met allemaal leuke foto’s en speciale momenten. Ook heb je een aantal verjaardag’s pagina’s die je extra kan invullen.

29511831_1682614498472066_5773218277318141218_nZoals je hier op de foto kan zien heb ik de eerste al gebruikt voor mijn 30. verjaardag. Ik moest eerst even kijken hoe dit allemaal moest en wat het mooiste staat maar het is wel een heel erg mooie toevoeging aan de normale pagina’s.

Ook vind je heel wat pagina’s in het thema: Best Day en Sweet Memories. Ook deze kan je bij speciale dagen heerlijk gebruiken en het extra speciaal maken. Afgelopen jaar oktober ging ik trouwen met mijn lief mannetje en ook dit wou ik vasthouden in de planner.

 

Ik heb niet alleen de goeie dagen gebruikt om een herinnering te maken, ook de minder goede dingen ga ik vastleggen zoals het overlijden van mijn lief (stief)-papa. Ik mis hem elke dag nog heel erg en door dit te maken heb ik het toch een klein plekje kunnen geven.

Dus zoal je kan zien is de Memory Planner niet zoals de normale Happy Planners maar wel uniek voor jou speciale gebeurtenissen. Ik ben heel erg blij dat ik hem heb gekocht en gebruik hem dus als een soort creatief dagboek. Het helpt op dit moment prima en ik hoop dat ik het volhoud om elke dag te gebruiken (of welke week dan) . Dus voor mensen die te lui zijn om een Bullet Journal te beginnen (hier hoor ik ook bij) is de een Happy Planner de perfecte oplossing.

Heb jij ook al een Planner van MAMBI?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s