Bookish posts

Bibi’s Goodbye March

Holy Honey wat ging deze maand razend snel zeg. Zo snel kon ik niet kijken was maart weer voorbij. Zoals jullie van me gewent zijn komt hier nu weer een nieuwe ‘goodbye’ post met allemaal dingen die ik deze maand heb beleeft: privé en op het gebied van bloggen maar ik begin gewoon bij het begin 😉

Terug van weggeweest!

hello-im-back

Misschien is het je opgevallen maar sinds december 2017 was ik dus niet meer zo actief met de blog en had een tijdje meer rust nodig. Niet alleen omdat het druk was maar ook omdat mijn (stief)papa is overleden en dit heeft me zwaar getroffen. Ik wou meer tijd hebben voor mijn familie en had zeker ook veel tijd en rust nodig om dit te verwerken. 1 maart was het dan zover en kwam ik weer terug. Hier natuurlijk dus niet meer alleen want sinds eind februari had ik versterking gekregen van Lili ❤ Hier ben ik nog steeds zo erg blij mee…. en natuurlijk kwamen daar ook behoorlijk wat veranderingen mee kijken.

 

Nieuwe logo & illustraties

29497820_1682682171798632_4959238779289201196_n

Bij elk nieuw domein en blog hoort natuurlijk ook een nieuwe naam en logo. Zoals je misschien op onze Facebook pagina Firefly-Book had gezien heb ik eind februari afstand genomen van de naam BIBI_BOOKs en hebben we samen een nieuwe naam gekozen. Deze werd Firefly-Book want we waren het er beide mee eens dat als we beginnen over boeken te praten of alleen al boeken zien, wij beginnen te stralen als vuurvliegjes. Dit vonden we zo leuk dat we hier verder mee wilden. cropped-img-20180321-wa0048En natuurlijk blijf ik toch mijn vriendin en illustratrice Anouk van Anothervieuw trouw en liet haar weer onze nieuwe spullen ontwerpen. Zoals je kan zien heeft ze haar werk perfect uitgevoerd. Mijn Bibi poppetje heeft alleen een make-over gekregen wat kleding betreft en een bril maar Lili moest helemaal opnieuw getekend worden wat zelf ik heel erg spannend vond..hahaha…  Het was deze keer wel iets moeilijker om de juiste keuze te maken wat logo betreft want ja ik ben dus niet meer alleen en soms is mijn smaak niet meteen ook die van Lili. Dit was voor mij een nieuwe ervaring maar ook super gaaf om te zien hoe snel we toch weer op 1 lijn konden liggen. Als mij iets niet beviel of haar, zochten we altijd naar een middenweg en tadaaaa… die was dus snel gevonden. Ook deze keer ben ik gewoon verliefd op onze nieuwe poppetjes en logo. Het had niet beter kunnen zijn. Dit was nog niet eens alles wat Anouk voor ons ging ontwerpen ….hahaha want ja , voor diegene die me al kennen weten dat ik soms een beetje doorsla. Ik wou meer en wat dat was lees je hieronder ….

Nieuw Boekenlegger

Wahahaha een nog iets nieuws. Weer een nieuwe boekenlegger. Deze keer niet alleen van mij maar van ons samen.

 

Zoals je kan zien is er niet alleen de BIBI pop op de voorkant maar Lili meteen mee. Dit is ook natuurlijk meteen onze illustratie voor all onze gezamenlijke sociaal media pagina’s. Ook de quote hebben we samen uitgezocht en dit is nog best een verhaal apart want toen ik begonnen ben met lezen waren mijn eersten boeken de ‘clockwork’ serie boeken van Cassandra Clare. Ik was er meteen helemaal verliefd op en zette dit in de Facebookgroep. Meteen de eerste reactie die ik kreeg was van Lili & dit is nu al zo’n 4 jaar geleden. Na een tijdje kwamen we samen in een WhatsApp groep en zo begon onze vriendschap. Je kan dus zeggen dat het allemaal begonnen is met de boeken van Cassandra Clare dus vandaar hebben we ook deze quote gekozen. Dus zoals je kan zien was de maand maart een maand van veranderingen en nieuwe dingen.

30. verjaardag

Jep ook in deze maand heb ik privé een mijlpaal bereikt want ik ben 30 jaar oud geworden. 29066245_1669604976439685_8119140197070798848_n

Dit was met afstand de leukste verjaardag die ik sinds lang heb gehad. De gehele dag was vanaf het begin tot einde een groot feest. Sommige mensen hebben een hekel aan hun 30ste verjaardag maar ik vond hem juist geweldig. Het was wel even wennen nu in de 30 te zijn en niet meer te kunnen zeggen dat je ergens in de 20 bent…hahaha.. maar acht wat is nou een getal. Je bent zo jong als je jezelf voelt toch? Zoals je kan zien ben ik ook ontzettend verwend door familie en vrienden. Ik heb bijvoorbeeld een nieuwe Wake-up light gekregen van mijn lieve mama, boekensteunen van mijn beste vriendin en heel wat Funko Pop’s van mijn lief mannetje. Man wat geweldig dit! En omdat de Kruidvat in die tijd een mega actie had met Funk Pop’s ben ik en Anne ook nog op Funko Pop jacht gegaan door heel Friesland. Ik heb maar liefs 17 nieuwe aan mijn verzameling toe kunnen voegen plus die 4 die ik had gekregen voor mijn verjaardag. 29216747_1675225419210974_8134999887797288960_n

Dit is nu mijn gehele verzameling maar natuurlijk blijft het daar natuurlijk niet bij… hahaha… Dit jaar zullen daar zeker nog een paar meer bij komen. Was jij ook langs Kruidvat geweest om Funko’s te scoren?

OBA YA Festival 17 mei  in Amsterdam

28660936_429087344214661_7109703008861763418_n

Een dag boordevol YA- schrijvers, workshop’s en kraampjes.
Ben je niet alleen een lezer maar ook een schrijver? Kom dan sowieso naar de Meet&Greet met verschillende YA uitgeverijen. 
Natuurlijk kan je ook allemaal super leuke Bookish stuff scoren 😊.
Het gaat sowieso een geweldig dag worden.

Man wat ben ik hier trots op. Begin van de maand werd ik gevraagd of ik misschien zin had om met een kraampje bij dit evenement op 17 mei in Amsterdam te staan. Hoe gaaf is dit zeg? De organisatie volgt me al een tijdje op Instagram en zag vaak mijn boekenleggers en lippenbalsem’s voor komen. Dit leek haar leuk om ook op dit evenement te hebben. Zo een kans kan ik natuurlijk niet laten schieten. Ik vroeg Lili of ze vrij was die dag en zin had om mee te gaan want ja we zijn wel een blog samen. Gelukkig had ze zin en tijd en zo staan wij dus samen voor de eerste keer op een evenement.  Lili hoeft natuurlijk niet verplicht bij mij te blijven en heeft dus alle tijd om van die dag te genieten.  Wat precies de bedoeling is en hoe je ticket’s kan kopen lees je HIER: OBA YA Festival

Zo en nu weet je dus ook hoezo ik heel graag een blog banner wou hebben. Deze kan dan heel mooi achter ons staan en natuurlijk zullen onze nieuwe boekenleggers ook gratis verkrijgbaar zijn.

 

Verbouwen & slopen

Ook prievé was het in de maand maart behoorlijk druk hier thuis. Naast het bloggen, lezen en boekenlinten maken was ik dus ook nog druk met het helpen bij het slopen van een deel van ons huis. Hahahah jep want we krijgen over enkele dagen alles uit kunststof. EINDELIJK! We wonen in een 2 onder een kap huis en de vorige eigenaar heeft totaal niks aan dit huis gedaan. Zo komt het dat onze kozijnen helemaal verrot zijn en we elk jaar ons best moeten doen om het allemaal een beetje op te knappen. Mijn man heeft er dan ook genoeg van en we hebben dus samen met de buurman besloten om het gehele huis wat te verbeteren.

Natuurlijk moest dit allemaal weer op het laatste moment want zoals sommigen van jullie weten is mijn man zeeman en vaak lang van huis. Binnen 2 dagen is het ons gelukt om onze aanbouw achter (ik noemde het hok) plat te maken. Wat een rot klus was dit zeg. Het meeste heeft natuurlijk Anne gedaan maar ik heb hem probeert zo goed het ging te helpen.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn


Zoals je kan zien was ik deze maand dus behoorlijk druk. Er kwam ook nog een YA avond in Sneek bij, waar ik deze keer niks over ga schrijven, niet omdat het niet leuk was maar omdat ik op dit moment ziek ben en niet echt energie heb. Ik kan wel zeggen dat het super gezellig was en weer een fantastisch avond met alle boeken-vrienden. Ik hoop dat de maand april een heel stuk rustiger wordt want dit was echt bizar druk allemaal. Hoop dat jij ook een goeie maand hebt gehad en we zullen zien wat april ons brengt.

 

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s