Recensies

Lord of Shadows

Lord of Shadows (The Dark Artifices, #2)Emma Carstairs has finally avenged her parents. She thought she’d be at peace. But she is anything but calm. Torn between her desire for her parabatai Julian and her desire to protect him from the brutal consequences of parabatai relationships, she has begun dating his brother, Mark. But Mark has spent the past five years trapped in Faerie; can he ever truly be a Shadowhunter again?

And the faerie courts are not silent. The Unseelie King is tired of the Cold Peace, and will no longer concede to the Shadowhunters’ demands. Caught between the demands of faerie and the laws of the Clave, Emma, Julian, and Mark must find a way to come together to defend everything they hold dear—before it’s too late.


1

Het lezen van een Shadowhunter boek is voor met net als thuiskomen na een heel jaar ergens ver, ver weg te hebben gezeten. Het is bekend, het is warm en het is net alsof ik verwelkomt word door een lang verloren vriend die ik behoorlijk gemist heb.

Oh the feels!!

“Everyone is afraid of something. We fear things because we value them. We fear losing people because we love them. We fear dying because we value being alive. Don’t wish you didn’t fear anything. All that would mean is that you didn’t feel anything.”

Lord of Shadows is het tweede deel in The Dark Artifices en het vervolg op Lady MidnightTDA is de vervolg serie van TMI en begint 5 jaar na de gebeurtenissen in City of Heavenly Fire.

Nadat Emma haar ouders’ moordenaar heeft gevonden en gerechtigheid heeft gekregen, staan Emma en Julian voor een nieuw probleem. 1; er is geen echte voogd voor de gebroeders Blackthorn behalve Arthur die alleen maar op zijn zolder kamer zit en Diana die haar eigen problemen heeft. 2; Malcolm Fade is een sterkere tegenstander dan de Blackthorns hadden gedacht en het stoppen van zijn plannen zat behoorlijk moeilijk worden.

 

Afbeeldingsresultaat voor lord of shadows quote cassandra clare

Lady Midnight was alleen maar het begin van alles, maar Lord of Shadows geeft ons nog zooooo veel meer info over de vrede die nu heerst tussen de schaduwjagers en de seelies, over de parabatai band tussen Emma en Julian en over de gebruikten en gewoontes van de fearies. En nog zo veel meer. Dit boek zit gewoon zodanig vol karakter groei en amazingness dat ik hem wil bekogelen met medailles en prijzen.

Afbeeldingsresultaat voor tiberius blackthorn
@CassandraJean

Cassandra heeft namelijk iets in haar schrijfstijl waardoor zelfs de minst interessante karakters fascinerend worden. In het vorige boek vond ik Kit namelijk niet zo heel boeiend. Ik vond hem wel leuk omdat hij mysterieus was en ik wilde weten waarom hij zo’n grote rol had :p maar in dit deel ben ik hem steeds leuker gaan vinden. Hij is nu zelfs een favoriet van me. Waar hij nog lichtelijk irritant was in LM was hij nu echt zo poepig en schattig… Ik vond zijn POV’s echt geweldig (merendeels omdat hij zoveel met Ty optrekt en Ty is m’n bae ❤ )

 

PROTECT TIBERIUS BLACKTHORN AT ALL COSTS PLEASE, THANK YOU

In Lord of Shadows nemen de karakters ons mee op een reis naar het land van Faerie. Hier zijn we in CoHF al geweest maar dit keer verkennen we meer van het land. Op dat moment is het Mark en Kieran’s beurt om te groeien en te laten zien wie ze zijn en wat er is gebeurd tussen CoHF en LM in.

Ik heb zo veel feels als het op Mark aankomt

Natuurlijk focused LoS zich weer op Emma en Julian. Hun verhaal als parabatai en de gevoelens die ze voor elkaar hebben komt steeds weer naar voren. Het hoofddoel is wel het stoppen van Malcolm Fade en het herrijzen van Lady Midnight en je ziet zoveel meer dan alleen Emma en Julian maar hun strijd tegen de Clave en hun eigen gevoelens komt toch steeds weer terug. Emma, nu ze weet hoe Julian zich voelt, probeert er alles aan te doen om Julian haar te laten haten. Of in ieder geval zijn liefde voor haar te breken door hem te laten zien dat ze van een ander houdt.

Afbeeldingsresultaat voor emma and julian
@CassandraJean

Ik weet dat ik nogal lovend ben over deze boeken MAAR OMG ZE GAAN ZELFS NAAR HET LONDENSE INSTITUUT EN AL DE TID REFERENTIES GAVEN ME ZOVEEL FEELS!!!!

“There were valuable first editions of books in the enormous library, most of them had been scribbled in by some idiot named Will H.”

Het einde van dit boek gaf me nog duizend keer meer feels, als ik heel eerlijk ben. Dit einde was zo niet oké, oké?!

Afbeeldingsresultaat voor i'm drowning in my tears gif

Ik bedoel… het einde van LM was al aardig rot maar dat was niks in vergelijking met het einde van LoS. En dan moeten we nog wachten op het volgende deel ook *huilt*. Gelukkig komt het volgende deel nu dit jaar in november uit maar het was pas voorjaar 2019…. gewo0n 2 jaar voor een einddeel. Dat had ik niet overleefd xD.


Veel liefs,
Lili

otter logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s