Bookish posts

Dutch Comic Con

Hallo allemaal,

Jullie weten ondertussen bijna allemaal dat ik  op de Dutch Comic Con aanwezig was. Helaas kon ik i.v.m. werk alleen op de zaterdag naar Utrecht op en neer reizen om geweldige acteurs en actrices in het echt te mogen zien, en te mogen genieten van honderden verschillende cosplay.

fangirl modus ON.

Hieronder een overzichtje van alles wat ik heb gedaan:


20180331_110448.jpg

Mijn dag begon rond 06:30 aangezien er op de website van DCC stond aangegeven dat de drukte rondom 10 uur, tijdens de opening, behoorlijk groot zou zijn. Daarom stond ik vanochtend fris en fruitig zo brak als maar kan op de trein te wachten en was ik om 09:40 in Utrecht. Mooi optijd…. tenzij je vergeet te pinnen en je in de rij voor de ATM moet gaan staan, en je vervolgens alsnog te laat aan komt lopen.

Oeps.

Gelukkig liep de wachtrij goed door en was ik binnen een kwartiertje binnen. Een groep vrienden van me kwamen ietsje later dus ik heb nog even op hun gewacht maar daar waren we dan! Dutch. Freaking. Comic. Con ^^

20180331_164211

Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar een echte conventie ben geweest en ik heb het zo erg gemist. Coventions zijn een hele poos mijn out-let geweest maar door privé omstandigheden had ik er de laatste tijd geen energie meer voor. Tot op heden ^^

Omdat ik hoorde dat Zach McGowan (the 100, Black Sails, Agents of S.H.I.E.L.D.S) naar Utrecht zou komen wist ik meteen dat ik heen moest. Als ik dat niet deed kreeg ik er sowieso spijt van, dus binnen twee dagen had ik een kaartje gekocht plus een foto met Zach en stond ik in de startblokken om te vertrekken.

Zach is mijn perfecte fancast voor Lorcan in Throne of Glass. Het is zelfs zo erg dat ik Zach soms Lorcan noem….. #Noob

Omdat Lorcan Zach zijn fotostudio sessie pas om 12 uur begon ben ik eerst de Merchandise hal ingelopen, maar daar was het gigantisch druk. Daarom heb ik er helaas geen foto’s van. Bij elke millimeter die je kon verzetten duwde er iemand tegen je aan of stonden ze naast je te dringen voor een bepaald object in de kraam. Hier was ik dus heel rap weer weg. Wel jammer want ik wilde best wat leuke merch meenemen. Sowieso van Star Wars

20180331_150531

Hoe zeg je dat?? Ik ben nogal geobsedeerd door Kylo Ren ❤

20180331_150817

Dus ja… dan zoek je elke cosplay versie van Kylo Ren op en ga je met hem op de foto >.< EN IK MOCHT Z’N LIGHTSABER VASTHOUDEN HOE TOF IS DAT?!?!?!?!

Afbeeldingsresultaat voor kylo ren gif

Na dat avontuur ging ik opzoek naar de ABC, oftewel: The American Book Centre waar bekende auteurs op zowel de zaterdag als de zondag hun boeken signeren voor iedere fan die dat graag wil. Als boekenliefhebber kan je dat natuurlijk niet missen. Tijdens mijn bezoekje aan de ABC heb ik een stapeltje van onze boekenleggers achtergelaten ^^ Ik had wel op FB gezet dat ik rondliep met boekenleggers op zak maar omdat het bijna overal heel druk was, was ik kriskras door het gebouw aan het lopen en dus redelijk onvindbaar. Vandaar dat er nog een stapeltje bij de ABC ligt, voor ieder die daar nog langs komt 😀

Dat was natuurlijk niet de hoofdreden van mijn reis naar de ABC, want Marieke Nijkamp (This is where it ends / 54 minuten) zat daar te signeren. Ik heb This is where it ends toen hij net uitkwam binnen één dag uitgelezen. Ik vond hem zó goed dat ik hem ook meteen als hardcover (naast het ebook) kocht. Ik moest haar handtekening hebben toen ik zag dat ze tijdens DCC zou signeren.

20180331_124101

Omdat ik haar tweede boek Before I let go ook nog wilde hebben, heb ik die er meteen bijgekocht zodat ze ook daar een handtekening in kon zetten…. Oké, zij stelde het voor omdat ik hem liever in hardcover gehad had xD maar ze had een goed punt. Koop daar het boek en je krijgt er een handtekening gratis bij. Koop de hardcover online en je mist de handtekening…. dus de keuze was snel gemaakt :p

20180331_124204(0)

Ik ben echt een awkward klein kind tijdens dit soort ontmoetingen dus ik val gauw over mijn woorden, maar ze was super lief ❤ En ze vond het vet leuk dat ik This is where it ends in het Engels had en ook nog een hardcover copy.

Na deze signeer sessie was het dan zover. De fotostudio van Zach zou van start gaan dus we zijn naar de studio gerend en zijn daar in de wachtrij gaan staan. Zoals ik al zei.. het is even geleden dat ik naar een conventie ben geweest dus de zenuwen die ik kreeg waren toch wel even heftig. Ik weet nooit wat ik moet doen en wat ik moet zeggen zodra je voor één van je helden staat… dus meestal val ik over mijn woorden, doe ik iets heel geks of val ik gewoon helemaal stil. Gelukkig was ik niet alleen 🙂 en sommige dingen moet je gewoon DOEN om ze te beleven.

Dus daar ging ik.

20180331_212847

En dit is het resultaat ❤ Ik lijk meestal op een uitgevallen zak aardappelen op foto’s maar met deze ben ik echt heel blij 😀 Ik vind hem persoonlijk echt amazing *insert heart-eyes here*. Bovendien was Zach echt heel lief en bleef hij rustig terwijl ik het uitschreeuwde van zenuwen diep vanbinnen.

Een fotostudio gaat namelijk als volgt:
Je staat in de rij, vrolijk te kletsen met de mensen die om je heen staan. Iedereen is daar een rasechte nerd dus overeenkomsten genoeg om een gesprek over te beginnen. Of roep gewoon keihard “IK SHIP DESTIEL” en je hebt meteen gespreksstof.
Naarmate je dichterbij de studio zelf komt (een hok gemaakt van afschermende doeken) merk je (ik persoonlijk in ieder geval wel) dat je zenuwen aardig oplopen. Je weet immers dat je hem/haar zo zal gaan zien. En ja hoor! Je loopt het hoekje om, voorbij de ingang en daar staat hij/zij. Mijn zenuwen slaan op dat moment op hol en het liefst ben ik er dan ook maar meteen van af maar er staan nog minstens 6 mensen voor je in de rij. Dus terwijl je hem/haar ziet staan kom je steeds dichterbij tot je de eerstvolgende bent en door een Personal Assistent het diepe in geduwd word.

En voila! Je hebt een foto met je held(in). Veel succes met de knikkende knieën en een uitbarsting van zenuwen die hun werk gedaan hebben. Met trillende handen bekeek ik mijn foto en kon wel een gat in de lucht springen. Ben er zo ontzettend blij mee! Een handtekening kon dus niet meer ontbreken.

20180331_212915

Bij de handtekeningen op dit soort conventies heb je altijd even de tijd om met je helden te praten. Als één van de weinigen stond Zach voor zijn tafel en nam hij rustig selfies met alle fans die daar ietsje extra voor wilden betalen. Hij nam ook echt de tijd voor je zodat je niet gehaast even een foto uit moest zoeken voor de handtekening. Ik wist meteen dat ik een Roan foto van hem wilde hebben voor de handtekening. Roan is één van mijn favo karakters uit de TV serie The 100 en dat heb ik hem ook verteld. Daarna hebben we nog even gesproken over de projecten die hij doet en toen vroeg hij naar mijn sjaal… mijn Shadowhunters sjaal uit de Fairyloot box ^^ Ik had toen toch echt even een behoorlijk fangirl momentje!!!

Na de handtekeningen en de foto’s hebben we nog een poging gewaagt voor de merchandise. Rond een uur of vier was het wel ietsje rustiger maar ook toen was het nog behoorlijk proppen als je een kraampje wilde bekijken.

20180331_162055

Er waren ontzettend veel Harry Potter kraampjes die de toverstokken en mantels van alle personages en Zweinstein huizen verkochten. Het was echt een walhalla voor een Potterhead zoals ik, maar helaas was mijn budget al opgebruikt en moest ik die mooie toverstok van Sirius Black laten liggen *huilt*.

En ehm….

20180331_122658

Teehee >.<


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s