Recensies

Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

4 Bibi Hearts

Bookcover:

Fataal spel_thumb_248x380Oh boy kijk die cover dan. Als mensen mij kennen weten ze dat ik totaal niet van covers hou waar mensen erop staan maar hier maak ik toch een uitzondering voor. Deze afbeelding past gewoon perfect bij het verhaal. Het is mysterieus en vertelt al aardig wat over het verhaal zelf. Ik vind de kleuren en de lettertype gewoon perfect erbij passen.

Ik stelde me de hele tijd voor dat het meisje op de kaft Jessie was , de zus van de hoofdpersonage Carmen uit het boek. Zelf als ik dit boek in de winkel zou zien staan onder YA dan zou ik toch heel erg nieuwsgierig worden. Ik had hem zeker gekocht want hij is echt schitterend mooi. Pluspunt is ook dat het een hardcover is.

Verhaal:

Het boek begint ermee dat Carmen (18) en haar jongere zusje (Jessie) op een gala zijn en zich vermaken. Carmen en Jessie lijken als 2 druppels water op elkaar waarbij ze 2 jaar verschillen in leeftijd. Als Jessie een ongeluk krijgt en van de trap valt wordt ze meteen naar het ziekenhuis gebracht. Je merkt meteen dan Carmen heel erg gesteld is op haar kleine zus en zich verantwoordelijk voelt. Als haar ouders en Carmen de volgende dag in het ziekenhuis komen is Jessie verdwenen. Niemand weet waar ze is. Is ze serieus ervandoor gegaan zoals ze in een brief geschreven heeft of is er meer aan de hand? Al snel wordt duidelijk dat Jessie niet is weggelopen maar is ontvoert en zo begint voor Carmen het fatale spel. Ze krijgt niet alleen vage berichten en pakketjes van iemand maar ook een soort nachtmerrie of zijn het visioenen? Kan ze haar zusje Jessie nog op tijd vinden? Allemaal vragen die in de loop van het verhaal worden beantwoord.

Ik kan hier helaas niet zo veel op in gaan want ik ben bang dat ik iets zou gaan spoileren maar ik kan wel zeggen dat het voor Carmen van kwaad tot erger gaat worden. Ze ontvangt niet alleen berichten en pakketjes van iemand maar diegene schijnt ook nog erg agressief te zijn en wil haar niet alleen angst maken maar ook echt pijn doen. Bij sommige stukken werd ik zelf bang & dat gebeurt niet vaak bij het lezen van een boek. Ik kreeg hartkloppingen van hier tot Tokio. Naast de ontvoering staat ook het speciale band tussen de 2 zussen in het middelpunt. Heel eerlijk gezegd had dit stuk eruit mogen blijven want voor mij voegde het totaal niks toe. Het was wel cool erover te lezen maar zonder was het nog beter geweest. Soms kwam het wat vaag en onrealistisch over wat ik erg jammer vond want het verhaal op zich is al behoorlijk realistisch geschreven. Maar goed , nu even verder met de ontvoering en de ‘dader’. Wie is diegene en waarom doet hij dit allemaal?

Personages:

Tja hier had ik zo mijn eigen theorieën over van wie ik niet vertrouw of wat er nou allemaal eigenlijk aan de hand is. Carmen heeft 2 beste vrienden waar ze mee samen woont: Chris (homo) en Tahnee. Ik vond deze personages ontzettend goed geschreven en heel reaal over komen. Tahnee is eigenlijk zo een beetje op zoek naar de ware liefde (had ik het gevoel) en Chris begint binnenkort een stage in New York en verlaat Nederland. Mhhh voor mij was dit al verdacht. Ik weet niet waarom maar ik vertrouwde het niet echt. Ook maak je kennis met de ouders van Carmen (namen worden denk ik niet genoemd) en dit vind ik geweldig. Er zijn zo veel YA boeken waar de ouders amper in het beeld komen en waar je je steeds afvraagt : ja maar waar zijn die dan? Dus hier ook een dikke pluspunt dat de ouders eigenlijk constant aanwezig zijn en een grote rol hebben gekregen in dit boek.  Ergens in het midden komt dan een nieuwe personage binnen, Marissa de buurvrouw van de 3 (Tahnee, Chris & Carmen).Hier moest ik vaak om lachen want ze leek echt sprekend op een buurvrouw: Nieuwsgierig  (wil dus alles weten) en gewoon vaag, zo zijn buurvrouwen vaak toch? Er was iets aan Marissa wat ik de gehele tijd niet kon plaatsen. Soms dacht ik van : Jep jij hebt er iets mee te maken maar dan draaide het gehele verhaal om 180 graden en was ik er niet meer zo zeker van. Grrrrr het was echt frustrerend.

Op een bepaald moment komt er weer een nieuwe personage om de hoek kijken: Misty Waters en op dit moment in het verhaal wist ik het!!!! Ik wist hoezo Jessie werd ontvoert . Yes eindelijk iets wat ik wist maar dan kwam de vraag wie? Dit wordt ook een beetje al verteld op dit moment maar alsnog waren er allemaal losse einden die ik nog niet kon vast maken.  Alles met al tot het einde van dit boek mega spannend allemaal en ik wist gewoon niet wie de ontvoerder nou was.

Conclusie:

OMG ik heb hier zo van genoten. HET EINDE!!!!! Het einde was gewoon onbeschrijfelijk goed geschreven en uitgewerkt. Alles viel op zijn plek. Toen ik de laatste pagina aan het lezen was kreeg ik zo een vermoeden dat er nog heel wat aan zit te komen en ja hoor….. voor mij is dit verhaal nog lang niet klaar. Ik ben nu wel gebroken want helaas heeft Chinouk bekend gemaakt dat Fataal Spel geen vervolg krijgt waar ik toch enigszins teleurgesteld  ben want ik bleef met behoorlijk wat vragen achter. Als je mij vraagt is het einde een mega cliffhanger en je wilt meteen meer. Ik ging al fantaseren hoe het allemaal verder zou kunnen gaan, wat  de laatste zin van … (spoiler) eigenlijk betekend en wat de mensen nog allemaal gepland hebben. Man ik vind dit echt niet leuk als men met zo veel vragen ahter blijft en de schrijfster geen vervolg schrijft. Ik kan nu echt wel janken want persoonlijk vind ik dat dit best nog heel ver kan gaan (kwa verhaal). Conclusie is, dat dit boek gewoonweg geweldig spannend is tot de laatste zin. Chinouk heeft spanning, humor, vriendschap, verraad en geheimen allemaal in een verhaal gepakt en het een mooi jasje gegeven.

Waanzin, het kan niet anders dat dit boek 4 Bibi Hearts verdient. Zeker een aanrader voor iedereen die van spanning en hartkloppingen houdt.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s