Recensies

Hazelwoud – Melissa Albert

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

1 Bibi Heart

Cover:

9789048838967_160@2x

Het cover van dit boek is echt helemaal geweldig. Ik was meteen op slag verliefd toen ik zag dat uitgever Moon deze gaat uitbrengen.  Sowieso weet je al dat blauw mijn favoriete kleur is en dit soort blauw sowieso. Man wat is dit schitterend zeg. Je ziet allemaal blauwe blaadjes met de titel simpel in het wit gehouden. Als je goed kijkt zie je ook 3 dingen verstopt tussen & op de blaadjes. Een kam, een veer en een bot. Dit zijn 3 dingen die je terug gaat vinden in het verhaal en wat met het Hazelwoud te maken heeft. Helaas is dit cover ook het enige leuke aan het boek maar waarom dit zo is vertel ik je zo wel.

Verhaal:

Tja en hier is het probleem met van die gehypte boeken die je gaat kopen omdat iedereen dit doet. Je weet nooit of het boek geweldig is of helemaal niks. Bij mij was het dus helaas helemaal niks. Ken je het als je een boek uitleest en dan denkt ‘WTF heb ik net eigenlijk gelezen?’ Zo was het bij mij.

Het verhaal gaat over de 17 jarige Alice die met haar moeder Ella al sinds haar kindsheid op de vlucht is voor ‘het ongeluk’. Elke keer als hun ergens te lang blijven gebeuren er rare dingen en dan verhuizen ze weer.

Alice haar oma Althea is een bekende schrijfster van een boek dat ,, Sprookjes uit het Achterland” heet en wat niet echt op de sprookjes lijken die we allemaal kennen uit ons kindsheid. Alice heeft een groot obsessie en wil haar oma heel graag ontmoeten. Toen ze in New York belanden krijgt haar moeder Ella een brief dat Althea is overleden en hun denken nu dat ze niet meer op de vlucht moeten slaan, maar niets is minder waar.

Het verhaal begint ontzettend traag waardoor ik al zoiets had van ,,mhhh ik weet niet of dit nog wat wordt’. Ergens bij de helft van het boek was het nog steeds niet echt spannend en alleen maar verwarrend. Toch probeerde ik door te zetten en uiteindelijk bijna aan het einde werden er een paar dingen opgelost. Tenminste wat ik dan begreep.

Personages:

Zooo zeg, wat een wirwar aan personages of het ligt gewoon aan mij dat ik met het schrijfstijl van Melissa Albert niet helemaal overweg kan. Ik kon totaal geen band krijgen met een van de personages. Alice was voor mij echt vreselijk. Ik snapte haar totaal niet en vond haar gewoon oppervlakkig geschreven. Ella (haar moeder) was voor mij een verschrikkelijke moeder want want ze deed geen zak voor Alice behalve haar ‘beschermen’voor iets en Ellery Finch was voor mij ook niet echt geweldig. Kortom  ik kon me totaal niet inleven in de personages en het verhaal.

Wereldopbouw:

Ook de wereldopbouw van dit boek was voor mij erg lastig en totaal niet te snappen. Er werd steeds gesproken over het Achterland, het Grenzwoud en Hazelwoud maar hoe dit allemaal precies zat wist ik tot het einde niet. Helaas was er aan het begin van het boek ook geen kaart of map of uitleg hoe je dit moest zien en omdat de schrijfstijl van Melissa nog wel verwarrend voor me was, was het simpelweg onmogelijk om er een overzicht van te krijgen. Ook werd er gesproken over verschillende werelden waar Alice dan uiteindelijk terecht kwam maar ook hier snapte ik geen bal van. Misschien lag het idd aan mij dat ik de schrijfstijl te verwarrend vond maar door deze reden vond ik het gehele verhaal gewoon vet irritant.

 

Alles met al kon mij dit bok totaal niet overtuigen. Misschien omdat mensen het te veel in de hemel hebben geprezen of omdat ik te hoge eigen verwachtingen ervan had. Het is een iets andere sprookjesverhaal die je snel weer gaat vergeten.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s