Bookish posts

Original vs. German #30 – The Empress

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.


The Empress- S.J. Kincaid

Wat gebeurt er met een levensgevaarlijk meisje op de troon? Tyrus en Nemesis zijn de nieuwe keizer en keizerin van de ruimte. Maar niet iedereen is blij met twee tieners op deze machtige positie… en al helemaal niet met Nemesis. Ze ziet eruit als een doodgewoon meisje, maar schijn bedriegt: ze is gemaakt om te doden. Nemesis wil Tyrus beschermen met alles wat ze in zich heeft – desnoods met haar leven.

Engels(l) en Duits (r)

Zoals je ook hier kan zien is het een behoorlijk verschil met het Engelse originele boeken-cover. Ikzelf had dit boek in een Duitse winkel niet eens herkend als het 2e deel van ‘The Diabolic’. Zelf ben ik van de Nederlandse versie overgestapt naar de Duitse want het is een prachtige hardcover en zoals je hier op de foto kan zien past het perfect bij het eerste deel.

28754396_152704482091549_8954293276358213632_n

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben nog steeds aan het twijfelen welk cover ik nou eigenlijk het mooiste vind?! Ik hou van hardcovers en ze staan zeker prachtig in de boekenkast , alleen is er geen Nederlandse versie in hardcover en zo ben je toch gedwongen over te stappen naar Engels of Duits als je deze boekenserie in hardcover wilt hebben. Ongeacht dit vind ik het originele ook zeker iets hebben. Het past denk ik veel meer bij het verhaal dan de Duitse kaft, waarbij ik nog steeds niet snap hoezo hun er een half gezicht op moesten plakken.

The Empress verschijt pas midden mei bij ons in de boekenwinkels als Nederlandse paperback, waarbij in Duitsland en Engeland/America het 2e deel allang te verkrijgen is. Ik zal binnenkort deel 2 ook maar bestellen en lezen want The Diabolic vond ik echt super tof & zeker wil ik weten hoe het nou verder gaat met Nemesis.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s