Recensies

This Savage Song

This Savage Song (Monsters of Verity, #1)There’s no such thing as safe in a city at war, a city overrun with monsters. In this dark urban fantasy from author Victoria Schwaba young woman and a young man must choose whether to become heroes or villains—and friends or enemies—with the future of their home at stake. The first of

two books.

Kate Harker and August Flynn are the heirs to a divided city—a city where the violence has begun to breed actual monsters. All Kate wants is to be as ruthless as her father, who lets the monsters roam free and makes the humans pay for his protection. All August wants is to be human, as good-hearted as his own father, to play a bigger role in protecting the innocent—but he’s one of the monsters. One who can steal a soul with a simple strain of music. When the chance arises to keep an eye on Kate, who’s just been kicked out of her sixth boarding school and returned home, August jumps at it. But Kate discovers August’s secret, and after a failed assassination attempt the pair must flee for their lives.


1

Dit is een perfect voorbeeld van boeken die ik gewoon MOET lezen zodra ik ze in handen heb. Toentertijd had ik nog nooit gehoord van Victoria Schwab, maar ze is één van de favo auteurs van een goede vriendin van mij dus ik moest natuurlijk één van haar boeken proberen.

Toen ik haar opzocht via GoodReads en dit boek vond was ik opslag verliefd. Ik kocht het, kreeg het en verslond het. ❤

“I mean, most people want to escape. Get out of their heads. Out of their lives. Stories are the easiest way to do that.”

This Savage Song verteld het verhaal van Kate Harker en August Flynn. Kate is de dochter van de baas van North City (het noorden van Verity) en hunkert ernaar om net zo gemeen en manipulatief te zijn als hem, maar haar vader kijkt op haar neer. Niks is goed genoeg en soms wordt het leven van een mens in een wereld vol monsters wat te veel voor Kate. Er zijn namelijk 3 soorten monsters waar ze rekening mee moet houden:

Ten eerste; De Corsai.
Dit zijn de zwakste soort monsters maar het meest moordlustige. Met klauwen zo scherp als messen en een lichaam gemaakt van schaduw, kan een Corsai gemakkelijk in het donker manoeuvreren en zijn prooi zonder enige moeite in stukken hakken. Daarnaast komt deze soort het meeste voor. Ze rijzen op uit een gewelddadige actie van een levend mens. Een beroving kan al leiden tot de geboorte van een Corsai.

Corsai, Corsai, tooth and claw,
Shadow and bone will eat you raw.

Ten tweede; De Malchai.
Malchai zijn sterker dan de Corsai en net zo gevaarlijk, maar waar de Corsai gemaakt zijn van schaduw en duisternis heeft de Malchai een enigszins menselijk lichaam en waar Corsai opstaan uit kleine gewelddadige gebeurtenissen is er voor de geboorte van een Malchai een moord nodig. Deze onmenselijke daad zorgt ervoor dat de Malchai verlangen naar mensenbloed.

Malchai, Malchai, sharp and sly,
Smile and bite and drink you dry.

En als derde; De Sunai.
In Kate haar wereld zijn er maar 3 (bekende) Sunai. Het is de meest zeldzaamste vorm van monsters, en dat heeft een goede reden. Om een Sunai te creëren heb je een bloedbad nodig. Alleen iets misselijkmakend als een massamoord kan leiden tot de geboorte van een zielen steler. De Sunai, menselijk zowel in vorm als lichamelijk, zijn het gevaarlijkst. Ze leven niet op vlees of bloed maar op de ziel.

Sunai, Sunai, eyes like coal,
Sing you a song and steal your soul.

Nu de monsters onder de mensen wonen en leven is Verity in verdeeldheid geraakt. Het zuiden wordt bestuurd door Henry Flynn en zijn familie die samen de FTF hebben opgezet. Deze organisatie beschermd de bewoners tegen de monsters en vecht tegen de steeds groter wordende groep monsters in de stad. In het noorden valt het bestuur onder Callum Harker, vader van Kate, die bescherming tegen de monsters verleent in ruil voor geld. Om dit voor elkaar te krijgen is Callum een man van moord en bloeddorstigheid. Hij regeert met een harde hand en weet zelfs monsters in bedwang te houden door omkoperijen en bedrog.

Maar dit betekend dat Kate continu op de vlucht is voor monsters en mensen die haar willen gebruiken om witte voetjes te halen bij hun heerser of haar te gebruiken als chantagemiddel.

da

Aan de andere kant van de stad, in het zuiden, woont August Flynn als jongste adoptie zoon bij de familie van Henry. Geboren uit de dieptes van een massa schietpartij is August onrustig wanneer er stiltes om hem heen vallen. Hij heeft het er ontzettend moeilijk mee om de koude realiteit te accepteren. Hij is Sunai… een zielen steler, maar hij moet er mee leren leven zodra hij Kate Harker ontmoet en de kans van zijn leven ziet. Als hij haar naar het zuiden kan lokken en als lokaas tegen Callum kan gebruiken kan het tij wel eens keren. Met haar als gevangene kan de FTF de strijd tegen de monsters winnen en Verity vrij maken van Callum zijn onderdrukking.

Maar dan wordt Kate bijna gedood door een Malchai, en de bijna moord is zodanig geconstrueerd om het op een actie van een Sunai te laten lijken. Er zit een naar geurtje aan de situatie. August zijn plan om Kate gevangen te nemen moet ruimte maken voor een reddingsactie en een onderzoek naar het plot om Kate te doden.

“She cracked a smile. “So what’s your poison?”
He sighed dramatically, and let the truth tumble off his tongue. “Life.”
“Ah,” she said ruefully. “That’ll kill you.”

Als je nu nog twijfelt om het boek te gaan lezen, twijfel niet verder. Koop het boek of ga naar de dichtstbijzijnde bibliotheek en leen hem daar. Leen hem desnoods van een vriend/vriendin… maakt me niet uit maar lees het! Het is zo’n goed boek ❤
De schrijfwijze is fantastisch (heel poëtisch maar toch verhalend) en de wereld die Victoria schept…. WAUW. Met alle monsters erin en hoe ze ontstaan enzo… ik was echt mindblown. Ze neemt de tijd om alle soorten monsters te creëren maar neemt geen afstand van het plot om dit te doen. Ze verwerkt de bouw van haar wereld zo netjes in het verhaal zelf. Ik ben gewoon verliefd op dit boek.

IK HOU ZO VAN DIT BOEK ❤

De karakters zijn ook heel mooi en rond beschreven. De relatie tussen de twee is heel slow-paced waardoor je de groei naar elkaar ook echt merkt. Niks is overhaast en dat waardeer ik zeer in een Young Adult boek.


Veel liefs,
Lili

otter logo

 

Een gedachte over “This Savage Song

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s