Recensies

Our Dark Duet

Our Dark Duet (Monsters of Verity, #2)THE WORLD IS BREAKING. AND SO ARE THEY.

KATE HARKER isn’t afraid of monsters. She hunts them. And she’s good at it.

AUGUST FLYNN once yearned to be human. He has a part to play. And he will play it, no matter the cost.

THE WAR HAS BEGUN.

THE MONSTERS ARE WINNING.

Kate will have to return to Verity. August will have to let her back in. And a new monster is waiting—one that feeds on chaos and brings out its victims’ inner demons.

Which will be harder to conquer: the monsters they face, or the monsters within?


1

Hoe kan het ook anders? Een 5 sterren rating voor het vervolg op een deel waar ik knettergek op was. Desondanks mijn torenhoge verwachtingen (die dan meestal ervoor zorgen dat iets tegenvalt) bleef dit boek me verassen.

This Savage Song bracht ons in de wereld van Kate Harker, die gedomineerd werd door haar vader en massa’s monsters die haar wilden eten, leeg zuipen of haar ziel wilden stelen. En nadat ze haar vader neerschiet en zijn Malchai hoogstwaarschijnlijk gedood heeft, moet ze rennen voor haar leven en vluchten naar een stad waar alles anders is.
En daar begint Our Dark Duet.

“There were two kinds of monsters, the kind that hunted the streets and the kind that lived in your head. She could fight the first, but the second was more dangerous. It was always, always, always a step ahead.”

Het is 6 maand geleden sinds de dag dat Katy Verity ver achter zich liet en vluchtte naar de veilige omgeving van Prosperity, maar ook daar dwalen er monsters in het duister. Dus Katy heeft zichzelf nuttig gemaakt en jaagt op de monsters die haar nieuwe thuis belagen.
Ondertussen probeert August uit alle macht om Verity te beschermen tegen Sloan en zijn onderdanen door de FTF staande te houden, maar hij realiseert zich meer en meer dat Leo gelijk had. De FTF heeft een Sunai nodig die niet gebonden wordt door zijn menselijkheid. Het heeft een sterke leider nodig die angst zaait maar ook bescherming biedt.

Maar is het het waard om jezelf te verliezen in de strijd tegen het duister?

“I’m willing to walk in darkness if it keeps humans in the light.”

Net als met deel 1 was ik tot-over-mijn-oren verliefd op dit boek. Het duurde even voor ik hem kon lezen (damn you reading slump!!!) en ik heb oprecht spijt dat het zo lang geduurd heeft. Binnen twee dagen had ik het boek uit en heb er minstens een week een hangover van gehad.

Our Dark Duet is een badass verhaal vol gestampt met gevecht scenes, monsters, muziek en nog zo veel meer groei en spanning en en en.. *can’t function*
Ik had zo veel feels tijdens dit deel. Vooral in de stukken dat je August volgt. Je ziet hem gewoon uiteen vallen tijdens zijn leiderschap. Waar hij in TSS nog vecht voor zijn menselijkheid is hij het pad een beetje kwijt in dit deel. En ook Kate haar groei in dit deel is fantastisch.

“Everyone was made of sounds, and August had learned hers the first day they met.”

Er zit gewoon zoveel emotie in Schwab haar schrijven, waardoor de lading extra hard aankomt. Het voelde voor mij soms behoorlijk echt. Alsof ik zelf de gevoelens had die op papier beschreven werden. Ik voelde Kate haar gevecht met de Chaos Eater waardoor… naja… dat einde *huilt*

Mijn hart werd letterlijk verscheurd, verbrand en door de plee gespoeld.

Er zit zoveel in dit verhaal dat ik het liefste nog een deel gehad had. Ik ben totaal niet klaar om al vaarwel tegen de karakters te zeggen. Om het boek te sluiten en de wereld weg te leggen (en hallo bookhangover..). Het einde vond ik ook echt prachtig. Het is één van de beste eindes die ik ken binnen het YA genre. Het is niet een gesloten maar ook geen open einde, als dat logisch klinkt. En dat werkte voor mij heel goed. Geeft me hoop dat er ooit wellicht nog iets komt in deze wereld, en dat ik nog niet definitief vaarwel hoef te zeggen.


Veel liefs,
Lili

otter logo

2 gedachten over “Our Dark Duet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s