Bookish posts

Book Tag Tuesday #1

Naamloos

Hallo allemaal!

En welkom bij deze eerste Book Tag Tuesday ūüėÄ
Voor deze eerste keer heb ik een Book Tag uit de kast getrokken die ik al een keertje eerder heb ingevuld, maar speciaal voor jullie doe ik hem nog een keer ^^

Het is de “Keep it fresh” book tag waarbij verschillende soorten fruit gelinkt worden aan bepaalde boeken. Deze tag bestaat uit 2 delen:
1. Beantwoord de fruit vragen.
2. Combineer fruitsoorten uit deel 1 en plak er een boek bij.

Zullen we beginnen?


Deel 1; Fruitsoorten.

Afbeeldingsresultaat voor fruit


Aardbeien: Het zoetigste boek dat je ooit gelezen hebt, als het gaat om lieve karakters of een mooie wereld

Afbeeldingsresultaat voor the problem with foreverIk heb altijd al een zwak gehad voor Mouse (Mallory) uit The Problem with Forever. Mallory is een weeskind wie opgroeit in een gewelddadig pleeggezin. Samen met haar pleegbroer Rider ondergaat ze mentale en fysieke mishandelingen totdat ze uit huis geplaatst worden.

Desondanks haar achtergrond is Mallory één van de meest zachte en lieve, maar ook super badass leading ladies in de wereld van Young Adult. Ze is super verlegen en ze durft bijna niks maar haar verhaal en groei in dit boek zijn echt super gaaf om over te lezen.

Sowieso omdat Mallory en Rider elkaar na een aantal jaar weer zien. Heel toevallig komen ze op dezelfde middelbare school te zitten en leren ze elkaar opnieuw weer kennen.


Kokosnoot: Een boek dat je mee zou nemen naar een tropisch eiland.

Rebel Belle (Rebel Belle, #1)Aangezien ik allergisch ben voor de zon, zoek ik op tropische eilanden al gauw de schaduw op en duik ik het liefst weg met iets wat makkelijk weg leest. Desondanks dat ik deze serie niet heel fantastisch vond, ik vind de boeken wel lekker makkelijk weglezen.

Er zijn er 3 in totaal en het gaat over een meisje die bewaker van het orakel wordt, en laat het orakel nou net de jongen zijn wie ze het meeste haat op school. Hij is de grootste loser die er bestaat… of toch niet?

Klinkt heel cliché en dat is het ook. Maar het is wel grappig om te lezen. Vooral als je op vakantie bent op een topische locatie en de hitte ervoor zorgt dat je brein amper kan functioneren.


Ananas: Een boek waarvan je hem dacht niet goed te vinden vanwege de cover, maar die je verraste qua inhoud.

Afbeeldingsresultaat voor obsidian luxDat is, zonder twijfel, Obsidian van Jennifer L. Armentrout. Ik vind de Engelse covers echt vreselijk (de omnibussen zijn nog erger) maar het verhaal is echt fantastisch!

De cover verklapt dan ook niks van de awesomeness die zich afspeelt in het boek, en toen ik de synopsis las was ik er nog meer van overtuigt dat ik het niks zou vinden. Maar de titel bleef zich maar voordoen op social media dus uiteindelijk heb ik hem erbij gepakt en ben ik hem gaan lezen.

Ik was zodanig van mijn stoel geblazen door het boek dat ik deze serie binnen een week uit had. Gelukkig komen deze boeken eindelijk uit in het Nederlands dit jaar. De NL covers zijn al 1000 x beter dan de Engelse versies dus ik hoop dat ze veel gelezen worden.


Sinaasappel: Het sappigste boek dat je hebt gelezen als het gaat om actie, romantiek..

Afbeeldingsresultaat voor illuminaeDat is Illuminae van Amie Kaufmann en Jay Kristof. Het lijkt misschien niet op een boek dat vol actie en romantiek enzo zit maar het was echt back-to-back actie.

Hoe ver je ook bent in dit boek er is overal spanning en sensatie. Er gebeurd continu wel wat en alles staat met elkaar in verbinding. Dat je het verhaal dan nog door middel van audio-transcripten en logboeken leest maakt het allemaal nog veel spannender.

Bovendien zitten er vele verschillende elementen in waardoor het spannend blijft. Er is een virus gaande die de populatie langzaam aan het uitdunnen is, er is een moordlustige AI bezig de vluchtelingen uit te roeien, er zitten ge√Įnfecteerde mensen achter vluchtelingen aan, er zit een grote corporatie achter de hoofdkarakters aan en ga zo maar door.


Watermeloen: Een boek dat te waterig was. Niet dat er veel water in voor komt maar dat de details wat beter uitgewerkt hadden kunnen worden.

Afbeeldingsresultaat voor the library of fatesBij sommige boeken denk je gewoon: “Dit had veel beter een stand-alone kunnen zijn”, maar dat had ik dus helemaal niet bij¬†The Library of Fates.

Dit boek ging voor mijn gevoel veels te snel voor iets wat zo veel potentie heeft. Ik ben ervan overtuigt dat het boek nog zoveel beter was geweest als het de ruimte had gekregen van een trilogie. Dan had je meer kunnen leren over de religie, de mythes en de karakters.

Helaas ging dat allemaal verloren omdat het verhaal maar uit één boek bestaat. En dat is jammer. Vooral omdat de romance die hier in zit zoveel diepgang heeft meer we alleen het oppervlak zien omdat er gewoonweg geen ruimte meer was voor groei en wereld bouw.


Dragonfruit: Het meest unieke boek dat je hebt gelezen.

Restore Me (Shatter Me, #4)In elk geval, zodra een afgeronde serie nog een paar extra delen krijgt, word de wereld die je als lezer zo goed bent gaan kennen compleet afgebroken.

Er gebeurd iets waardoor de hoofd karakters opnieuw voor bepaalde dilemma’s komen te staan waardoor hun groei alleen maar groter en groter wordt, en in de meeste gevallen was dit dan ook nodig.

Zo ook bij de¬†Touching Juliette serie. Ik had nog zoveel vragen na¬†Ignite Me en was helemaal in de wolken toen ik hoorde van¬†Restore Me. Ik heb hem voor deze vraag gekozen omdat ik Tahereh Mafi’s schrijfwijze ontzettend gaaf vind. Door makkelijke elementen toe te voegen als een doorgekraste zin, cre√ęert ze al de ‘vibe’ van Juliette haar mentale gezondheid en wat daarmee gebeurd in dit deel. En niet alleen doorgekraste zinnen maar ook door woorden te herhalen. Ik vind dat zo tof en uniek.


Citroen: Een boek dat je een zuur gevoel gaf.

A Court of Wings and Ruin (A Court of Thorns and Roses, #3)Ja wat moet ik zeggen… Er zijn genoeg keuzes voor deze vraag maar ik doe toch¬†ACOWAR¬†aangezien dit boek tegen al mijn verwachtingen inging.

Misschien was dat ook wel mijn probleem, dat mijn verwachtingen gewoon te hoog lagen maar dit boek schoot bij mij toch een beetje in het verkeerde keelgat. Ik had op verschillende scenario’s gehoopt, op anderen was de fandom losgeslagen en door alle hype had ik veel meer verwacht dan wat ik kreeg. Daarom viel het boek enigzins tegen en kwam het helaas ook niet meer goed.

Natuurlijk hou ik nog steeds van dit boek want het is en blijft een fantastische serie met geweldige karakters en een goed verhaal maar voor het einde van ACOTAR vond ik het ietwat slapjes. Het gaf mij niet dat UWAH gevoel wat de vorige twee boeken wel hebben gedaan.


Tomaat: Een boek dat meer aandacht verdient, of een auteur die meer bekendheid zou moeten hebben.

Captive Prince (Captive Prince, #1)Hoe kan het ook anders dan dat ik dit boek hier neerzet? Ik hoorde super veel over deze serie en kreeg hem zelfs aangeraden door Sara Raasch (Snow like Ashes) via Twitter. Sindsdien stond hij op mijn wishlist en eind 2017 heb ik dan eindelijk het eerste deel gekocht.

Mijn verwachtingen waren super hoog dus ik dacht dat hij enorm zou tegenvallen, maar integendeel! Ik was vanaf de eerste 20 pagina’s al compleet verkocht, ondersteboven en verslaafd aan de hoofdpersoon en zijn tegenspeler. De dynamiek in dit boek is gewoon zo fantastisch dat je Laurent wel wil haten maar het gewoonweg niet kunt.

Het verhaal is ook zo mooi geschreven. Voor mij is dit het beste boek, in zijn genre, dat er is. Helaas is deze serie niet heel bekend in de wereld van New Adult en word het vaak over het hoofd gezien. Ook omdat het een LGBTQ tint heeft en dat is verschrikkelijk jammer.


Grapefruit: Een boek dat je bitter maakte. Heb je een hekel aan een bepaald karakter? Of kon je juist de slechterik niet uitstaan?

Afbeeldingsresultaat voor the selectionTja… *zucht* Ik ga hier vast een boel mensen mee beledigen maar ik had aan hekel aan America Singer… en dat is dan nog aardig zacht uitgedrukt.

Ik vond de boeken wel oké. Als je een keer nergens zin in hebt en even snel wat wil lezen dan is dit het perfect boek. Je hebt geen breinfunctie nodig om dit boek te snappen. Het enige wat je nodig hebt is een lading aan geduld zodat America je niet tot je uiterste kan drijven.

Zoals bij mij.

America is zelfs nog erger dan Bella Swan in mijn ogen. Ze is alle YA chlich√©s bijeen gegooid en uitgewerkt tot de meest irritante en domste karakter ooit! En dan heb ik het nog niet eens over haar dochter want blijkbaar vond iemand het nodig om nog 3 extra boeken te schrijven over America’s dochter die alsnog een selectie door moet lopen terwijl haar ouders er toentertijd al op tegen waren?????¬† *raakt alweer gefrustreerd*


Limoen: Een boek met humor.

Dengeki Daisy, Vol. 2 (Dengeki Daisy, #2)Al sinds ik me kan herinneren, lees ik vet veel manga. Zo heb ik bijna de hele Bleach manga series uitgelezen en heb ik Boys over Flowers ook bijna compleet.

In manga zit altijd een gezonde dosis aan humor. De animaties zijn dan overdreven getekend om ze schattig en grappig over te laten komen. Dit werkt altijd perfect. Vooral bij¬†Dengeki Daisy¬†‚̧

Deze reeks aan comics gaat over een conci√ęrge op een school en een jonge student. Om Teru te kunnen beschermen in een wereld die haar broer het leven gekost heeft, doet Kurosaki er alles aan om te voorkomen dat kwaadwillige mensen dichtbij haar komen. Haar broer was namelijk het hoofd van een technisch team, verantwoordelijk voor het maken van computer programma’s en hackers, mensen zoals Kurosaki, zijn uit op de data die hij heeft achtergelaten na zijn dood.


Deel 2; Maak je eigen smoothie.

Afbeeldingsresultaat voor smoothie


Aardbei РCitroen РGrapefruit: Een boek dat je heel leuk leek, maar achteraf toch een zuur gevoel gaf met een hatelijke nasmaak.

Afbeeldingsresultaat voor breakable tammara webberDat was, zonder twijfel, het vervolg op Easy van Tammara Webber. Het eerste deel is echt geweldig. Het had alles wat ik zoek in een contemporary. Het had diepgang, een beetje mysterie en een boel grappige maar ook awkward momenten.

Toen we te horen kregen dat er een vervolg op zou komen was ik blij verrast ūüėÄ Vooral omdat dit deel min of meer de POV van Lucas zou laten zien tijdens het verhaal in¬†Easy. En juist omdat er veel meer achter Lucas als karakter zit dan ‘het vriendje van’, was ik heel nieuwsgierig.

Ik was dan ook super teleurgesteld toen bleek dat dit boek alles behalve dat was wat ik verwachtte. In Easy was Lucas, in mijn ogen, een jongen die Jaqueline begreep en haar naderde omdat hij haar zonder bedoelingen wilde helpen. Helaas was dit niet zo. Ook hij is in Breakable alleen maar uit op seks, en alles wat hij met haar beleefd is met een seksuele ondertoon.

Ik weet dat mannen elke paar seconden aan seks denken maar dit was wel heel erg. Het ontbond de hele boodschap van Easy en gaf me daarom een zuur gevoel.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Een gedachte over “Book Tag Tuesday #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s